Ogólne > Rodzina ...

Bornefamilieydelse?

<< < (2/4) > >>

Klingon:
Tak, trzeba w banku powiedziec ze chcecie konto meza miec jako wspolne konto (fælleskonto). Takie mialem z moja zona przez wiele lat ale raz zona sobie otworzyla wlasne konto i teraz ma wlasne i wspolne. ;D

Jomir:
Aga, jesli pieniadze sa do wyplaty, to juz nic nie musisz. Widocznie przeczytalam po lebkach to co napisalas, przepraszam.
CO do konta, nie ma znaczenia czy wspolne, czy tylko Twoje, wazne by mialo rozszerzenie NEM.

A dla ciekawostki powiem, ze w przeciwienstwie do zasad obowiazujacych w Polsce, zona moze sobie pojsc do banku i powiedziec, ze chce sie podlaczyc do meza konta i podlaczaja :)
Zgoda meza do tego nie potrzebna :)

W Polsce musza sie obydwoje w banku stawic jednoczesnie, by miec wspolne konto.

dragonki:
oj mMirra jestes w bledzie !! tutaj tez TRZEBA miec zgode pisemna wlascciela konta taj jak ja mam do mojego faceta...nie musial byc osobiscie ale papiery musial podpisac na tak zwane "fuldmagt"...

Jomir:
ALe Twoj facet nie jest mezem.

Osobiscie bylam w Danske Banku i mnie sama osobiscie zapytano czy chce sie do meza podlaczyc czy chce miec wlasne konto.

Po naradzie telefonicznej, stwierdzilismy, ze chce miec wlasne, wiec nie przerabialam calej procedury od poczatku.
Prawdopodobnie bylo by tak, ze papiery przyszly by do domu poczta, nastepnie musielibysmy je podpisac i odeslac.
Zero kontroli czy podpisy sa prawidlowe.
Tego jestem pewna, bo tak bylo z kontem corki, musialam podpisac papiery i odeslac, nikt nie sprawdzal, czy podpisalam je ja, czy kolezanka corki z lawki.

dragonki:
no nie wiem...my mamy konta w Fionia Bank i ona mowila ze dla kazdego potrzeba mniec podpis nie wazne czy to corka czy zona czy kolezanka...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej