Ogólne > Rodzina ...

polskie szkoly

<< < (7/13) > >>

Byly Policjant:

--- Cytat: Mirra ---20 lat temu, byl 20 lat temu....
Wam ciezko bylo za granica 20 lat temu, a my tam w kraju musielismy patrzec na czolgi na ulicy, nie moglismy wychodzic z domu wieczorem, I NIE MIELISMY TELERANKA!!!!

--- Koniec cytatu ---

1988 - to juz dawno nie bylo czolgow, partia byla na wylocie. W SB palili teczki  ;D

Ale ci starzy jak ksiadz - to kto im dal paszport w PRL? A moze byl na uchu SBcji?

Ks. Zaleski z Nowej Huty napisal ksiazke, ilu ksiezy wspolpracowalo. Srednio 10%. Co 10 ksiadz w stanie wojennym byl zwerbowany przes SB !!!

A ci, co sa tu dlugo, to kto???

W 1968 przyjechali Zydzi wywaleni przez Gomolke (nic do nich nie mam to przyklad).

W stanie wojennym nieliczni bojownicy, a duza grupa cwaniakow udajacych przesladowania polityczne.

Tez mamy zaczac WAS starych w Danii oceniac????

Tula:

--- Cytat: Byly Policjant w 20 Maj 2008, 10:50:31 ---W 1968 przyjechali Zydzi wywaleni przez Gomolke
--- Koniec cytatu ---
Temu akurat Gomułka bylo.

Frodo:

--- Cytat: Mirra w 20 Maj 2008, 01:22:58 ---Wypowiem sie za siebie. Ja krytykuje stare lata, wypowiadam sie krytycznie na temat instytucji kosciola, a wiec debatuje na tematu znane mi:
a) z podrecznikow akademickich
b) autopsji

Nie wypowiadam sie na temat Pani, Pani Frodo, ani ksiedza Zdunka, bo po prostu nie znam Was.
Na jakiej podstawie chce sie Pani wypowiadac na moj temat?
Jakie zna Pani fakty?

Nie przeklinam, szanuje kulture i kraj, w ktorym mieszkam. Nauczylam sie jezyka dunskiegp w ciagu 10 miesiecy i po wakacjach zamierzam podjac prace. Jestem na utrzymaniu meza, ktory placi jedna z wyzszych stawek podatkowych. Na koszt Panstwa dunskiego odbywa sie tylko nasza edukacja i leczenie. Za co, po pierwsze placi moj maz podatkami, po drugie juz niedlugo ja i moje dzieci, zaczniemy placic podatki rowniez.
Temu krajowi oferuje moje wlasne doswiadcznie zawodowe i wyksztalcenie, ktore tylko czesciowo oplacilo panstwo polskie, bowiem za czesc swojej edukacji zaplacilam sama (okolo 45.000 zlotych).
Pytam sie wiec, na jakiej podstawie obrzuca mnie Pani blotem?
Na jakiej podstawie wrzuca nas Pani wszytskich do jednego gara???

Prawda jest tez taka, ze sama w dniu dzisiejszym spotkalam sie z Rodakami, co to K... musieli kupic k... ten pier... papier toaletowy, a w koszyku oprocz rzeczonego papieru mieli tylko tanie wino....
Jednak tak sie sklada, ze akurat te osoby nie dyskutuja z Pania w tym watku, a jednak do nas Pani odnosi swoje krytyczne wypowiedzi.

--- Koniec cytatu ---

Pani Mirro!

PROSZE CZYTAC Z DOKLADNOSCIA A POZNIEJ KOMENTOWAC!
Radze przeczytac jeszcze raz co napisalam! Ja nie "obrzucam Pani blotem" - napisalam WIEKSZOSC nowych emigrantow jest ciezko pracujaca, ktora chce cos osiagnac w zyciu. Niestety caly czas ta MNIEJSZOSC psuje WAM opinie. Naopisalam "WAM" - dlatego ze to sie na WASZEJ emigracji odbija. O NOWEJ emigracji pisza w mediach.

Pani cytat: "Tu mam na mysli ksiedza Zdunka, ktory byc moze po prostu powinnien przejsc na emeryture? By wierni mielsi szanse zachowac dobre wspomnienia???" - Czy to moze nie jest krytyka?

To cytat Pana "Bylego Policjanta:" "Okreslenie WAS pani Frodo odebralem tez do siebie. To wszystko. Nie ma pani prawa krytykowac wszystkich." - Nie krytykowalam wszystkich, tylko tych co psuja opinie o polakach w Danii.

A oto cytat Pana Zdzislawa: "Tak samo jak sa Dunczyki niektorzy zlodzieje, to i Polacy. A czarni to jeszcze gorsze zlodzieje, za robote niech sie wezma i podatki placa nabuseby!!!" - Zgadza sie ze dunczycy tez sa zlodziejami. Jednak faktem jest, ze w gazecie nie napisza wielkiego tytulu "Dunczyk zlapnany wkradajac sie do banku," ale na sto procent napisza "Polak  zlapany wlamujac sie do banku."  Drugiej czesci nie bede komentowac, bo racistowskie wypowiedzi swiadcza tylko o braku kultury piszacego.

Pozdrawiam

Byly Policjant:
Jaki rasizm?

Fakt emigracji Zydow byl faktem, jak ich Gomulka wygonil z Polski. To nie rasizm. Napisalem ze nic do nich nie mam.

Niech Frodo przeczyta sobie ksiazke ksiedza Isakowicza Zaleskiego Ksieza wobec bezpieki. To tez byl fakt i tez nie rasizm.

Chyba ze okreslenie Zdzicha czarni ktos odbiera jako przesladowanie Murzynow  ;D

Tula:

--- Cytat: Byly Policjant w 20 Maj 2008, 14:34:20 ---Jaki rasizm?
Chyba ze okreslenie Zdzicha czarni ktos odbiera jako przesladowanie Murzynow  ;D

--- Koniec cytatu ---
Okreslenie Zdzicha to rasizm najczystszej wody i slusznie Frodo go odbiera jak odbiera.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej