poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: zwrot ze skata  (Przeczytany 4583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adam1112

• Gość
zwrot ze skata
« dnia: 26 Maj 2008, 14:07:41 »
Witam serdecznie.Mam pytanie 29 kwietnia rozliczylem sie ze skatem razem z kolegą odliczylismy sobie dojazdy.Kolega otrzymal juz zwrot nadpłaconego podatku a ja jeszcze nie ,wszedłem w swoja teczke podatkowa i nie widnieje jeszcze korekta rozliczenia ,czy jest taka opcja ze poprostu nie zostalam rozliczony.Czy skat ma jakis termin do rozliczenia mnie.Z gory dziekuje za pomoc .

Klingon

• Gość
Odp: zwrot ze skata
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Maj 2008, 14:57:44 »
Nowe rozliczenie roczne w wiekszosci wypadkow zostaje utworzone od razu. Wyjatkiem jest jezeli nie ma wszystkich potrzebnych danych, np. rozliczenia malzonka.
Tak wiec chyba poprawnie nie zatwierdziles PITu.

Adam1112

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Maj 2008, 15:21:08 »
Nowe rozliczenie roczne w wiekszosci wypadkow zostaje utworzone od razu. Wyjatkiem jest jezeli nie ma wszystkich potrzebnych danych, np. rozliczenia malzonka.
Tak wiec chyba poprawnie nie zatwierdziles PITu.
Moze opisze moją sytuacje bliżej.Korekte za 2007r zrobila mi znajoma tak samo zrobila koledze ,odliczyla mi za dojazdy do polski i diety.29 kwietnia zanioslem ta korekte do skata i do tej pory nie dostalem zwrotu ,wiec czy mam czekac dalej czy mam jechac do skata i ta sprawe wyjasnic.Zaznacze ze kolege tez rozliczala ta sama znajoma i w tym samym czasie poniewaz on juz nie pracuje i jest w polsce,wiec prosze o rade co mam dalej zrobic bo jestem zielony w tych sprawach i najgorsze jest to ze nie znam jezyka. Z gory dziekuje za pomoc.

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Maj 2008, 15:26:47 »
Zobacz twoje rozlicznie roczne - po zalogowaniu na TastSelv wybierz "Årsopgørelsen mv.".
Zobacz rowniez PIT - wybierz "Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen)".
Tu jest tlumaczenie http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Menu.html

Adam1112

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Maj 2008, 15:37:40 »
Zobacz twoje rozlicznie roczne - po zalogowaniu na TastSelv wybierz "Årsopgørelsen mv.".
Zobacz rowniez PIT - wybierz "Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen)".
Tu jest tlumaczenie http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Menu.html
[/qu Wszedlem na ta strone i własnie w tych rubrykach 51 i 53 nic nie ma zadnych kwot i dlatego nie rozumiem juz nic z tego przecierz zrobilem korekte.

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Maj 2008, 15:41:09 »
Albo wpisz sam albo zwroc sie do SKAT.

Adam1112

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Maj 2008, 15:50:59 »
Albo wpisz sam albo zwroc sie do SKAT.
Sam nie bede ryzykowal bo jeszcze cos nie tak wpisze i dopabuse bedzie kłopot wogole na ty sie nie znam,nabusezumiem tylok dlaczego skat nie wpisal w te rubryk 51 53 skoro im to złozylem ,bede musial chyba jechac do Thisted i to wyjasnic bo tak to sobie nieporadze.Zebym mial ta korekte to moze bym spróbował przez internet ponownie Klingon dziekuje za cierpliwosc i pomoc

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 26 Maj 2008, 15:50:59 »

zwrot za remont

Zaczęty przez lukasz_slagelseDział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4988
Ostatnia wiadomość 17 Sie 2012, 19:24:46
wysłana przez @ae@
opuszczenie danii - zwrot yellow card

Zaczęty przez mysje_hoodDział Pomoc!

Odpowiedzi: 20