poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Upierdliwy sasiad ( Halasliwy )  (Przeczytany 23986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Roslinka

• Gość
Odp: Upierdliwy sasiad ( Halasliwy )
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Mar 2009, 16:16:25 »
Jezeli sasiad jest pod nami to bierze sie glosno dzwoniacy budzikl , stawia sie to na podlodze i przykrywa duzym garnkiem.
Jak sasiad zmeczony po imprezie spi to nastawia sie budzik i wychodzi z domu. No a potem jak sie awanturuje to sie møwi przepraszam

jamjurand

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Mar 2009, 16:50:25 »
Dunczycy (zdecydowana wiekszosc jest tak wychowana i genetycznie skonstruowana ) nie zdaja sobie zupelnie sprawy, ze ich glosne zachowanie moze przeszkadzac innym, dlatego tez trzeba natychmiast reagowac jak cos jest "nietak". Szukajac solidarnosci u innych lokatorow jest tez pelna onania; oni boja sie mieszac pomimo, ze podobnie cierpia, taka juz jest ich "uroda "  :)
W nieomalze kazdym osiedlu jest zarzad i pisemnie ustalone reguly zachowania mieszkancow (z reguly codzienne cisza nocna od 23-08) i tam trzeba sie nalogowo zwracac.
Mialem mloda i halasliwa frywolna pare mieszkajacych pode mna, inni sasiedzi tez cierpieli, ale byli pelni cykoru, moja czesta grozna reakcja po 23.00, glosniki na podlodze z porannymi tureckimi wiadomosciami radiowymi czy klasyczna muzyka, napewno pomogly, gdy zwracalem im uwage na halas byli zawsze mocno zaskoczeni, ze inni cokolwiek slysza i ze im to przeszkadza.
Na sasiadow z pobocznej bramy uzylem patentu z domofonem; klej kontaktowy + szpilka spowodowaly u nich czesty, sporadyczny i parodniowy alarm nocny i poranny, pelny spokoj obecnie.

Roslinka

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Mar 2009, 17:37:46 »
Najgorsze to Turki ja mam sasiada niby powinien byc ok pracuje w komunie gada po dunsku a tak sie wydzieraja po nocach ze mi dzieciak sie budzi wystraszony. U nich to ich dzieci biegaja do 24 w nocy i wrzeszcza juz nie bede opowiadac co jeszcze robia ale gdybym miala wybør to bym sie sama z checia wyniosla od takiego sasiada. Nie mam pomyslu jak mu zycie umilic bo nic nie daje efektu

s_t_e_v_e

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Mar 2009, 21:22:22 »
robic imprezę następnego dnia rano, jak gość odsypia ;D
tak w sumie racja ale tez rzeba wziasc pod uwage ze obudzisz go i dalej zaczne imprezwoac tak zwane 2 lub 3 dniowki :P heheh

Offline turbo

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Mar 2009, 22:12:57 »
 ;D a ja to mam trzech sąsiadów jednego 100 m na prawo drugiego 50 m na lewo trzeci około 200 m z mną. bardzo spokojni ludzie tego drugiego odkąd tu mieszka na oczy nie widziałem a mieszka tu już rok czasu. hehehehe :D
pełny luz.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Mar 2009, 18:15:58 »
Ludzie, a gdziez to wy mieszkacie ?. I jakich to sasiadow macie ?. Chyba to juz najgorsze doly spoleczne, ktore nie przestrzegaja
podstawowych zasad wspolzycia z innymi mieszkancami. Oczywiscie zdarza sie, ze masie impreze, jakies urodziny itp. Normalni lokatorzy uprzedzaja sie nawzajem, ze tego i tego dnia bedzie moze troche glosniej i prosza o wyrozumienie.   

Tula

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Mar 2009, 21:39:19 »
No ja mieszkam na Amager na (t)urbanplanen ;). Jak to okreslila znajoma, osiedle dla nieprzystosowanych spolecznie ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 23 Mar 2009, 21:39:19 »

Offline philiasso

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Kwi 2011, 20:29:35 »
Odkopię temat.
Mieszkam w Aalborgu i mam dość śmieszną i irytującą sytuację. Mieszkanie w bloku, nowe budownictwo, całkiem sympatyczna i czysta okolica, 5min. piechotą do pracy, ogólnie rzecz biorąc trafiłem na dobre mieszkanie, prawie... Prawie bo krew psuje mi sąsiad mieszkający pode mną. Praktycznie codziennie, od godziny 22:30 do 2 nad ranem (jak w zegarku, prawdopodobnie pracuje na popołudniówki) gość puszcza muzę heavy-metalowo-hardcore'ową, na full...
Mieszka na parterze w rogu budynku, mieszkanie z drugiej jego strony jest puste. Ja z kolei mieszkam na piętrze, nad nim, obok mnie sąsiadka - matka, sama z dzieckiem.
Śmieszne w tej całej sytuacji jest to że ów feralny sąsiad jest upierdliwy tylko dla mnie - bo tylko ja jestem jego bezpośrednim sąsiadem. Próbowałem 2, może 3 razy grzecznie poprosić gościa żeby dał mi normalnie żyć, ale najwyraźniej ma mnie w d***. Próbowałem też raz odgryźć się tym samym - 2:30 w nocy (kiedy gość kładzie się już spać) włączyłem swój repertuar, niestety po niespełna 2 minutach przybiegła moja sąsiadka z płaczącym dzieckiem na rękach "prosząc" o wyłączenie muzyki  :D . Policja mnie oczywiście olała, blok nie jest spółdzielniany... Jedyne wyjście jakie mam to przeprowadzka.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Kwi 2011, 22:19:38 »
Policja sie takimi sprawami juz nie zajmuje, w kazdym osiedlu, bez wzgledu na wlasciciela, jest (musi byc) jakis regulamin i jakas administracja tam zloz skarge.

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Kwi 2011, 20:16:43 »
Napisz pismo do spoldzielni z wjasnieniem sprawy, pod nim musza podpisac sie osoby ktorym tez to pszeszkadza i im wiecej sie podpisze tym lepiej,ja swego czasu tez mialem problem z gostkiem i jego wieczna zabawa (muza,picie i ogolna patologia) nadmienie tylko ze byl to ziomek z polski po wyslaniu pisma pod ktorym podpisali sie inni lokatorzy mamy spokoj a ziomek przestal imprezowac.Tak wiec zadne politi tylko admisnistracja i wyslij papier a oni powinni juz sie sasiadem zajac jak nie pomorze wyslij jeszcze jedno a kolo bedzie mial eksmisje.

Offline ayme

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 48
  • Reputacja: +1/-5
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Kwi 2011, 21:28:15 »
witam i dolacze przyklad z dnia dzisiejszego...mieszkam  w spokojnym bloku ,  w polowie schodow na 3 pietro jakis pies zesr..l sie ,smierdzi strasznie .w bloku nie wolno trzymac zwierzat, podejrzewam ze do dunczyka z 2 pietra ktos przyszedl w odwiedziny z czworonogiem, co zrobic? wekend przed nami .... ???

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 118
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Kwi 2011, 21:44:44 »
wetknac dunska flage w gowno, a potem zadzwonic do spoldzielni

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Kwi 2011, 22:08:38 »
No tak ale wtedy wpadnie POLITI i ogrodzi teren biało niebieską taśmą ,a w krajach arabskich wybuchnie skandal.

Offline zaq

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 14
  • Reputacja: +6/-0
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Kwi 2011, 23:00:06 »
Na tablicy ogłoszeń w każdej klatce powinien być telefon do dozorcy zajmującego się tym blokiem. On powinien się tym zając, albo przynajmniej skontaktować się z firmą sprzątającą.

Offline Edytam

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +0/-1
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Kwi 2011, 23:51:31 »
Jest 23.30, właśnie wróciłam od mojego sąsiada. Jak miło prosiłam, olewali, więc dziś z groźną miną powiedziałam, że dość, nie mogę spać, slut! Przyciszył. Ale ja mam tak cienki sufit, że słyszę, jak się przemieszcza, nie mówiąc o rozmowie weekendowej, zakrapianej... Więc i tak spać się nie da.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 16 Kwi 2011, 23:51:31 »