Ogólne > Rodzina ...
Co sie bardziej oplaca...mieszkac w Polsce, czy z mezem i dziecmi w Danii?
agaw1375:
Mieszkanko jest male, jeden pokoj. Ale jak dla mnie na poczatek wystarczy. Ponoc mozna wymienic na wieksze. Wiec bedziemy sie w miedzy czasie rozgladac. A te dofinanasowanie do mieszkania to jakis specjalny wniosek sie sklada? Ciezko bedzie sie starac o to dofinansowanie gdyz nie znamy oboje jezyka. A co do wynajecia mieszkania w Pl to mamy dom i watpie ,ze chcielibysmy go wynajmowac. Tam beda i tak koszty bo mamy kradyt. Ale mam nadzieje ze damy rade.
lilia:
Misio!
Ale gdy żona nie ma nru CPR, rownież możesz korzystać z jej odliczenia w SKACIE!!!! wcale nie musi nawet mieszkać w Danii!
yoursoul:
Jesli oboje nie znacie zadnego obcego jezyka , to ja osobiscie widze to kiepsko .
Jak sobie poradzicie zalatwiajac wszystkie sprawy ? Jak przejdziesz przez rozmowy kwalifikacyjne szukajac pracy ???
agaw1375:
Faktycznie trzeba by bylo zastanowic sie nad wynajeciem domku. Musimy z mezem porozmawiac.
A co do tego, ze jezyka nie umiemy...to mamy tam kolege ktory dosc duzo juz pomogl(za co wdzieczna jestem). Lecz wiem ze nie bedziemy mogli ciagle liczyc na to, ze na zawolanie bedzie. Juz nawet zastanawialam sie co do zalatwien urzedowych. Ze moze na kartce by mi ktos napisal i ja z ta kartka:) Smieszne to ale jakbym juz nie miala innego wyjscia to bym tak zrobila. Pozatym napewno chcialabym isc do szkoly jezykowej. Moze nie od razu ale za jakis czas chociaz bym rozumiala co mowia do mnie.
agaw1375:
Ja sie do Hobro wybieram. Znasz tam jakas szkole jezykowa?
Uwazasz ze dalabym rade po urzedach zalatwiac z kartka w rece? Wiem ze lekko mi nie bedzie, ale teraz chociaz mamy internet i duzo mozna sie dowiedziec.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej