poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: wspolwlasciciel  (Przeczytany 3192 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rejestracja samochodu

• Gość
wspolwlasciciel
« dnia: 13 Maj 2008, 21:28:37 »
mam pytanie mam zamiar kupic auto w danii ale z tego jak slyszalem to do 25 roku zycia placil bym spore ubezpieczenie poniewaz jestem mlodocianym kabusewca ,czy jest mozliwosc wziecia auta na wspolwlasciciela w danii ??? ??? ???

K3

• Gość
Odp: wspolwlasciciel
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Maj 2008, 23:25:33 »
mam pytanie mam zamiar kupic auto w danii ale z tego jak slyszalem to do 25 roku zycia placil bym spore ubezpieczenie poniewaz jestem mlodocianym kabusewca ,czy jest mozliwosc wziecia auta na wspolwlasciciela w danii ??? ??? ???

to nie polska....

przy ubezpieczeniu auta podajesz osoby które będą nim jeździły - i im większa liczba osób z rodziny, i czym one młodsze, tym większa zwyżka...

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Maj 2008, 23:30:59 »
rejestruj na kogos innego i zwyczajnie jezdzij.

K3

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Maj 2008, 23:46:54 »
rejestruj na kogos innego i zwyczajnie jezdzij.

a ż do momentu, kiedy w coś przywali... i wtedy dostanie +10.000 DKK ekstra na selvrisiko

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Maj 2008, 08:16:07 »
a ż do momentu, kiedy w coś przywali... i wtedy dostanie +10.000 DKK ekstra na selvrisiko

od kiedy to pożyczyć samochodu nie można........

to ze wymagają tego podczas wywiadu przy ubezpieczeniu nic to nie znaczy. Tutaj zasada jest jak w Polsce. Co do tych 10 tyś to widze ze znasz bliżej temat. Możesz wyjaśnić na czym to ma niby polegać????

K3

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Maj 2008, 13:58:20 »
od kiedy to pożyczyć samochodu nie można........

to ze wymagają tego podczas wywiadu przy ubezpieczeniu nic to nie znaczy. Tutaj zasada jest jak w Polsce. Co do tych 10 tyś to widze ze znasz bliżej temat. Możesz wyjaśnić na czym to ma niby polegać????

ok, można pożyczać...

przy większości ubezpieczeń masz coś takiego jak selvrisiko, czyli wkład własny, ubezpieczalnia pokrywa szkody powyżej tej kwoty...
i ubezpieczyciele stosują zasadę, że jak jedzie autem ktoś niewpisany do ubezpieczenia, to ta kwota rośnie

przykład:
Cytuj (zaznaczone)
Selvrisiko:

* Selvrisiko ved første skade på kr. 4.380,-, hvis du er over 30 år
    * Selvrisiko ved første skade på kr. 8.760,-, hvis du er under 30 år
    * Ekstra selvrisiko på kr. 5.000,- ved udlån til andre end ægtefælle/samlever

wkład własny przy pierwszej szkodzie 4380,- lub 8,760,- w przypadku wieku poniżej 30lat
dodatkowo 5,000,- - jeśli szkoda zostanie spowodowana przez inna osobę niż właściciel lub współmałżonek

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #5 dnia: 14 Maj 2008, 13:58:20 »