Regionalne > Kopenhaga
Netto i polska karta VISA, oraz pasztety!
martuchnam:
witam.osobiscie nigdy nie mialam takiego problemu.bez trudu moglam placic polska karta.moze trafiles na zly humor u sprzedajacej?? :D
Juta:
--- Cytat: martuchnam w 31 Maj 2008, 07:54:02 ---witam.osobiscie nigdy nie mialam takiego problemu.bez trudu moglam placic polska karta.moze trafiles na zly humor u sprzedajacej?? :D
--- Koniec cytatu ---
Mozesz podac nazwy sklepow + miejscowosc, w ktorych placisz regularnie polska karta? Zdecydowana wiekszosc sklepow w Danii akceptuje tylko Dankort. Tak jest np. w Bilce i Netto w Kopenhadze.
Pracowalam kiedys w restauracji i tez sie z szefem zastanawialismy czy przyjmowac zagraniczne karty platnicze, ale okazalo sie to zbyt drogie. Latem bywali u nas turysci, ktorzy narzekali, ze NIGDZIE w Kopenhadze nie moga zaplacic swoja karta. Byli w szoku. Z tego co wiem, to tylko sklepy nastawione na turystow akceptuja takie karty.
Martuchnam, daj adresy sklepow, w ktorych przyjmuja polskie karty, bo to ewenement i taka informacja moze sie przydac rodakom.
Manior:
Myślę że:
Problemem posiadaczy kart Visa Elektron jest to, że terminal sprawdza stan konta przed każdą transakcją. To konto winno mieć pozytywne saldo.
Terminale, które nie mogą tego zrobić nie będą obsługiwały karty. I tak terminal w duńskim Netto nie jest w stanie sprawdzić stanu konta
polskiej karty Visa Elektron. Duńskie karty Visa Elektron nie są akceptowane w duńskich Taxi, ponieważ też nie ma tam (na razie) możliwości
natychmiastowego potwierdzenia dodatniego salda.
Duńskie banki proponują kartę Visa Elektron ludziom młodym obawiającym się salda minusoweg na swoim koncie, nie mającymi kontroli nad swoimi wydatkami.
Innych pozytywnych rzeczy dla tej karty nie widzę.
Pozdrawiam
Majkelek:
Visa Electron nie działa również w Bilce.
Dronninglund Sparekasse nie chciało mi wydać Dankort dlatego mam Vise Electron. I muszę pamiętać zawsze o gotówce.
Tula:
Sprawdzilysmy dzis Netto, Fotex i Kvickly. Zagraniczne karty przyjmuja tylko w tym ostatnim, pobieraja 3% kosztow transakcji.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej