Ogólne > Hydepark
Zrobienie prawa jazdy w Danii
K3:
--- Cytat: siwa86 w 18 Maj 2009, 20:41:24 ---...może tak... ale mówię jak to u mnie jest!!! i nie kręcę!!!! i jak mnie moja mądra książka i znajomi nie mylą to wcale nie jest takie hop-siup dla obcokrajowca w innym języku niż duński-proste. W terenie zamkniętym masz 3h jazdy, teorii masz 21h a samej jazdy 12h. Ja byłam sama na wykładach więc zajęło to mniej czasu niż grupie 25osobowej... Napisałam aby pomóc a nie kłamać! ale cóż my Polacy wiemy najlepiej. żenujące!
--- Koniec cytatu ---
a ja napisałem, jakie są wymogi prawne i tego nie przeskoczysz....
o ile godziny teorii mozna zaokroglić, czy wypisać na "pałę", to "køreteknisk anlæg" nie przeskoczysz... musisz tam być, gdyż w karcie zajęć masz potem wpis z tego ośrodka....
i nie myśl, że pisze to tak ot sobie: całkiem niedawno kurs skończyłem, i ponieważ nie było to auto osobowe, to całość: teoria i praktyka oraz egzamin był w języku duńskim, którym generalnie władam "ot tak sobie"....
PS... a te 12.000DKK które ty rzekomo płacisz za kurs bez "dodatków", to w rzeczywistości normalna cena za wszystko
po prostu: ktoś cię robi w jajo: płacisz normalną cenę....
vera:
Ktoś robił prawo jazdy na kategorię E do B??
Potrzebuję orientacyjną cenę ile to może kosztować na full.
lilianka:
MOJA ZNAJOMA JEST W TRAKCIE ROBIENIA PRAWKA, WSZYTSKO IDZIE JEJ SPRAWNIE, JEDNAK CZESC EGZAMINU W POMIESZCZENIU Z WODA JA PRZERASTA, MÓWI ZE JEST JEJ TO BARDZO CIEZKO ZDAĆ . NIE WIEM CZY JEST TO WYMAGANE W KAZDYM MIESCIE ( BO JAK JUZ SIWA86 NAPISAŁA JEST TYLKO 25 MIN JAZDY , ) CZY TYLKO W KOLDING ??? :))
K3:
--- Cytat: vera w 20 Maj 2009, 14:30:44 ---Ktoś robił prawo jazdy na kategorię E do B??
Potrzebuję orientacyjną cenę ile to może kosztować na full.
--- Koniec cytatu ---
cena za B-E to średnio 4000DKK, oraz koszt egzaminu: 260DKK
część szkół w tej cenie ma też lekarza... ale z pewnością w 5000DKK się zmieścisz...
co najciekawsze, na E zdajesz tylko egzamin praktyczny
[Posted on: 20 Maj 2009, 16:44:31]
--- Cytat: lilianka w 20 Maj 2009, 15:26:46 ---MOJA ZNAJOMA JEST W TRAKCIE ROBIENIA PRAWKA, WSZYTSKO IDZIE JEJ SPRAWNIE, JEDNAK CZESC EGZAMINU W POMIESZCZENIU Z WODA JA PRZERASTA, MÓWI ZE JEST JEJ TO BARDZO CIEZKO ZDAĆ . NIE WIEM CZY JEST TO WYMAGANE W KAZDYM MIESCIE ( BO JAK JUZ SIWA86 NAPISAŁA JEST TYLKO 25 MIN JAZDY , ) CZY TYLKO W KOLDING ??? :))
--- Koniec cytatu ---
plac poślizgowy (plac techniki jazdy) jest obowiązkowy: trzeba go zaliczyć...
skoro ma problemy z nim, to ewidentnie jest cos nie tak: możliwe że panikuje jak auto zacznie jej sie obracać
z tym, że ten plac to jest w ramach kursu, a nie egzaminu z policjantem: policjant sprawdza wiedzę oraz jazdę po mieście...
lilia:
Chciałabym zasięgnąć "języka"- otóż : "zrobiłam" kurs prawa jazdy w Polsce, a dokładniej- zdałam teorię na kursie i wyjezdziłam 30 h.
A właściwie- "dojezdziłam" bo miałam 11 godzin po ponad rocznej przerwie. I teraz :
nie dostałam zaświadczenia od instruktora, co jest ewidentnie zlośliwe (za przeciąganie kursu), bo stwierdził ,że " MUSZĘ DOKUPIĆ SOBIE JAZDY ,AŻ ON STWIERDZI ,ŻE SIĘ NADAJĘ DO EGZAMINU..." :o :o :o
I dooopa, bo ja na taki wyjazd do kochanej Ojczyzny sobie nie mogę pozwolić- liczyłam na to,że skończę kurs i ponownie przyjadę za parę tyg. tylko na egzamin. Nie mogę więc zatem jezdzić sobie w PL,aż szanowny instruktor stwierdzi,że "mogę iść na egzamin".
To są moje pieniądze i MOŻE mam ochotę zdawać 10 razy ::) :-X Mniejsza z tym. Do rzeczy:
Czy mogę, po ukończeniu kursu w Polsce - przystąpić do samego egzaminu w Danii ?????????????????????
( wiem,że tak się praktykuje na Ukrainie, no-ale...)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej