Witam Wszystkich Zainteresowanych.
Więc tak, byłem wczoraj pierwszy raz na spotkaniu AA w wersji angielskiej. Spotkałem sympatycznych ludzi którzy bardzo ciepło mnie przyjęli. Spotkałem się ze zrozumieniem i akceptacją.
Niestety nie było nikogo kto mówiłby po polsku. Na samym spotkaniu miałem problemy żeby wszystko zrozumieć ponieważ ludzie za szybko mówili. Za to przed i po spotkaniu bez większych problemów moglem porozmawiać. Dostałem dwa numery telefonów do przyjaciół którzy zaoferowali mi swoją pomoc i swój czas. Dostałem też adresy i dni gdzie odbywa się więcej spotkań anglojęzycznych. Na końcu napiszę namiary dla ludzi, którzy chcieliby przyjść. Jeden z duńskich przyjaciół obiecał mi pomóc szukać ludzi którzy są we wspólnocie i mówią po polsku.
Generalnie jestem bardzo zadowolony ze spotkania. Umocniło ono we mnie postanowienie nie picia alkoholu. Czuję teraz że nie jestem sam. Do tej pory w moim otoczeniu byli w większości ludzie pijący. Będę dążył to tego żeby to zmienić. Przyjechałem tutaj do Danii żeby zacząć wszystko od nowa, niestety alkohol pokrzyżował mi plany. Zacząłem pogrążać się tak samo jak w Polsce, albo i gorzej. Nie ma ucieczki przed uzależnieniem. Albo trzeba coś ze sobą robić albo poddać się i rujnować sobie życie. W ostatnich dniach uświadomiłem sobie, że wybieram tą pierwszą opcję. I tego samego życzę wszystkim którzy czują i widzą problem podobnie.
Serdecznie pozdrawiam MICHAŁ
A oto adresy: 1. CITY St. Albans Angelicanchurch, Churchhillparken pon. godz. 19.30 1256 Copenhagen K
2. SUNDBY Sct. Annæ Kirke, Hans Bogbinders Alle 2 piąt. godz. 19.30 2300 Sundby
3. Østerbro Ryesgade 107 śr. 19.30 i niedz. godz. 14 2100 Copenhagen Ø
Jeżeli jest ktoś chętny pójść razem ze mną to proszę o kontakt.