poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: POMOCY POMOCY POMOCY :( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 17976 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy!!!!

• Gość
POMOCY POMOCY POMOCY :( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« dnia: 07 Maj 2008, 04:34:10 »
WITAM MOJ CHLOPAK OD NIECAłUCH 2 TGODNI POSIADA NA CALYM CIELE DZIWNE PLAMKI STALO SIE TO W DANI PRZY PRACY NIE WIEM MYSLIMY ZE MOZE NASTAPILO TO OD TYNKU LUB OWOCóW MORZA MOZE WIECIE GDZIE ZNAJDZIEMY W DANI JAKIEGOS DERMATOLOGA BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ NA MAILA BEDE BARDZO ALE TO BARDZO WDZIECZNA JESTEM W STANIE ZAPLACIC ZA TAKA INFORMACJE .... Z GORY DZIEKUJE Z POWAZANIEM PAULINA PODAJE MAILA W RAZIE JAKIS PROPOZYCJI : Paula2338@wp.pl

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
Odp: POMOCY POMOCY POMOCY :( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Maj 2008, 07:16:39 »
Lekarza dermatologa znajdziesz w ksiazce telefonicznej pod LÆGER (lekarze), SPECIALLÆGER (specjalisci), HUD - OG KØNSSYGDOMME (choroby skorne i weneryczne)

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Maj 2008, 07:45:09 »
Do specjalisty trzeba chyba miec skabusewanie od wlasnego lekarza. Jezeli pracuje to jest ubezpieczony, jezeli nie ma zoltej karty to niech w kommune zapyta o tymczasowa zolta karte (gult papkort) i idzie do lekarza. Po 1 maja zmienily sie przepisy i moze otrzyma zolta karte (sygesikringskort) ale nie wiem.

olo1

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Maj 2008, 08:14:58 »
Jezeli to uczulenie to pomoze wapno( calcium ).

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Maj 2008, 09:19:16 »
Jak plamki sa dwa tygodnie, to nie ma co kombinowac z wapnem, tylko jak najszybciej do lekarza, najprawdopodobniej rodzinny sobie sam z tym poradzi.
Do dermatologa trzeba bedzie poczekac - moja corka w Kopenhadze czekala prawie 3 tygdonie.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline andrzej25dk

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Maj 2008, 12:27:55 »
czesc 35359069 to numer do polskiego lekarza dzwon miedzy 8 a 9. jacek kurpowski
jego gabinet-norrebrogade 52, 2. tv

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Cze 2008, 10:01:40 »
Wiem ze to troche przedawniony temat, ale gdzie ten lekarz jest? w KBH czy gdzie? Tez potrzebuje do dermatologa, moj problem to od 4 miesiecy maly tradzik po odstawieniu tabletek, i juz nie wytrzymam bo pjawily sie male krostki na dekoldzie i ramionach. Umowiona jestem za miesiac do Pl do dermatologa, ale chcialabym tu isc bo wkoncu musze tu poznac lekarzy, i jesli bez skabusewania to ile kosztuje prywatnie? moze sie ktos orientuje?Tak do 500kr? Oczywisice jak to w Danii normalne, dzwonilam do dwoch lekarzy to skretarka mowila ze jedn chory a u drugiego zero odpowiedzi, i sie nie dowiesz nic jak zwykle
Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Cze 2008, 10:01:40 »

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Cze 2008, 10:06:39 »
To jest lekarz w Kbh.
Na reszte pytan nie znam odpowiedzi.

Offline RybkaWillego

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 56
  • -Otrzymane: 114
  • Reputacja: +28/-12
    • Status GG
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Cze 2008, 21:08:35 »
Jeżeli chodzi o lekarza podanego przez andrzej25dk, to po pierwsze on nazywa się Jarek Kuprowski a nie Jacek. Ale nie o tym miałam pisać. Jeżeli potraficie się porozumieć po angielsku lub duńsku to påolecam znaleźć jakiegoś duńskiego lekarza. Ten cały Kuprowski jest okropny i gburowaty. Nikomu bym go nie poleciła. Uważa się za Boga. Pacjentów załatwia na odwal się, aby szybciej. Mało tego często woli na pytania odpowiadać po duńsku, zamiast po polsku.

Pozdrawiam
Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy.

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Cze 2008, 07:18:33 »
Nie interesuje mnie mnie czy On gburowaty czy nie, nie pojade do KBH , bo mieszkam wokolicach Århus-Skanderborg. Do polskiego lekarza nie musze isc, moze byc dunski, chinski, azjata.Ale rzeczywiscie smieszne z Polakami po angielsku lub dunsku, moze polskiego zapomnial.... :P
Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny.

JOOO

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Lis 2008, 21:33:22 »
hmmmmmm. Odnosnie tego pana Kuprowskiego bylem dzis u niego i rzeczywiscie zdziwilo mnie to ze rozmawialem z nim po angielsku. Pytanie czy kiedykolwiek ktos rozmawial z nim po polsku? jesli tak to musze zmienic lekarza i poczuje sie co najmniej glupio.....

Tina

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Lis 2008, 23:11:59 »
Witam ja z tym lekarzem rozmawiam po polsku juz od kilku lat jestem u niego zarejestrowana. Osobiscie tez nie mam mu nic do zarzucenia zawsze uprzejmy jesli mam jakies pytania zawsze wszystko wyjania.

aneczka

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Lis 2008, 08:02:07 »
Ja rowniez nie polecam Pana jarka nikomu... moj maz jest do niego zapisany, na szczescie rzadko chodzi do lekarza, ja mam inna lekarke ale jak mojej nie ma to lekarz w zastepstwie to jest wlasnie Pan Jarek, w polowie sierpnia musialam udac sie do lekarza z silnym bolem brzucha, jestem w ciazy, i na wizyte czekalam 2 tygodnie i to dzwoniac do niego co drugi dzien, nie wspominajac ze jak juz nadszedl termin wizyty zostalam przyjeta przez Pani ktora tam rowniez pracuje ale moze to i lepiej bo z nim i tak po Polsku sie nie rozmawia, najsmiszniejsze w tynm wszystkim jest ze pewna chorobe ktora miala wczesniej nie umialam przetlumaczyc na angielski tak wiec owa pani zawolala pana Jarka ale nic to n ie dalo bo on nie chcial wypowiedziec ani jednego slowa po polsku haha jakos wspolnymi silami udalo nam sie dojsc po nazwie lacinskiej co to za choroba, od tego czasu powedziala nigdy wiecej do niego nie pojde nawet gdyby mojej lekarki nie bylo wiecej niz miesiac. Ciekawi mnie jakby to bylo jakbym poprosila o tlumacza w komunie na wizyte u tego Pana... czy nikogo by nie zastanowilo ze do Polaka potrzebny jest tlumacz. Wiem od znajomych ze ten Pan bardzo dobrze mowi po polsku wiec jezyka nie zapomnial, pewnie lepiej traktuje pacjetow ktorzy kozystaja z prywatnych wizyt i jeszcze biora zwolnienia za ktora oczywiscie placa przeciez po drugiej stronie jego praktyki jest hotel gdzie mieszka mase polakow. BRAK SLOW, lekarzem go nazwac nie mozna...

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Lis 2008, 08:34:07 »
mocna antyreklama  ;D

aneczka

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Lis 2008, 08:59:30 »
Pewnie i tak to wyglada ale taka jest rzeczywistosc lepiej zeby czlowiek wiedzial o tym zanim sie do niego wybierze chyba ze komus zalezy na zwolnieniu lekarskim, ktore dostaje sie u Pana Jarka bez problemu a nie na leczeniu, na ktorym mi zalezy. Juz kiedys tu na forum pisalam jak ok. rok temu maz zostal u Pana Jarka potraktowany wiec to nie jest pojedynczy incydent.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 11 Lis 2008, 08:59:30 »

pomocy karta podatkowa cpr

Zaczęty przez jacek456Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 12662
Ostatnia wiadomość 21 Mar 2014, 23:43:09
wysłana przez roga
Pomocy w szukniu mieszkania.

Zaczęty przez krzyk26Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 10507
Ostatnia wiadomość 24 Sty 2015, 07:49:47
wysłana przez krzyk26
pomocy! jak zrobić przelew przez internet?

Zaczęty przez niedzielaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 24829
Ostatnia wiadomość 02 Wrz 2008, 23:12:28
wysłana przez niedziela
Konto Pomocy

Zaczęty przez krzysiekk-gDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 9270
Ostatnia wiadomość 13 Paź 2014, 16:34:14
wysłana przez roga
potrzebuje pomocy w przetłumaczeniu