Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...
dobry chleb w Kolding???
mala_z_Aarhus:
Dolacze sie zachwytow nad dunska smietana 18%. Pycha.
Serom, raczej dziekuje.
razporaz:
a! jeszcze dodam - jesli chodzi o chleb to jestem dosc wybredny gdyż moje "kubki" nie trawią też chleba z polskich hipermarketów (a te duńskie które jadłem do tej pory były gorsze niż te z polskich hipermarketów). Ciemne chleby na początku mi smakowały ale ile mozna jeśc ciemny chleb? ;)
mala_z_Aarhus:
Cale zycie. ;D
Sa rozne mozliwosci.
willy:
Co do chleba to polecam pampasbrød (czy jakos tak podobnie sie nazywa)
Do wlasnego wypieku chleba nadaja sie swietnie drozdze swieze :) tylko troszke wprawy trzeba i dobrac ilosc.
lilia:
Znosne sa mrozone buleczki z Netto- to ten rodzaj,jakie u nas w polsce markety podaja niby wypiekane samodzielnie.
Ale typowego `*naszego* chleba to tu nie ma..
Dziwi mnie problem serka wiejskiego, bowiem ja znalazlam go na 2.dzien pobytu w Danii :D Bo bez nabialu to nie mam zycia ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej