Regionalne > Kopenhaga

Netto i polska karta VISA, oraz pasztety!

(1/2) > >>

malec:
Czesc! Spotkała mnie dzisiaj dziwna sytuacja. Mianowicie poszedlem do netto zrobic sobie zakupy, skonczyla mi sie gotowka wiec postanowilem zaplacic karta platnicza visa electron wydana przez polski bank, kiedy przyszlo do placenia pani kasjerka powiedziala mi, ze akceptuja tylko dunskie karty. Czy to prawda? I czy w innych sklepach tego typu (fakta,irma) tez tak jest? Mam swiadomosc ze moge skorzystac z bankomatu ale jest duza prowizja przy korzystaniu z maszyny.

Co do pasztetow, mam cala zgrzewke pasztetow driobiowych firmy profi  (50g opakowanie). We wtorek wracam do Polski i nie chce tego ze soba zabierac.
Jezeli ktos by chcial te pasztety i mieszka w okolicy Osterbro to chetnie je oddam w dobre rece.

Pozdrawiam
Marcin

Tula:

--- Cytat: malec w 30 Maj 2008, 22:46:29 ---pani kasjerka powiedziala mi, ze akceptuja tylko dunskie karty. Czy to prawda? I czy w innych sklepach tego typu (fakta,irma) tez tak jest?
--- Koniec cytatu ---
Tak wlasnie jest; wszyscy cudzoziemcy sie dziwia...

jano:
Visa electron z Nordei duńskiej tez w Netto "nie pracuje"

mala_z_Aarhus:
Ma znaczek Visa/ Dankort ?

Niestety bankomat wydaje sie jedynym rozwiazaniem dla pana.

malec:
Dziekuje za odpowiedzi.
Domyslam sie ze to kwestia rozliczen. Mozliwe ze operator terminali pobiera wieksza prowizje za tranzakcje od sklepu w przypadku zagranicznych kart dlatego sklepy tego typu ich nie obsluguja. W Krakowie spotkalem sie z przypadkami dodatkowych oplat przy platnosciach karta badz kwot minimalnych.
Z bankomatu zrezygnuje, chcialem sobie kupic tylko chleb bo we wtorek wracam do domu juz. Koron zostalo mi na kolejke i metro zeby sie dostac na lotnisko :)
Ide spac glodny a rano odwiedze kantor.
Pozdrawiam
Marcin

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej