Ogólne > Praca w Danii

Zmiany w prawie od 1 maja 2008 ??

<< < (4/32) > >>

twarozki:

--- Cytat: mala_z_Aarhus w 25 Kwi 2008, 22:03:17 ---Tlumacze nowa wersje Østaftale...Jestem na stronie 3 z 5, wiec prosze o cierpliwosc. Czsu jest jeszcze troche - umowa ma zaczac obowiazywac od 1.maja.

--- Koniec cytatu ---

"Mala" - jesteś wielka  ;D  Wszyscy będziemy dozgonnie wdzięczni za pomoc. Kolejny raz muszę stwierdzić, że podziwiam na tym forum chęć pomagania sobie nawzajem i cieszę się, że właśnie tacy Polacy są w Danii, bo planuję w czerwcu do Was dołączyć. Oczywiście tym bardziej cieszą mnie zmiany w duńskim prawie  ;D
pozdrawiam

denice123:
a czy ktoś może napisać co to jest "Statsforvaltningen"?
dziękuję :)

mala_z_Aarhus:
Nie, ze sama tlumacze...Poprosilam o pomoc Klingona i mam nadzieje, ze do 24tej cos tam wymecze, aby cos wrzucic do korekty.

Wydaje mi sie, moze chce w to wierzyc, ze kazdy by podobnie postapil...

Klingon:

--- Cytat: denice123 w 25 Kwi 2008, 22:21:43 ---a czy ktoś może napisać co to jest "Statsforvaltningen"?
--- Koniec cytatu ---
Statsforvaltningerne er selvstændige regionale institutioner, som udfører opgaver for forskellige ministerier.
Statsforvaltningerne są samodzielne regionalne instytucje, które wykonują zadania dla różnych ministerstw.

PS. Information in English

klon:
Jezeli bedziemy zwolnieni z wystepowania o pozwolenie do otrzymamy te pozwolenia automatyzcznie a tym samym bedzie sie mozna starac o "sztywna " zolta karte a tym samym zycie stanie sie latwiejsze.Czy dobrze to zrozumialam?.
Dziekuje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej