Ogólne > Praca w Danii
Zmiany w prawie od 1 maja 2008 ??
malyfizol:
Czołem utrapieńcy
Tak sobie czasami czytam jak to co poniektórzy strasznie lamentują że ciężko i długo się czeka na CPR to ja chciałbym uprzejmie zakomunikować że cała akcja zdobycia CPR zaczynając od złożenia podania o zezwolenie na pobyt i prace dla mnie i rodziny do otrzymania tegoż właśnie CPR oraz żółtej karty zajęło 12 SŁOWNIE DWANAŚCIE dni roboczych a jestem świeżym, przeciętnym żuczkiem emigracyjnym, który nikogo tutaj nie zna. Reasumując niech mi to ktoś w końcu wytłumaczy w czym problem, może jednak bardzo mijacie się z prawdą???
Szczęśliwy FIZOL bo zaewidencjonowany w tym pięknym kraju.
Życzę powodzenia innym Żuczkom :D
Juta:
--- Cytat: malyfizol w 28 Paź 2008, 21:33:49 ---Czołem utrapieńcy
Tak sobie czasami czytam jak to co poniektórzy strasznie lamentują że ciężko i długo się czeka na CPR to ja chciałbym uprzejmie zakomunikować że cała akcja zdobycia CPR zaczynając od złożenia podania o zezwolenie na pobyt i prace dla mnie i rodziny do otrzymania tegoż właśnie CPR oraz żółtej karty zajęło 12 SŁOWNIE DWANAŚCIE dni roboczych a jestem świeżym, przeciętnym żuczkiem emigracyjnym, który nikogo tutaj nie zna. Reasumując niech mi to ktoś w końcu wytłumaczy w czym problem, może jednak bardzo mijacie się z prawdą???
Szczęśliwy FIZOL bo zaewidencjonowany w tym pięknym kraju.
Życzę powodzenia innym Żuczkom :D
--- Koniec cytatu ---
Coz, Panu sie udalo, to super, gratuluje :) Jest Pan szczesliwcem , ale nie kazdy ma tak samo. Zamiast sugerowac, ze inni uzytkownicy forum klamia, prosze przyjac do wiadomosci, ze nie kazdy ma tyle szczescia co Pan.
Poli:
Coz prawo zmienia sie pozytywnie w dani, a myslalam, ze ta cholerna folkepartii tylko bedzie nas pogrążała w papierach.
Po 12 miesiacach pracy w dani nie musze juz przedłużać pobytu czasowego ;D :), wiec nastepnym razem zawitam w biurze z papierami o pobyt staly 8).
Co do cpr, ja otrzymalam moj numer od razu w komunie, pan urzednik napisal mi na papierze moj nowy numer, pozniej czekalam juz na wyrobienie karty i to bylo chyba tydzien albo dwa :P. Wiec raczej wszystko zalezy od dobrej woli urzędasów :).
Tula:
--- Cytat: Poli w 29 Lis 2008, 13:42:21 ---Po 12 miesiacach pracy w dani nie musze juz przedłużać pobytu czasowego ;D :), wiec nastepnym razem zawitam w biurze z papierami o pobyt staly 8).
--- Koniec cytatu ---
Nie sadze, zebys dostala:
http://wiki.poloniainfo.dk/index.php/Sta%C5%82y_pobyt
Poli:
--- Cytat: Tula w 29 Lis 2008, 16:21:15 ---
--- Cytat: Poli w 29 Lis 2008, 13:42:21 ---Po 12 miesiacach pracy w dani nie musze juz przedłużać pobytu czasowego ;D :), wiec nastepnym razem zawitam w biurze z papierami o pobyt staly 8).
--- Cytuj (zaznaczone) ---Nie sadze, zebys dostala:
http://wiki.poloniainfo.dk/index.php/Sta%C5%82y_pobyt
--- Koniec cytatu ---
Alez sadze, ;D, osobniscie babka poinformowala mnie w urzedzie ;).
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej