Ogólne > Tłumaczenia
prośba o przetłumaczenie
piotr*:
Mam prośbę o przetłumaczenie tekstu z banku.Teraz jestem w Polsce a może to coś ważnego. Z góry dziękuję.
Som følge af et direktiv fra EU skal de danske skattemyndigheder, SKAT, give oplysninger videre om danske pengeinstitutters rentebetalinger til kunder, der bor uden for Danmzrk, til skattemyndighederne i kundernes bopælsland.Vi skal derfor oplyse SKAT om din skattemæssige identitet, og det betyder, at vi har brug for nogle oplysninger fra dig.
Bor du i et EU-land, gives oplysninger om rente af indskut m.m. automatisk videre-bor du i et land uden for EU, gives disse oplysninger kun videre, hvis skattemyndighederne i dit bopælsland beder om det.
Klingon:
Na podstawie UE dyrektywy musi SKAT przekazać do Polski informacje o zarobionych odsetkach w duńskim banku i dlatego potrzebują kilka informacji od ciebie. Informacje zostaja przekazane automatycznie.
Tak samo polskie banki informują SKAT.
piotr*:
Dzięki za odpowiedź. Czy mam z tego rozumieć,że skat chce poinformować urząd skarbowy w Polsce o nadpłacie podatku? Bo nie rozumiem o jakie odsetki bankowe tutaj chodzi.
mala_z_Aarhus:
Podatek Belki..W Polsce od odsetek (od pieniedzy w banku) rowniez placisz podatek, juz nie pamietam wysokosci.
Klingon:
Bank musi poinformować SKAT o wysokości wypłaconych tobie odsetek, SKAT z kolej przesyla informację dalej do polskiego US. W Polsce twoje odsetki będą traktowane jako dochód kapitałowy. Tak samo działa to w drugą stronę - mieszkając w Danii i mając konto w Polsce.
PS. Zapłacony podatek w Danii to jest inna historia - nie wiem czy SKAT wysyła tą informację.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej