Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (13/129) > >>

mala_z_Aarhus:
Chyba czytala pani inny artykul niz ja albo pomylila pani watki.

Mysle, ze pani za bardzo uoglonia w swojej wypowiedzi, ale nie czuje sie na silach dyskutowac z pania.

Ja czuje sie Polka mieszkajaca w Danii.

A w Polsce raczej nie ma darmowej nauki jezyka polskiego, ale Polska nie byla krajem, do ktorego w latach 60.tych i 70.tych przyjezdzali obcokrajowcy za praca.
Sama idea nauki jezyka dunskiego nie zostala wprowadzana tak odrazu...Prosze zapytac swoich nauczycieli.
Moze za kilka, kilkanascie lat w ojczyznie tez panstwo wprowadzi dunski model nauki jezyka.

I to tyle off-topic.

roslinka:
Ja przeczytalam sobie ale pobieżnie artykul tego Dominiaka i uwazam ze to bełkot jakiegos niedoinformowanego pismaka, nie ma sie czym przejmowac.

mala_z_Aarhus:
Politiken, d.8.05. 2009
http://politiken.dk/indland/article707000.ece

Dunczyk Ignazio Howaniak od marca 2006 przebywa w areszcie w Gliwicach.
Jest to tzw. sprawa odpryskowa w toczacej sie obecnie w Kopenhadze sprawie polskich mordercow do wynajecia.
Dunski minister sprawiedliwosci wielokrotnie prosil o skrocenie aresztu tymczasowego.
Dunczyk zostal zatrzymany z powodu planowania zabojstwa i kradziezy 2 samochodow.
Grozi mu od 8 lat do dozywocia.
Nie sadzi sie, aby skazany zostal przekazany do kraju pochodzenia po zapadnieciu wyroku, by moglby odsiadywac kare w dunskim wiezieniu.

Jesli kogos intersuje ta sprawa prosze o PW. Byc moze bedzie to nasz kolejny wstepniak.

Jomir:
Jakiez dunskie nazwisko ma ten Dunczyk: HOWANIAK  ;D

jamjurand:
Podziwiam ludzi ktorzy poswiecaja 15 sek. swojego czasu czy 15 kalorii na rozmyslaniu nad tego rodzaju sprawami.
 Bandziory kazdego kalibru, rangi i nacji zawsze zdaja sobie sprawe z ewentualnych konsekwencji dzialalnosci, nie ma nigdy zagubionych ofiar wsrod nich.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej