Ogólne > Praca w Danii

Zmiany w prawie od 1 maja 2008 ??

<< < (17/32) > >>

malyfizol:
Czołem utrapieńcy
Tak sobie czasami czytam jak to co poniektórzy strasznie lamentują że ciężko i długo się czeka na CPR to ja chciałbym uprzejmie zakomunikować że cała akcja zdobycia CPR zaczynając od złożenia podania o zezwolenie na pobyt i prace dla mnie i rodziny do otrzymania tegoż właśnie CPR oraz żółtej karty zajęło 12 SŁOWNIE DWANAŚCIE  dni roboczych a jestem świeżym, przeciętnym żuczkiem emigracyjnym, który nikogo tutaj nie zna. Reasumując niech mi to ktoś w końcu wytłumaczy w czym problem, może jednak bardzo mijacie się z prawdą???

Szczęśliwy FIZOL bo zaewidencjonowany w tym pięknym kraju.
Życzę powodzenia innym Żuczkom  :D

Juta:

--- Cytat: malyfizol w 28 Paź 2008, 21:33:49 ---Czołem utrapieńcy
Tak sobie czasami czytam jak to co poniektórzy strasznie lamentują że ciężko i długo się czeka na CPR to ja chciałbym uprzejmie zakomunikować że cała akcja zdobycia CPR zaczynając od złożenia podania o zezwolenie na pobyt i prace dla mnie i rodziny do otrzymania tegoż właśnie CPR oraz żółtej karty zajęło 12 SŁOWNIE DWANAŚCIE  dni roboczych a jestem świeżym, przeciętnym żuczkiem emigracyjnym, który nikogo tutaj nie zna. Reasumując niech mi to ktoś w końcu wytłumaczy w czym problem, może jednak bardzo mijacie się z prawdą???

Szczęśliwy FIZOL bo zaewidencjonowany w tym pięknym kraju.
Życzę powodzenia innym Żuczkom  :D

--- Koniec cytatu ---

Coz, Panu sie udalo, to super, gratuluje   :)    Jest Pan szczesliwcem , ale nie kazdy ma tak samo. Zamiast sugerowac, ze inni uzytkownicy forum klamia, prosze przyjac do wiadomosci, ze nie kazdy ma tyle szczescia co Pan.

Poli:
Coz  prawo zmienia sie pozytywnie w dani, a myslalam, ze ta cholerna folkepartii tylko bedzie nas pogrążała w papierach.
Po 12 miesiacach pracy w dani nie musze juz przedłużać pobytu czasowego  ;D :), wiec nastepnym razem zawitam w biurze z papierami o pobyt staly  8).

Co do cpr, ja otrzymalam moj numer od razu w komunie, pan urzednik napisal mi na papierze moj nowy numer, pozniej czekalam  juz na wyrobienie karty i to bylo chyba tydzien  albo dwa  :P. Wiec raczej wszystko zalezy od dobrej woli urzędasów  :).

Tula:

--- Cytat: Poli w 29 Lis 2008, 13:42:21 ---Po 12 miesiacach pracy w dani nie musze juz przedłużać pobytu czasowego  ;D :), wiec nastepnym razem zawitam w biurze z papierami o pobyt staly  8).
--- Koniec cytatu ---

Nie sadze, zebys dostala:
http://wiki.poloniainfo.dk/index.php/Sta%C5%82y_pobyt

Poli:

--- Cytat: Tula w 29 Lis 2008, 16:21:15 ---
--- Cytat: Poli w 29 Lis 2008, 13:42:21 ---Po 12 miesiacach pracy w dani nie musze juz przedłużać pobytu czasowego  ;D :), wiec nastepnym razem zawitam w biurze z papierami o pobyt staly  8).
--- Cytuj (zaznaczone) ---Nie sadze, zebys dostala:
http://wiki.poloniainfo.dk/index.php/Sta%C5%82y_pobyt

--- Koniec cytatu ---

Alez sadze,  ;D, osobniscie babka poinformowala mnie w urzedzie ;).
--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej