poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Kim sa uczestnicy Forum?  (Przeczytany 13145 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Svaria

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Kim sa uczestnicy Forum?
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Maj 2008, 12:40:11 »
Ilosc informacji nie musi byc rowna wielkosci emocji. Czesto brak informacji wywoluje emocje.
Tez prawda. Aczkolwiek w moim przypadku brak informacji daje w rezultaci emniej emocji niz nadmiar informacji :)
Nie ten morduje naród, kto go zabija, lecz ten, kto go demoralizuje - Arystoteles

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Maj 2008, 15:46:40 »
Nieznajomosc faktow absolutnie wyklucza wysnucie obiektywnych wnioskow.
Zdolnosc myslenia, powinna umowzliwic odcedzenie ziarna od plew.

Coz Svario... w chwili obecnej nie zgodzimy sie to prawda..... ale poczekaj troche...
Gwarantuje CI, ze za jakies 10 lat dogadamy sie bez problemu.

Bo wtedy i ty juz bedziesz "stary". Pogadamy wtedy jak "stary" ze "starym".
Zapewniam, ze z 10-15 lat lemu krakalibysmy to samo (przy zalozeniu, ze czas sie cofnal tylko dla mnie), bo myslalam tak jak Ty... Niestety kolejne, bardzo roznie napisane scenariusze podsylane mi przez pana rezysera o nazwisku Zycie...  spowodowaly, ze stalam sie stara zrzeda :)

Poczekaj troche tez bedziesz zrzedzil :)
« Ostatnia zmiana: 06 Maj 2008, 18:44:35 wysłana przez Mirra »
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Svaria

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Maj 2008, 18:14:38 »
Przecierz ja juz zrzedze :)

Co do wieku to przyjmijmy ze masz racje :) tylko dla mnei to akurat nie jest pkt odniesienia, jedni doswiadczaja psikusow Losu wczesniej a inni pozniej.

Zauwazylem jedno - Ty umysl humanistyczny, Ja umysl scisly to tak jak dwa wektory biegnace w przeciwnym kierunku. Nigdy sie nie przetna :) zawsze beda rozne :)

Z powazaniem

Svaria
Nie ten morduje naród, kto go zabija, lecz ten, kto go demoralizuje - Arystoteles

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Maj 2008, 18:51:23 »
Oj... taki ze  mnie humanista, jak z koziej.... :)
Skonczylam co prawda jedne humanistyczne studia, ale tylko przez przypadek (a raczej przez Ubecje, ktora dotrzymala slowa, mowiac, ze prawie moge zapomniec...)...
Marzylam o prawie od przedszkola, ale to matematyka z fizyka byly zawsze dla mnie krolowymi ...
Tak wiec, jezeli juz podejmuje wyzwania filologiczne, to tylko gramatyka jest dla mnie fascynujaca, bo ona bliska rownaniom :)

Uwielbiam czytac, ale wybiorczo, ze nie wspomne, ze natchnione dysputy krytyczno-literackie dzialaja na mnie usypiajaco...

Stawiam wciaz na roznice pokoleniowa no i oczywiscie odwieczne roznice pomiedzy Wenus i Marsem :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

K3

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Maj 2008, 21:38:59 »
A co Ty mozesz wiedziec o poszanowaniu przeze mnie prawa?

Wskaz w takim razie, prosze, konkretnie - w ktorym miejscu zlamalem prawo powszechne (nie mowimy o regulaminie forum, bedacym w istocie umowa miedzy uczestnikami, a nie prawem ustanowionym).
dziwne..  najpierw zarzucasz innym łamanie forumowego regulaminu, potem sam go wykluczasz z zakresu przestrzegania, który de facto jako zbiór reguł, i zasad rządzących na forum prawem może być nazwany
skoro tak się na takie zbiór reguł rządzących forum zdecydowałeś, to wypadało by go przestrzegać

osobiście nigdy nikogo nie rozliczałem z zakresu prawa stanowionego, czy też reguł współżycia społecznego, uważam że tu logika i dobry smak powinny mieć pierwszeństwo - niestety twoje posty temu przeczą, dla mnie są one tylko próbą rozjątrzenia sytuacji, przysłowiową "oliwą dolewana do ognia", aby nie zgasł...

wymagasz
Cytuj (zaznaczone)
Skoro wymagamy cos od innych, to moze najpierw zacznijmy wymagac od siebie. Bo wymaganie od kogos, a nie od siebie, jest nieuczciwe.
, ale niestosujesz.....

Robokop

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Maj 2008, 22:25:52 »
To ty macisz k3 i sie przyp... inasz

K3

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Maj 2008, 22:35:14 »
To ty macisz k3 i sie przyp... inasz

ooo... nowy nam sie objawił... a już odwagi zabrakło, by imieniem sie podpisać....

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 06 Maj 2008, 22:35:14 »

Offline Marys

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #37 dnia: 07 Maj 2008, 10:22:37 »
najpierw zarzucasz innym łamanie forumowego regulaminu, potem sam go wykluczasz z zakresu przestrzegania, który de facto jako zbiór reguł, i zasad rządzących na forum prawem może być nazwany

NIe chce mi sie z toba gadac, nie odroznasz asa od pika.

Zarzuciles mi nie przestrzeganie prawa, to odpowiedzialem, ze nie masz racji. Powiem wiecej - klamiesz. Wyjasnilem co JEST prawem, a nie co sobie nim mozemy sami ewentualnie nazwac.

Odnosnie regulaminu forum - nie czytalem go wczesniej, przyznaje. Ale po nadeslaniu mi linka przez Mala z Århus zrobilem to i zauwazylem, ze go przestrzegam. Wulgaryzmow unikam :) itd. itd.

Ale jezeli bedziesz ciagnal nielogiczne wywody, to moge dopabuse zaczac inaczej mowic.

Poki co - dedykuje ci czterowiersz Tuwima. Milej lektury.

K3

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Maj 2008, 16:35:32 »

Zarzuciles mi nie przestrzeganie prawa, to odpowiedzialem, ze nie masz racji. Powiem wiecej - klamiesz. Wyjasnilem co JEST prawem, a nie co sobie nim mozemy sami ewentualnie nazwac.

Odnosnie regulaminu forum - nie czytalem go wczesniej, przyznaje. Ale po nadeslaniu mi linka przez Mala z Århus zrobilem to i zauwazylem, ze go przestrzegam. Wulgaryzmow unikam :) itd. itd.

regulamin też jest rodzajem prawa, a prawo to nie tylko to, co ktoś w dzienniku ustaw wydrukował

Ale jezeli bedziesz ciagnal nielogiczne wywody, to moge dopabuse zaczac inaczej mowic.

grozisz mi ?? ;D proszę zacznij mówić inaczej, ciekaw jestem jakby to wyglądało... ( może zamiast otworu oralnego użyjesz do tego celu analnego?? ??? )

Robokop

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 07 Maj 2008, 16:41:37 »
Prawo, a ściślej prawo w ujęciu przedmiotowym, to system norm prawnych, czyli ogólnych, abstrakcyjnych i w przybliżeniu jednoznacznych dyrektyw postępowania, które powstały w związku z istnieniem i funkcjonowaniem państwa, ustanowione lub uznane przez właściwe organy władzy publicznej i przez te organy stosowane, w tym z użyciem przymusu państwowego.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo

Robokop

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 07 Maj 2008, 16:44:44 »

Faktycznie niekumaty. Czytaj wpierw wikipedie.

K3

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 07 Maj 2008, 16:48:59 »
Prawo, a ściślej prawo w ujęciu przedmiotowym, to system norm prawnych, czyli ogólnych, abstrakcyjnych i w przybliżeniu jednoznacznych dyrektyw postępowania, które powstały w związku z istnieniem i funkcjonowaniem państwa, ustanowione lub uznane przez właściwe organy władzy publicznej i przez te organy stosowane, w tym z użyciem przymusu państwowego.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo

taa.. wikipedia wyznacznikiem wiedzy... dobre...

ale skoro sie na nią powołujesz, to przeczytaj co to jest regulamin  ::)

Robokop

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 07 Maj 2008, 16:59:24 »
jak na razie to ty ciagle lamiesz regulamin forum

http://poloniadenmark.info/index.php?option=com_smf&Itemid=78&topic=8111.0

ales sobie fajnie napisal kazde forum ma swojego trola. Wymysliles to chyba przy goleniu.

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #43 dnia: 07 Maj 2008, 20:08:25 »
Na ukojenie nerwów: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Prawo

... a potem żyli długo i szczęśliwie.

Koniec 8)
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #43 dnia: 07 Maj 2008, 20:08:25 »

FORUM DLA NASTOLATKOW

Zaczęty przez JomirDział Hydepark

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 27043
Ostatnia wiadomość 07 Wrz 2009, 18:21:36
wysłana przez Jomir
O, forum wróciło ;)

Zaczęty przez liliaDział Hydepark

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 13306
Ostatnia wiadomość 08 Lip 2009, 08:16:39
wysłana przez vera
lubie to forum...

Zaczęty przez marta_malgorzataDział Hydepark

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 27409
Ostatnia wiadomość 01 Gru 2006, 20:44:53
wysłana przez marta_malgorzata
Od dnia 1 Grudnia 2009 pisanie na forum będzie dostępne tylko dla ZAREJESTROWANY

Zaczęty przez willyDział Informacje

Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 57550
Ostatnia wiadomość 02 Mar 2010, 22:34:09
wysłana przez mary-la
cytat z konkurencyjnego forum

Zaczęty przez co wy na to?Dział Hydepark

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 18499
Ostatnia wiadomość 10 Maj 2008, 20:44:44
wysłana przez vera