poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Trzezwi Alkoholicy Poszukiwani  (Przeczytany 9441 razy)

Michał

• Gość
Trzezwi Alkoholicy Poszukiwani
« dnia: 20 Cze 2008, 22:34:36 »
Cześć mam na imię Michał i mieszkam w Kopenhadze. Ostatnio mam trochę problemów z nadużywaniem alkoholu. Szukam ludzi którzy mają pojęcie o uzależnieniach.Chciałbym z kimś po prostu porozmawiać.
Moje GG 2351348
Proszę o kontakt osoby które rozumieją problem.

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
Odp: Trzezwi Alkoholicy Poszukiwani
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Cze 2008, 22:47:03 »
Czy moze byc cos po angielsku?

Michał

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Cze 2008, 22:51:29 »
Mowie po Angielsku ale nie za dobrze.Każda pomoc sie przyda.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Cze 2008, 23:11:31 »
Czesc Michal,
nawet nie wiesz na jak dobrej ´jestes drodze, najwiekszym problemem alkoholikow jest to, ze nie potrafia sie przyznac do problemu.
Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos kto Ci pomoze fachowo. Trzymam kciuki, na pewno sie uda wyjsc na prosta.
Jesli nie znajdziesz nikogodo 5 lipca, odezwij sie. Nie jestem fachowcem, nigdy tez nie mialam takich problemow, ale pogadac moge.
Niestety dopabuse, gdy skoncze szkole i wysle dzieci na wakacje.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Cze 2008, 23:21:57 »
A.A. Houed Service Kontor

Thorsgade 59. III TV

DK-2200 Copenhagen, Denmark

Phone/Fax: 45-35-818531

Hotline: (215) 70-101224

E-mail: aa@anonyme-alkoholikere.dk

http://www.anonyme-alkoholikere.dk

Mowia po angielsku. Moim zdaniem moze jakas rozmowa z ksiedzem panu pomoze..To tylko propozycja.

Michał

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Cze 2008, 23:53:12 »
Dziękuję Kochani za tak szybki odzew. Naprawdę tego potrzebuję.Mirra na pewno się odezwę od 7 lipca mam urlop.Więc będzie mi bardzo miło.

Tula

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Cze 2008, 12:20:40 »
Panie Michale, jako dziecko alkoholika trzymam za Pana kciuki. Niech Pan wytrwa. Moj ojciec polegl, ale byli tacy, co dali rade. Mirra ma racje, jest Pan na dobrej drodze, przyznanie sie i poproszenie o pomoc, to polowa sukcesu :).
Jesli moze mi Pan na PW zostawic swoj dunski adres, bede mogla Panu w sierpniu (niestety, dopabuse wtedy jade do domu) wyslac ksiazki, jakie moj ojciec dostal w klubie AA. Moze sie Panu przydadza.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 21 Cze 2008, 12:20:40 »

Offline RybkaWillego

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 56
  • -Otrzymane: 114
  • Reputacja: +28/-12
    • Status GG
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Cze 2008, 22:03:18 »
Ja też trzymam kciuki za pana Michała. Podziwiam pana za odwagę i szczerość.
Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy.

Michał

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Cze 2008, 23:03:51 »
Tula, nie jestem żaden pan, tylko Michał. Tak jest prościej.Tak myślę.
Bardzo chętnie skorzystam z propozycji. Znam te lektury,ponieważ wcześniej miałem już do czynienia ze wspólnotą Anonimowych Alkoholików i wiem że to pomaga.
Gdyby tylko była w Kopenhadze Polska grupa na pewno chodziłbym na spotkania.
A tak z innej beczki, może zaglądają tutaj osoby z podobnym problemem do mojego???
Bardzo chętnie porozmawiał bym z takimi ludźmi. Może udało by się nam stworzyć polskojęzyczną grupę...

Jutro wybieram się na anglojęzyczne spotkanie. Mam nadzieję że poradzę sobie z moim słabym angielskim, a może spotkam jakiegoś Rodaka??? Zobaczymy.
Przez Wasze zainteresowanie ,życzliwość i słowa otuchy zamierzam czasami napisać co wskurałem odnośnie pomocy którą otrzymam.
Podejrzewam, że nie ja jeden w Kopenhadze czy Danii mam problem z alkoholem. Jestem wręcz pewien że nie!!! Może pomagając sobie pomogę też innym ludziom. To by było coś !
Co o tym myślicie ???
Serdecznie Wszystkich pozdrawiam.

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Cze 2008, 00:15:17 »
Pamietam, ze na jednym z innych portali poswieconym Polakom w Danii, jeszcze przed zmianami, ktos szukal wlasnie w Kopenhadze polskojezycznej sekcji AA. Moze zauwaza ten problem.
Gdyby mial pan jakis problem lub sekcja AA miala jakis pomysl zwiazany z pomoca dla Polakow, prosze pisac, chocby na PW - mala_z_aarhus@poloniainfo.dk
« Ostatnia zmiana: 23 Cze 2008, 09:48:33 wysłana przez mala_z_Aarhus »

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Cze 2008, 09:33:44 »
Dasz rade Michał, daj znać kiedyś jak postępy.

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Cze 2008, 10:08:40 »
Dobrze pamietac ze nie chodzi tylko o ciebie ale o cala twoja rodzine. 8)

Powodzenia. :)

Tula

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Cze 2008, 14:02:04 »
Jutro wybieram się na anglojęzyczne spotkanie. Mam nadzieję że poradzę sobie z moim słabym angielskim, a może spotkam jakiegoś Rodaka??? Zobaczymy.
Gdyby Ci nie szlo specjalnie, daj znac, moze kiedys bede sie mogla z Toba wybrac jako tlumacz z angielskiego. U mnie odpadaja wtorki i czwartki, jestem wtedy w szkole, ale w inne dni moze sie udac. Jestem w Kopenhadze do konca lipca.

Offline Michał

• Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Cze 2008, 20:30:11 »
Witam Wszystkich Zainteresowanych.

Więc tak, byłem wczoraj pierwszy raz na spotkaniu AA w wersji angielskiej. Spotkałem sympatycznych ludzi którzy bardzo ciepło mnie przyjęli. Spotkałem się ze zrozumieniem i akceptacją.
Niestety nie było nikogo kto mówiłby po polsku. Na samym spotkaniu miałem problemy żeby wszystko zrozumieć ponieważ ludzie za szybko mówili. Za to przed i po spotkaniu bez większych problemów moglem porozmawiać. Dostałem dwa numery telefonów do przyjaciół którzy zaoferowali mi swoją pomoc i swój czas. Dostałem też adresy i dni gdzie odbywa się więcej spotkań anglojęzycznych. Na końcu napiszę namiary dla ludzi, którzy chcieliby przyjść. Jeden z duńskich przyjaciół obiecał mi pomóc szukać ludzi którzy są we wspólnocie i mówią po polsku.
Generalnie jestem bardzo zadowolony ze spotkania. Umocniło ono we mnie postanowienie nie picia alkoholu. Czuję teraz że nie jestem sam. Do tej pory w moim otoczeniu byli w większości ludzie pijący. Będę dążył to tego żeby to zmienić. Przyjechałem tutaj do Danii żeby zacząć wszystko od nowa, niestety alkohol pokrzyżował mi plany. Zacząłem pogrążać się tak samo jak w Polsce, albo i gorzej. Nie ma ucieczki przed uzależnieniem. Albo trzeba coś ze sobą robić albo poddać się i rujnować sobie życie. W ostatnich dniach uświadomiłem sobie, że wybieram tą pierwszą opcję. I tego samego życzę wszystkim którzy czują i widzą problem podobnie.
Serdecznie pozdrawiam     MICHAŁ

A oto adresy: 1. CITY St. Albans Angelicanchurch, Churchhillparken    pon. godz. 19.30   1256 Copenhagen K
                   2. SUNDBY Sct. Annæ Kirke, Hans Bogbinders Alle 2      piąt. godz. 19.30   2300 Sundby
                   3. Østerbro Ryesgade 107   śr. 19.30 i niedz. godz. 14   2100 Copenhagen Ø

Jeżeli jest ktoś chętny pójść razem ze mną to proszę o kontakt.

Offline Slawek Kopenhaga

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Cze 2008, 19:48:42 »
Zycze powodzenia.

Prosze jednak pamietac, ze to trudna walka. Najgrozniejsze sa tzw. nawroty oraz okresy depresji, kiedy to trudno sobie poradzic bez wsparcia farmakologicznego.

W razie czego prosze sie skontaktowac.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 24 Cze 2008, 19:48:42 »

Poszukiwani pracownicy do przemyslu metalowego .

Zaczęty przez grzegorz_odenseDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5882
Ostatnia wiadomość 07 Cze 2007, 11:28:32
wysłana przez polak