Ogólne > Hydepark

Zrobienie prawa jazdy w Danii

<< < (6/15) > >>

cruellaa2:
raczej nie możesz... a co do egzaminu na Ukrainie, to na allegro jest ofera za ok 5000 zł. :)) heh, egzamin zdany gwarantowany :) pozdrawiam

mala_z_Aarhus:
Bardzo w to watpie. Nie moge teraz wyszukac tych informacji - podstawy prawnej, ale do wtorku tak.

bnm:

--- Cytat: lilia w 12 Cze 2009, 20:38:53 ---Czy mogę, po ukończeniu kursu w Polsce - przystąpić do samego egzaminu w Danii ?????????????????????

--- Koniec cytatu ---

Nie... nie jest to honorowane, chociazby dlatego, że masz trochę inny zakres szkolenia
ponadto w DK wymagany jest też zaliczenie placu z płytą poślizgową

lilia:
Cholera..bardzo to komplikuje mi życie.. >:( No..na Ukrainie chyba też mają inne wymogi, a to nawet nie EU... ::)

No dobrze, też wątpię, ale -Mała z Aarhus- byłbym wdzięczna za potwierdzenie na 100% tej informacji.. :)

[Posted on: 15 Czerwiec  2009, 07:58:03]
PS. Podobno są osoby, które zrobiły kurs w PL, a na egzaminy wracali do Londynu...W końcu to UE... ::)
Zresztą, może tylko trzeba by uzupełnić różnice programowe, jak choćby jazda po tafli, czyli dokupić część godzin doszkalających..?

mala_z_Aarhus:
Kiepsko to widze.
Wydaje mi sie, ze nie przewidzano takiej mozliwosci - teoria i praktyka w jednym kraju, a egzamin praktyczny w innym. 

Mozna probowac rozmawiac z Borgerservicecentre (gdzie sklada sie wniosek o prawo jazdy - przystapienie do egzaminu itd) lub z Dansk Kørelærer-Union.

Ciekawa jest informacja podana przez Ciebie o Wlk.Brytanii. Jednak mam duze watpliwosc do jej prawdziwosci. Na stronie MSZ czy PZM nic takiego nie widze.

Mam znajomych - Dunczykow, ktorzy robili prawo jazdy w Polsce. Bylo to dwufazowe i wszystko przerobiono i zdano w Polsce. Tutaj tylko wystepowano o zmiane prawa jazdy z polskiego na dunskie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej