Ogólne > Rodzina ...
Co sie bardziej oplaca...mieszkac w Polsce, czy z mezem i dziecmi w Danii?
lilia:
Misio, zona MOŻE sobie mieszkać w Polsce,zeby mąż mógł mieć odpis podatkowy.
[Posted on: 29 Czerwiec 2008, 15:00:12]
Aga,a co do kwestii mieszkania.. czy Twój mąż JUŻ wynajął lokum,podpisal umowę,wpłacił kaucję,zameldował się itd..?
Tula:
--- Cytat: yoursoul w 29 Cze 2008, 12:54:59 ---Jesli oboje nie znacie zadnego obcego jezyka , to ja osobiscie widze to kiepsko .
Jak sobie poradzicie zalatwiajac wszystkie sprawy ? Jak przejdziesz przez rozmowy kwalifikacyjne szukajac pracy???
--- Koniec cytatu ---
Jestem tego samego zdania. Nie znajac zadnego jezyka jestescie latwym lupem dla roznego rodzaju naciagaczy.
Jomir:
Gdy zona mieszka w Danii, a nie pracuje, maz ma podojna kwote zwolniona od podatku.
agaw1375:
Aga,a co do kwestii mieszkania.. czy Twój mąż JUŻ wynajął lokum,podpisal umowę,wpłacił kaucję,zameldował się itd..?
Tak juz podpisal umowe i zalatwil wszystkie for
malnosci.
[Posted on: 29 Czerwiec 2008, 19:07:37]
--- Cytat: Mirra w 29 Cze 2008, 18:42:15 ---Gdy zona mieszka w Danii, a nie pracuje, maz ma podojna kwote zwolniona od podatku.
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumie tego co mi napisalas. To jakos sie zalatwia (ta podwojna kwote zwolnienia od podatku)? Czy automatycznie jak ja bym dostala pobbyt i cpr to by ja mial?
Jomir:
Trzeba to zglosic w Skat, ze jestes tu i nie pracujesz. Wtedy wystawia Ci odpowiednia frikort. Oczywiscie musisz byc legalnie.
Fakt, ze to przysluguje, jesli zona jest w Polsce, ale poki zona jest w Polsce, to lepiej korzytsac z ulgi na podwojne prowadzenie domu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej