Ogólne > Rodzina ...
Co sie bardziej oplaca...mieszkac w Polsce, czy z mezem i dziecmi w Danii?
mawi:
a ile starsza córka ma lat ?
lilia:
Aga, w tej kwestii lepiej posluchaj Mirry.
Dajcie sobie po prostu może troszkę czasu. Wiem,że nie jest lekko być bez żadnej pomocy z dzieckiem,ale czasem może to wyjśc na dobre.
A jeśli chodzi stricte o pieniądze- to bardziej się oplaca, gdy Wy jesteście w Polsce.Pozdrawiam.
agaw1375:
Starsza corka ma 8 lat.
patsy:
jak dzieci tak bardzo tęsknią za tatą to lepiej żebyś tu przyjechała!przecież teraz są wakacje!przez dwa miesiące mozna napradwe wiele przemyśleć!a lepiej robić to będąc blisko siebie niż przez telefon albo inernet!wiem z własnego doświadczenia ,że tych lat kiedy dzieci są małe nikt nie wróci!mój mąż właśnie był ciągle w rozjazdach ,kiedy moje córki dorastały!to naprawdę jest ze szkodą dla rodziców i dzieci!no i dla was samych!i jakbyś nie przeliczała ,to tego się nie da przeliczyć na żadne pieniądze!a odpisy są tylko raz w roku ,więc jak znam życie pieniądze się rozejdą na jakiś konkretny cel i tyle!zależy też ile twój mąż w danii zarabia!mimo wszystko ja bym jechała jak w dym!tym bardziej ,że jechałabyś z dziećmi!więc cała rodzinka była by w komplecie!a córka!lepiej jakby teraz poszła tu do szkoły,niż jako nastolataka!będzie naprawdę trudniej!życzę ci żeby wszystko ci się ułożyło po twojej myśli!
agaw1375:
Naprawde mam duzy dylemat.
Maz na poczatek dostal na reke 138 koron na godzine. Myslisz , ze wystarczy nam na zycie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej