Ogólne > Praca w Danii

Zmiany w prawie od 1 maja 2008 ??

<< < (18/32) > >>

Tula:

--- Cytat: Poli w 29 Lis 2008, 19:24:23 ---Alez sadze,  ;D, osobniscie babka poinformowala mnie w urzedzie ;).

--- Koniec cytatu ---
Oklamala Cie paskudnie, bowiem na stronie imigracyjnego jest dokladnie to, co w naszej wikipedii.
Ewentualnie mylisz pobyt staly z EU-ophold.

Juta:
Wiele osob myli te 2 rzeczy. Na stronie Urzedu Imigracyjnego stoi wyraznie "EU-statsborgere og deres familiemedlemmer har mulighed for efter særlige regler at få opholdstilladelse på ubegrænset tid efter 5 års lovligt ophold i Danmark."

roga:
Tula ma racje, a pani w urzedzie na pewno nie oklamala Poli, tylko moze nie calkiem zrozumiala o co Poli chodzi, bo pozwolenie na pobyt staly w Danii to zupelnie inny rozdzial niz staranie sie o prace tyczasowa lub na okres nieograniczony.

Poli:
A co wam chodzi z tymi 5 latami , czy ja pisalam , kiedy nalezy mi sie staly pobyt  ???

Pisalam, ze nie musze juz przedluzac pobytu czasowego, dopabuse zawitam w urzedzie jak bede mogla starac sie o pobyt staly :
permanent opholdstilladelse, najwczesniej po trzech latach pobytu w danii i pracy oczywiscie.

Prosze bardzo wszystko wytlumaczone czarno na bialym:

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/familiesammenfoering/forlaengelse.htm

Edit

Jeszcze sprawe blizej wytlumacze , aby pomoc innym.

Ja po 12 miesiacach pobytu w danii i pracy przez ten sam okres obecnie dostalam "pobyt nieograniczony" -  tidubegrænset.
Po dwoch latach  czyli 3 latch pobytu w danii i jednoczesnej pracy , zdanym egzamin DP 3 ,moge starac sie o pobyt staly - permanent.

Wiec naprawde nie oplaca sie przyjeżdżać do dani na warunkach laczenia rodzin, lepiej zalatwic sobie prace , w taki sposob jest obecnie o wiele szybciej i bezproblemowo ;)

jurek.dk:
Wypowiedzi mnóstwo a ja ciągle nie wiem Czy jak skończyło mi się terminowe pozwolenie na pobyt to musze się ubiegać o ponowne czt nie???

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej