Ogólne > Podatki
Podatek-jak uzyskac karte podatkowa
Dzidek:
Mam pytanie !!!
Ponieważ my mieliśmy taka sytuacje że ten kod do Skatu chciała od nas księgowa więc jej dałem ale czy ten kod jest tylko do naszej dyspozycji? Czy ja sam osobiście mogę przeglądać moje konto w skacie( bo tak to wygląda) ? Czy ta księgowa musi mi go oddać jak jej o tym powiem? Do czego służy dokładnie ten kod?
Dziękuje za wypowiedz!!
leon.24:
Jeszcze jedna prośba jak uzyskać Selvangivelse aby je mozna było wypełnić ten pierewszy link nie działa ( nie przekabusewuje na Selvangivelse)
Pozdrawiam
patsy:
czy kartę podatkową załatwia sie samemu?czy może pracodawca ją załtwia?i czy trzeba osobiście się zgłosić doSKAT-u jeżeli to ja muszę się o nią starać?dzięki za informacje jakiekolwiek!
Klingon:
--- Cytat: leon.24 w 07 Wrz 2008, 18:19:15 --- jak uzyskać Selvangivelse aby je mozna było wypełnić ten pierewszy link nie działa ( nie przekabusewuje na Selvangivelse)
--- Koniec cytatu ---
Na tej stronie
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=82141&vId=0
wybierz rok 2007
[Posted on: 10 Wrzesień 2008, 14:07:08]
--- Cytat: patsy w 08 Wrz 2008, 20:44:38 ---czy kartę podatkową załatwia sie samemu?czy może pracodawca ją załtwia?i czy trzeba osobiście się zgłosić doSKAT-u jeżeli to ja muszę się o nią starać?dzięki za informacje jakiekolwiek!
--- Koniec cytatu ---
Normalnie pracownik zalatwia karte podatkowa - pracodawca nie wie jakie masz ewentualne ulgi.
Tu jest informacja ze SKATu w jezyku polskim: O podatku dochodowym - dla osób mieszkających za granicą i pracujących
[Posted on: 10 Wrzesień 2008, 14:10:51]
--- Cytat: Dzidek w 07 Wrz 2008, 16:37:53 ---Mam pytanie !!!
Ponieważ my mieliśmy taka sytuacje że ten kod do Skatu chciała od nas księgowa więc jej dałem ale czy ten kod jest tylko do naszej dyspozycji? Czy ja sam osobiście mogę przeglądać moje konto w skacie( bo tak to wygląda) ? Czy ta księgowa musi mi go oddać jak jej o tym powiem? Do czego służy dokładnie ten kod?
Dziękuje za wypowiedz!!
--- Koniec cytatu ---
Ten kod sluzy do zalogowania na stronie SKAT i dostepu do wszystkich twoich dokumentow podatkowych (zobacz http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Menu.html)
Kod mozesz tez sam uzywac i mozesz tez go zmienic gdy ksiegowej nie bedzie juz dluzej potrzebny (po zalogowaniu wybierz "Profiloplysninger > Ændre TastSelv-kode").
misioo_99:
--- Cytat: Klingon w 10 Wrz 2008, 14:18:52 ---Normalnie pracownik zalatwia karte podatkowa - pracodawca nie wie jakie masz ewentualne ulgi.
Tu jest informacja ze SKATu w jezyku polskim: O podatku dochodowym - dla osób mieszkających za granicą i pracujących
--- Koniec cytatu ---
Pracodawca mi ostatnio powiedzial, ze niedawno zmienily sie przepisy i pracodawca sam zalatwia SKAT... dotyczy to tylko osob z Europy Srodkowo Wschodniej... ale czy to prawda to nie wiem
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej