Ogólne > Hydepark
dunski savoir-vivre
Habaki:
Witam,
Chciałam zapytać jak wygląda kwestia urodzin w Danii? Dostałam zaproszenie na "pełne" (40) urodziny w dodatku szefa :). Jednak nie mam bladego pojęcia co kupić na prezent... Nie chciałabym popełnić jakiejś gafy ;)
vordingborg:
Obecnie w Skandynawii furorę robi wełna bo ciepłe, wygodne, modne i naturalnie eco :)
A dla szefa na prezent kuniecznie coś takiego ...(awans w garści)
aisak:
--- Cytat: vordingborg w 13 Maj 2013, 17:49:06 ---Obecnie w Skandynawii furorę robi wełna bo ciepłe, wygodne, modne i naturalnie eco :)
A dla szefa na prezent kuniecznie coś takiego ...(awans w garści)
--- Koniec cytatu ---
Dzizas :o :o :o! To welna!!! Gryzie jak diabli ;D ;D ;D!
aisak:
--- Cytat: Habaki w 13 Maj 2013, 17:17:17 ---Witam,
Chciałam zapytać jak wygląda kwestia urodzin w Danii? Dostałam zaproszenie na "pełne" (40) urodziny w dodatku szefa :). Jednak nie mam bladego pojęcia co kupić na prezent... Nie chciałabym popełnić jakiejś gafy ;)
--- Koniec cytatu ---
Wiem, ze moj ex-Dunczyk, "maly" szef, bardzo cieszyl sie na jakas luksusowa polska wodke w fajnym opakowaniu... Ale niech lepiej potwierdza to ci, ktorzy lepiej sie znaja na tradycji dunskiej :)
Jomir:
Generalnie jest tak, ze Dunczycy robia liste prezentow, zwlaszcza przy wazniejszych imprezach. Zawsze jest osoba, ktora to koordynuje. Wiec skontaktuj sie z taka osoba i wybierz cos z listy na Twoja kieszen.
Kupujac prezent nie zapomnij o "byttemærke", co ulatwi zwrot ewentualnego prezentu.
Nie zapomnij rowniez o kartce urodzniowej, ktora dolaczysz do prezentu. Dunczycy oficjalnie zawsze za prezenty dziekuja, albo oficjalnie i bezposrednio w ciagu imprezy, albo pisemnie po imprezie, stad tez karta pozwala podziekowac konkretnej osobie.
Jak znasz szefa i jego potrzeby, mozesz zaryzykowac kupno prezentu spoza listy, zabezpieszczajac go "byttemærke".
Zawsze mozesz tez kupic butelke dobrego wina.
Przedzial cenowy w takich relacjach i przy takiej imprezie to okolo 300 koron.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej