Ogólne > Pomoc!
Jak się żyję w Danii?
Jomir:
Panie Marys,
Nie jest to towarzystwo wzajemnej adoracji, a i przy tym nie znamy sie osobiscie. Natomiast wirtualnie zdarzylismy sie juz nieco poznac, wyrobic zdanie o sobie na wzajem, rozumiec sie bez dopowiedania...
Wielu ludzi wpada tu tylko na chwile, ale jest tez i garstka, ktora jest tu juz dluzej. To wlasnie te osoby poswiecaja najwiecej czasu dla innych.
Trudno mi mowic za innych, ale jesli akurat ja z kims dyskutuje nieco bardziej zarliwie, to tylko w imie rzeczywistosci (prawdy zabrzmialoby tu trywialnie), glownie celem prostowania przekazow, ktore powstaja na zasadzie "jedna baba drugiej babie..."
Trafiajaja tu czasami pieniacze i madrale... ale najczesciej trafiaja ludzie, ktorzy potrzebuja pomocy. Im wlasnie trzeba dostarczyc w miare rzetelnej informacji, co tez staram sie czynic.
W miedzyczasie opanowalam juz dunski na tyle by cos przetlumaczyc, czasami pomoge zadzwonic do urzedu czy przetlumaczyc formularz.
A ze, z powolania i zarzuconego pierwszego zawodu jestem nauczycielka, to i czasami probuje tlumaczyc az do rozjasnienia szarych komorek... oczywiscie nie zawsze sie to udaje....
A by przekonac Pana, ze nie tacy zli ludzie sa na forum, prosze zajrzec do watku o umierajacym chlopcu... a moze sam Pan kartke wysle???
Dobrej nocy...
Marys:
co z tym zrobic
« : Dzisiaj o 17:56:51 »
--------------------------------------------------------------------------------
mam pytanie jestem w Danii od 18 czerwca 2007 dostalem rozliczenie Arspogorelsen z wszystkich tych podpowiedzi wyszlo mi ze, powinienem dostac rozliczenie Selrangirelsen Moja zona mieszka w Polsce i przysluguje ulga rubryka 59 w tym rozliczeniu niema takiej rubryki a musialem sie juz dzisiaj rozliczyc bo do 1 maja. Wyslalem do skata poczta czy mozna to jakos z czasem odkreci zeby zmienic na te drugie rozliczenie i jak to zrobic. Wogule rozliczenie mam od 3 dni bo wyslali mi na polski adres,co ijest potrzebne do zmiany tego rozliczenia.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 19:38:51 wysłane przez melek » Zgłoś do moderatora Zapisane
K3
Hero Member
ŁubuDubu
Odp: co z tym zrobic
« Odpowiedz #1 : Dzisiaj o 18:40:28 »
--------------------------------------------------------------------------------
Na początek proponuję zastosować znaki przestankowe w swojej wypowiedzi, tak aby była zrozumiała.
Czy tego typu odpowiedz na post, jak pozwolilem sobie zacytowac (wkleic) - to pomaganie??? To wymadrzanie sie, moim zdaniem chamskie. A ja na chamstwo odpowidam podobnie...
Skomentowalem - to post wycieli....
Moze teraz nie wytna z 5 miniut....
Dobranoc. Akurat Pania przepraszam, w ferworze walki (sprowokowany wypowiedziami innych) niechcaco i Pania urazilem, za co jeszcze raz przepraszam.
[Dodane: 30 Kwiecień 2008, 23:11:52]
Wracajac do tematu - to niektorzy z uczestnikow tego forum sa nietolerancyjni, niegoscinni, chamscy.
Przyklad pierwszy powyzej. Pewien pan napisal post z prosba o pomoc. I jaki jest pierwszy odzew? Gejzer intelektu wytyka mu brak przecinkow, a (o zgrozo) zapomina sam wstawic przecinek po wtraceniu. Sloma z butow normalnie...
Przyklad drugi - awanturnica Tula. Przyczepila sie do kucharza, malo tego, wkleja linka z naszej klasy i glupio komentuje. To juz nie jest nawet sloma z butow...
A jak sobie pozwolilem skomentowac ostrzej, to posty powycinali....
Dodalem pewna porade dot. uzyskania pozwolenia na uzywanie polskich blach (sam mam takie pozwolenie) - to tez post wycieli. No bo prawo do udzielania rad ma tu tylko waska grupa. A reszta to plebs?
Wedlug mnie admini sa nieuczciwi. Skoro chca kasowac posty, to niech kasuja wszystkie naruszajace netykiete. A skoro bezkarnie pozostaja posty w stylu komentowania braku przecinkow czy personalne ataki Tuli na kucharza, to niech nie wycinaja niczego.
willy:
--- Cytat: Marys w 01 Maj 2008, 09:43:10 ---Dodalem pewna porade dot. uzyskania pozwolenia na uzywanie polskich blach (sam mam takie pozwolenie) - to tez post wycieli. No bo prawo do udzielania rad ma tu tylko waska grupa. A reszta to plebs?
--- Koniec cytatu ---
Wywaliłem to osobiście bo było w miejscu nieodpowiednim, zupełnie wyrwane z kontekstu. NA przyszłość umieszczaj takie rady w miejscu do tego przeznaczonym.
--- Cytat: Marys w 01 Maj 2008, 09:43:10 ---Wracajac do tematu - to niektorzy z uczestnikow tego forum sa nietolerancyjni, niegoscinni, chamscy.
--- Koniec cytatu ---
Inni za to są pieniaczami, i szukają dziury w całym, byle tylko coś się działo i byle się do czegoś/kogoś przyczepić.
Tula:
--- Cytat: Marys w 01 Maj 2008, 09:43:10 --- Przyklad drugi - awanturnica Tula. Przyczepila sie do kucharza, malo tego, wkleja linka z naszej klasy i glupio komentuje. To juz nie jest nawet sloma z butow...
--- Koniec cytatu ---
Gwiazdeczko, panienko, awanturnico... Ciekawam, co jeszcze napiszesz pod moim adresem. I ciekawam, kiedy w koncu dostaniesz bana.
Co do kucharza -- ogladales program? Zauwazyles, ze nie tylko ja wyrazilam podobna opinie? A nasza-klasa jest portalem dla wszystkich dostepnym, ktos, kto tam umieszcza informacje powinien miec tego swiadomosc. Zreszta jak masz cos w tej sprawie do dodania, udaj sie do zalozonego przeze mnie watku o polskiej restauracji. W momencie zakladania ktorego mialam wielkie nadzieje co do restauracji, wyrazone zreszta na samym poczatku.
yoursoul:
Z pewna niesmialoscia : czy moglibyscie juz przestac i skonczyc ten watek raz na zawsze ? To jasne jak slonce , ze kazde z Was ma swoje zdanie ktorego bedzie sie trzymal wiec nikt nikogo nie przekona .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej