Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (121/129) > >>

zaq:
Ostatecznie chyba lepiej skonczyc z brzydka "geba" niz problemami z jakimi borykaja sie Niemcy i Szwecja.. Wlasnie zaslyszane w wiadomosciach - Szwecja odrzuci ok. 60.000 - 80.000 wnioskow o azyl.

cwsm111:
Tak a propos tego odbierania kosztowności przegladalem nasze doniesienia agencyje, i któryś raz z kolei  TVN przedstawia DF jako ,cytuje-Skrajnie prawicowa i ksenofobiczna Duńska Partia Ludowa (DF)

Zgadzacie się?

Bo ja mam wyobrażenie skrajnej prawicy zupełnie inne.

happybeti:
Wydaje mi się, że , jak na duńskie warunki, DF JEST prawicowa i ksenofobiczna.
Zresztą "prawicowy" czy "lewicowy" to od dawna pojęcia umowne. Jak nazwać socjalną prawicę światopoglądową?
Jak nazwać liberalna gospodarczo lewicę swiatopglądową?
Określenia XIXwieczne, swiat jednak poszedł do przodu.

cwsm111:

--- Cytat: happybeti w 29 Sty 2016, 03:13:06 ---Wydaje mi się, że , jak na duńskie warunki, DF JEST prawicowa i ksenofobiczna.
--- Koniec cytatu ---
Tylko dlaczego opiniotwórcze media z TVN  na czele wmawiają ze DF jest skrajna prawica.
Obiektywność zniewala? ,jeżeli nie potrafia (a zdają sobie sprawę jak manipulują)odróżnić prawicy od skrajnej prawicy ,to tak samo nie dają rady uchwycić czym sie różni ,kamień węgielny od węgla kamiennego czy picie w Szczawnicy od szczania w piwnicy.

W Mediolanie spotyka sie skrajna prawica , czy Skandynawia jest reprezentowana ,nie mogę znaleźć żadnej informacji.

Z ta ksenofobia tez nie przesadzajmy.

Jomir:

--- Cytat: spooky w 28 Sty 2016, 04:21:34 ---beti - no to rozchodzi się o to, że system jest chory, oni sobie myśleli, że tutaj będą przybywać uchodźcy, którzy stracili wszystko, nie mają gdzie się podziać, ani co jeść, a prawda okazała się zupełnie inna i teraz chwytają się różnych pomysłów, bo nie wiedzą co robić i nie chcą być dojnymi krowami. Ale jak ktoś "idzie na Ciebie" z karabinem maszynowym, to dobrym słowem z nim nie wygrasz ... albo komiksami jak należy postępować w kraju europejskim  ;D

Dokładnie, wszystko już zostało napisane, nie zaczynajmy od nowa ;)
... przy czym gwałty, napaście i rozboje, że wystąpią, to było oczywiste, dlatego ja byłem, jestem i będę tak bardzo przeciwko, i nie robię tego bez jakiegoś celu, po prostu robię to dla siebie, dla was, dla nas wszystkich, żeby żyło nam się spokojnie i szczęśliwie.

--- Koniec cytatu ---
WIedza, i juz ich sie sortuje i odsyla do domu. A warunki im takie stworzono, ze niektrzy z placzem prosza sami o odeslanie.
Ja wiele razy mowilam, DUnczycy moze wygladaja ciapowato, ale swoje mysla i bez machania szabelka i odgrazania swoje na spokojnie robia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej