Ogólne > Podatki
strata pracy/zasiłek
K3:
--- Cytat: denice123 w 30 Kwi 2008, 00:30:58 ---Mamy pozwolenie na stały pobyt i prace w Danii, czy to wiele zmienia?
--- Koniec cytatu ---
stały pobyt?? po roku pracy ??
Jomir:
Macie na pewno pozwolenie na nieograniczony pobyt i prace w Danii na warunkach Unijnych. CO oznacza, ze mozecie sobie tu byc i pracowac tak dlugo jak tylko chcecie i macie prace, aczkolwiek w przypadku braku pracy, trudnychwarunkow zyciowych... organem zobowiazanym do pomocy zobowiazny jest kraj pochodzenia. Krotko mowiac: jak Wam zle to wynocha do domu... To wlasnie, niestety oznacza pobyt na warunkach unijnychl.
NIe jest on absolutnie rownoznaczny z prawem stalego pobytu, ktore dostaje sie po okolo 5-7 latach pracy i mieszkania tutaj i zdania egzaminu z jezyka dunskiego.
W przypadku takich pozwolen, panstwo dunskie ma obowiazek opieki nad cudzoziemcami.
maxtor:
Mirra a powiedz co tak ostro reagujesz, kobieta prosi o informację a ty jej że jak sie nie podoba to do domu. Chyba z myślą pomocy innym zostało stworzone to forum.
Ja naprawdę nie rozumiem takiej nienawiści Polaka do Polaka. Już kiedyś usłyszałem taka odpowiedź kiedy mieliśmy problem jak się nie podoba to sp... do domu mam nadzieję że nie jesteście rodziną. pozdrawiam
willy:
Przeczytaj to jeszcze raz i obejmij caly tekst za jednym razem, a nie pojedyncze zdanie wyrwane z kontekstu. Jest to poprostu dosyc dobitna interpretacja prawa jakie tu panuje a nie nienawisc do Polakow. Niestety taka jest prawda i tak to prawo nalezy interpretowac.
Jak ci sie nie podoba w naszym kraju(czyt. Dunczykow), wynocha do domu, nie masz pracy twoja sprawa, masz pol roku na znalezienie ale my Ci nie pomozemy. Jak sie nie podoba wynocha do domu.
Klingon:
--- Cytat: willy w 30 Kwi 2008, 09:46:53 ---Jest to poprostu dosyc dobitna interpretacja prawa jakie tu panuje
--- Koniec cytatu ---
Tez nie widze wrogosci w wypowiedzi Mirry, tylko po co mowic tak dobitnie - Dunczycy tego nie robia. 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej