poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Assistance na Europę??  (Przeczytany 5816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jurek.dk

• Gość
Assistance na Europę??
« dnia: 30 Cze 2008, 19:50:11 »
Czy ktoś cos wie o tego typu ubezpieczeniach w Danii czy w Polsce na wypadek np. unieruchomienia auta na autostradzie? Coś słyszałem że niemiecka firma ADAC oferuje coś takiego, ale chyba tylko w niemczech. Na czas wakacyjnych podróży może być przydatne.

pozdr.
Jurek

K3

• Gość
Odp: Assistance na Europę??
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lip 2008, 00:06:55 »
Czy ktoś cos wie o tego typu ubezpieczeniach w Danii czy w Polsce na wypadek np. unieruchomienia auta na autostradzie? Coś słyszałem że niemiecka firma ADAC oferuje coś takiego, ale chyba tylko w niemczech. Na czas wakacyjnych podróży może być przydatne.

pozdr.
Jurek

a w Danii oferuje to FALCK

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lip 2008, 09:19:01 »
Jeżeli masz duńskie auto proponuję wziąść jakąś duńską firmę są drogie ale się przyda. Ja ubezpieczam tylko Polskie auto bo dość dużo śmigam do innych krajów i polecam full pakiet ADAC. Koszt 80 euro i masz cała europę. Sprawa się jedynie komplikuje jak coś się stanie poza DE wtedy rozliczanie jest gotówkowe a potem wystąpienie o zwrot kosztów. W opcji full jest ubezpieczenie wszystkich uczestników w podróży, holowanie do 200km, robocizna w cenie ubezpieczenia. jedyny koszt to koszt cześci zamiennych.

Duńskie auto mam zamiar ubezpieczyć w jakiejś rodzimej firmie i wziąść podstawę tylko na holowanie ewentualne. Fura duńska jest stara to sobie sam ją naprawie jak nie to hol.

PZU

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lip 2008, 20:46:56 »
Niedawno ubezpieczalem samochod w PZU i assistance na UE (moze jeszcze cos oprocz UE) kosztowalo ok 30euro na pol roku.

Pozdrawiam

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lip 2008, 15:49:46 »
Niedawno ubezpieczalem samochod w PZU i assistance na UE (moze jeszcze cos oprocz UE) kosztowalo ok 30euro na pol roku.

Pozdrawiam

W PZU możesz ubezpieczyć tak auto jeżeli ma poniżej 10 lat, no chyba ze coś się zmieniło ostatnimi czasy.

PZU

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lip 2008, 20:13:42 »
Samochód, który ubezpieczałem ma 8 lat więc nic nie wiem odnośnie tych powyżej 10 lat. Ale jak Jurek zechce wybrać PZU to chyba najłatwiej jest do nich zadzwonić i zapytać.

Pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lip 2008, 20:13:42 »

Duńska sperma podbija Europę.

Zaczęty przez PankracyDział Hydepark

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3062
Ostatnia wiadomość 18 Paź 2013, 19:37:57
wysłana przez vordingborg