Ogólne > Hydepark

Zrobienie prawa jazdy w Danii

<< < (3/15) > >>

Tula:

--- Cytat: emilia111 w 09 Lip 2008, 23:37:59 ---I nie wiem, co dalej, czy dac sobie szanse w Polsce, czy pojechac tam i kupic, bo za 2 miesiace bede musiala znow isc na teoretyczny, czy wyciszyc sie i robic tutaj. Problem tylko w tym, ze wszystko po angielsku, a jednak techniczny jezyk mozna nie zrozumiec. Wiec na teorie tylko isc po to, zeby byc, bo wiekszosc sie nie zrozumie a  ktos moze przetlumaczyc testy i wykuc sie na pamiec. Egzaminy tutaj sa podobno latwiejsze, 20 minut jazdy bez placu manewrowego, no i brak korupcji. Wiec szanse wieksze.
--- Koniec cytatu ---
Pierwsze primo, w jaki sposob brak korupcji zwieksza prawdopodobienstwo zdania egzaminu, skoro jak sama pani pisze, mozna prawo jazdy kupic?
Drugie primo, to w koncu przeszkadza pani korupcja, czy nie, skoro rozwaza pani kupno prawka?

Ja zdawalam na prawo jazdy szesc razy i za kazdym razem oblewalam, na wlasne zyczenie i wylacznie z wlasnej winy. Nie zgadzam sie, ze wiekszosc egzaminatorow oblewa zlosliwie, a mowie to nie tylko na swoim, ale i licznych znajomych doswiadczeniu. Moj siostrzeniec oraz kilka kolezanek zdali za pierwszym razem nie dajac nikomu w lape. Albo sie umie jezdzic, albo sie nie umie...

RybkaWillego:
Słyszane od znajomej, której syn robił prawko w Danii:

Należy zwracać uwagę na to, czy w cenie kursu znajduje sie kilka godzin jeżdżenia na lodzie. Jest to z tego co słyszałam wymagane, aby podejść do egzaminu. Z tego co wiem kursy o kosztach poniżej  10000 Dkk niestety najczęściej tego nie mają w cenie.

Pozdrawiam

K3:

--- Cytat: RybkaWillego w 10 Lip 2008, 20:14:46 ---Słyszane od znajomej, której syn robił prawko w Danii:

Należy zwracać uwagę na to, czy w cenie kursu znajduje sie kilka godzin jeżdżenia na lodzie. Jest to z tego co słyszałam wymagane, aby podejść do egzaminu. Z tego co wiem kursy o kosztach poniżej  10000 Dkk niestety najczęściej tego nie mają w cenie.

Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

dokładnie, nazywa się to "køreteknisk kursus" i jest tylko kilka ośrodków w Danii gdzie to można zrobić

a jeździ się po specjalnych płytach poślizgowych, zarówno z ABS jak i bez

Slawek Kopenhaga:
Nawet nie wiedzialem, ze w Danii sa takie wymagania...

Wlasnie sobie uswiadomilem, ze zdawalem egzamin rowno 20 lat temu - zdecydowanie bylo latwiej zdac :)

Mateusz:
fajne info tu mozna znalezc:) dzieki. a jak długo robi sie prawko?? jak dokladnie to wyglada jesli chodzi o jazde? tak jak w polsce meczy sie plac i łuk??    a i ile kosztuje tłumacz??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej