Regionalne > Århus, Aalborg ...

Spotkania wspólnoty chrześcijańskiej w Aarhus | Każdy czwartek kl. 19.00

(1/7) > >>

JohnnyZet:
Wątek ten zakładam dla wszystkich obecnych i potencjalnych uczestników naszych spotkań.
Dla niewtajemniczonych kilka ważnych informacji:

Obecnie na spotkania uczęszcza około kilkunastu osób.
Są to spotkania wspólnoty chrześcijańskiej i już spieszę napisać
dlaczego nie warto się ich bać:

Po pierwsze spotykamy się przy kościele Katolickim, a więc również i Twoim, bo przecież przez chrzest jesteś do niego włączony i masz prawo z niego czerpać. Dlatego nie ma znaczenia ile masz lat i jaki masz zawód, przyjść może każdy i zaproszony czuć może się każdy, nawet jeśli nigdy do kościoła nie chodził :)

Podczas spotkania uwielbiamy po prostu Pana Boga, a on pieczołowicie się nami zajmuje.
Jest to modlitwa naszych serc, połączona ze śpiewem i grą na gitarze (choć obecnie mamy trochę problem z brakiem gitarzysty, ale wierzę, że chwilowy)

Bóg ma dla każdego, dla Ciebie i dla mnie naprawdę, wiele do zaoferowania i co ważniejsze, wcale nie musisz się bać, że cokolwiek Ci odbierze, do czegokolwiek Cię zmusi.

Sam kiedyś omijałem z daleka sam kościół i akiekolwiek wspólnoty, no na sam dźwięk tego słowa najzwyczajniej mnie mdliło :) Dziś wiem, że być we wspólnocie, to spotkać ludzi takich jak ja, mieć wspaniałych przyjaciół, którzy mają jedno i to samo, wartościowe, w świecie bez wartości, pewne Odniesienie.

Do tego Bóg pozostaje wierny wszelkim obietnicom jakie złożył każdemu z nas a jakie możesz wyczytać w Biblii.
Przytoczę choćby to jedno: "Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy utrudzeni jesteście, a ja was pokrzepię" Ew. Mateusza, Rozdz. 11, werset 28 (http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=254#W5)

Pan Bóg pokrzepia i daje siły za zupełnie darmo - tak, nie musisz zapłacić za to ani korony. Radość i pokój jaką wlewa w serca nie jest możliwa do porównania z niczym innym materialnym i doczesnym na tym świecie.

Z osobistego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że życie z Bogiem to zdecydowanie najlepszy wybór jakiego dokonałem w swoim życiu. Mam zaledwie 28 lat, jednak jako młody człowiek narobiłem różnych głupstw i może nie byłbym dziś tym kim jestem. Dzięki Panu Bogu mogę spokojnie patrzeć w przyszłość. On zajął się całym moim życiem. Relacją z rodzina i bliskimi, odpowiednią pracą i jej rozwojem, skończeniem studiów, osobistymi pragnieniami rozwoju, mieszkaniem, a nawet samochodem czy znalezieniem się tu! Uwolnił mnie też z nałogu palenia papabusesów (a fe!:) i dał po prostu ogromną radość życia! Nie da się opowiedzieć wszystkiego, ale niech to będzie taką małą zachętą :)

Spotkania rozpoczynamy wspólną Eucharystią, później modlimy się i słuchamy wykładu - nauczania. Poza tym poznajemy się i mam nadzieje, że będzie to szło nam tak dobrze jak dotychczas.
Jeśli więc chciałbyś poznać też normalnych i wartościowych ludzi, różnego wieku, stanu i zawodu, to spotkasz ich właśnie w tym miejscu :)

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości napisz lub zapytaj. No i do zobaczenia :)

Jasiu

marcin23:
brakuje słów zeby wyrazić zażenowanie tym o czym piszesz!!!!!!
-Dziś wiem, że być we wspólnocie, to spotkać ludzi takich jak ja, mieć wspaniałych przyjaciół, którzy mają jedno i to samo, wartościowe, w świecie bez wartości, pewne Odniesienie.
-Jeśli więc chciałbyś poznać też normalnych i wartościowych ludzi, różnego wieku, stanu i zawodu, to spotkasz ich właśnie w tym miejscu

Tula:

--- Cytat: marcin23 w 14 Maj 2008, 01:21:55 ---brakuje słów zeby wyrazić zażenowanie tym o czym piszesz!!!!!!

--- Koniec cytatu ---
A coz Cie tak zazenowalo, Marcinie? Fakt czyjejs wiary? Nikt Cie nie zmusza do jej wyznawania, ale uszanuj i nie pokpiwaj.

K3:

--- Cytat: Tula w 14 Maj 2008, 16:49:27 ---A coz Cie tak zazenowalo, Marcinie? Fakt czyjejs wiary? Nikt Cie nie zmusza do jej wyznawania, ale uszanuj i nie pokpiwaj.

--- Koniec cytatu ---

nie fakt czyjejś wiary, tylko stwierdzenie, że ci co z nami to sa OK, a cała reszta to idioci, chamy i brudasy...

Dawid:
sory, jestem ciut anty kościelny, ale nie odczułem tego że Johnny mnie obraża. Jeśli człowiek organizuje takie spotkania i w to wierzy to chwała mu za to że się poświęca i działa, a ci którym się to nie podoba niech się nie doszukują ukrytych ataków.
pozdrawiam

p.s.

jeden ma wartości w wartościowych spotkaniach  8) drugi ma wartości gdzie indziej, co nie musi znaczyć przeca, że jego wartości są mniej wartościowe  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej