poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: W Polsce zarabia sie na byciu gejem?  (Przeczytany 14105 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
Odp: W Polsce zarabia sie na byciu gejem?
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Lip 2008, 15:30:09 »
Bardzos wielkoduszny. Wez jednak poprawke na to, ze jest druga strona medalu, znaczy lesbijstwo, wiec w sprawie ilosci kobiet na ilosc mezczyzn to raczej fakt istnienia gejow niczego nie zmienia.

HE HE HE, druga strona medalu zasadniczo mnie nie interesuje..... ;), ale można iść też dalej ale nie o ty temat  ;D

Offline BartekC

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
    • Status GG
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Lip 2008, 02:25:59 »
Krew mnie zalewa gdy czytam wypowiedzi o. Tadeusza. Mysle ze, tu nikt nikogo do niczego nie namawia i nie bedzie. Poza tym kazdy jest na tyle dorosly aby decydowac za siebie. Co kogo interesuje kto z kim jest i co robi. Proponuje ksiedzu patrzec swojego biznesu. A teraz ugryze sie w jezyk.

To mi przypomina stare czasy: "Czy wolno dyskutowac o Stalinie? Wolno, jesli sie Stalina kocha i uwaza sie go za boga."
Masz bolszewicka dusze, chlopie.

Dobrze powiedziane.

Pozdrawiam.
Steskniony za Dania

Ojciec Tadeusz

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Lip 2008, 10:38:59 »
Uderz w stól, a nożyce sie odezwą. Porównanie grzesznika Stalina do Nauki Kościoła to bluźnierstwo.
Nie wolno katolikowi aprobować postawy grzesznej. Homoseksualizm jest wynaturzeniem wystepującym przeciw prokreacji, przeciw człowiekowi, przeciw życiu, a zatem i przeciw dziełu Stwórcy, przeciw woli Bożej. Nie może być tzw. tolerancji dla grzechu.
Dla zainteresowanych http://www.rodzinapolska.pl/rodzina.php3?x=homoseksualizm

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Lip 2008, 10:47:33 »
słuchaj ojciec, weź wstań sprzed kompa i praw kazanie gdzie indziej. Walisz teksty co wolno a co  nie a tutaj sami hetero nas nie trzeba przekonywac. Jak przeszkadza ze inni sobie ładują cokolwiek w D... to ich D... i ich sprawa.

Proponuję wejść na forum HOMO i tam walić swoje teorie. To jest ich życie i ich zwieracze.

Witać idzie ojciec na łątwizne przekonując hetero ze homo to coś złego.

HE HE HE

Ojciec Tadeusz

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Lip 2008, 10:58:42 »
Cieszą mnie słowa, że tutaj są sami hetero, choć nie dałbym sobie nawet włosa uciąć za twierdzenie, że tu nie ma i homoseksualistów. Nie będę jednak rozwijał publicznie własnych spostrzeżeń i osądów, jakoże to moja prywatna sprawa. Nie chodzi o przekonanie Was, co jest grzechem, kazdy z Was ma swój rozum i wolną wolę. Chodzi o przypomnienie, że tzw. tolerancja postaw przeciwko naturze ludzkiej to też grzech. Nie wolno tym ludziom dawać do zrozumienia, że my to tolerujemy, przyzwalamy na istnienie wynaturzenia, ale że my to jako katolicy potępiamy i nawołujemy do nawrócenia, jakoże każden jeden grzesznik może i powinien się nawrócić na chwałę Pańską.

Z pozdrowieniem Bożym
Ojciec Tadeusz

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Lip 2008, 11:07:19 »
powiem tak, ja mam innego typu pracę. Nawoływanie , przekonywanie ze D... służy do czegoś innego zostawiam profesjonalistom.

Offline patsy

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Lip 2008, 11:26:09 »
ludzie!to chore o czym tu sie pisze!co wam przeszkadza ze ktos ma inna orientcje?krzywdzi was ten ktos  w jakis sposob?nie jestem homo ale znam mnostwo osob,ktore sa i nie mam im nic do zarzucenia!to wspaniali i bogaci wewnetrznie ludzie!nie maja w sobie zawisci i sluza zawsze pomoca!a to z kim i jak to robia w sypialni!to ich sprawa!niektorzy hetero sa bardziej wynaturzeni w lozku niz oni!nie wspomne juz o osobach duchownych!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 07 Lip 2008, 11:26:09 »

hetero

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Lip 2008, 11:48:51 »
Chodzi o przypomnienie, że tzw. tolerancja postaw przeciwko naturze ludzkiej to też grzech. Nie wolno tym ludziom dawać do zrozumienia, że my to tolerujemy, przyzwalamy na istnienie wynaturzenia, ale że my to jako katolicy potępiamy i nawołujemy do nawrócenia, jakoże każden jeden grzesznik może i powinien się nawrócić na chwałę Pańską.

Z pozdrowieniem Bożym
Ojciec Tadeusz

zycie w celibacie to tez postawa przeciwko naturze ludzkiej

Ojciec Tadeusz

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Lip 2008, 11:58:13 »
Jeżeli ktoś chce żyć jak katolik i chce dawać innym świadectwo swoim życiem, to powinien przestrzegać Prawa Bożego. Jeżeli komuś to nie odpowiada - ma prawo wybrać, porzucić Bożą Wspólnotę. Po co jednak walczyć z Panem Bogiem? Mówić że Nauka Kościoła jest zła?

Offline marysha

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 16
  • Wszystko co robisz, rób dobrze.
« Odpowiedź #24 dnia: 07 Lip 2008, 12:02:11 »
A ja bardzo proszę Ojca Tadka, aby wypowiadał się tylko w swoim imieniu i nie używał sformułowań ,, my katolicy" myślimy o homoselsualizmie to i to. Po pierwsze nie zauważyłam , aby ktoś dał Tadeuszowi prawo do wypowiadania się w imieniu ogółu, po drugie nie wszyscy na tym forum są katolikami. Nawet jeśli są, to nie wszyscy z pewnością podzielają przekonania Tadeuszka.
Trochę pokory panie Tadeuszu. Nie wiem skąd w Panu tyle pychy i przekonania o własnej nieomylności.
Wydaje mi się, że Stwórca jest bardziej tolerancyjny, a ,,prawdy" zawarte w Biblii zostały ukształtowane przez ludzi na kolejnych soborach. Skądinąd nie wiem kto dał im prawo do ustalania, co dobre a co złe.
Łatwiej chyba się żyje jeśli nie w aprobacie , to choć  w tolerancji dla innego stylu życia. (Miłuj bliźniego...). A to forum nie jest odpowiednim miejscem dla siania fermentu...

[Posted on: 07 Lipiec  2008, 11:59:50]

Nie czuję się upoważniona, by innym dawać jakiekolwiek świadectwo czegokolwiek. Chcę żyć zgodnie ze swoim sumieniem, i  jak patrzę na niektórych ,,katolików", to sumienie jest całkiem wymagające.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Lip 2008, 13:03:36 »
Cieszą mnie słowa, że tutaj są sami hetero, choć nie dałbym sobie nawet włosa uciąć za twierdzenie, że tu nie ma i homoseksualistów.

Sa tu hetero i homo, wierzacy i ateisci - normalnie, tak jak w zyciu. Sa takze nawiedzeni fanatycy, niestety  :(

Ojciec Tadeusz

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Lip 2008, 13:14:32 »
KONGREGACJA NAUKI WIARY, O legalizacji związków homoseksualnych Rzym, 3 czerwca 2003 r.,

2. (...) Żadna ideologia nie może pozbawić ludzkiego ducha pewności, że małżeństwo istnieje tylko między dwiema osobami różnej płci, które przez wzajemne osobowe oddanie, im właściwe i wyłączne, dążą do jedności ich osób. (...)
4. (...) Małżeństwo jest święte, natomiast związki homoseksualne pozostają w sprzeczności z naturalnym prawem moralnym. Czyny homoseksualne (...) W żadnym wypadku nie będą mogły zostać zaaprobowane”.
W Piśmie Świętym stosunki homoseksualne „są potępione jako poważna deprawacja (por. Rz 1, 24-27; 1 Kor 6, 10; 1 Tm 1, 10). (...) skłonność homoseksualna jest „obiektywnie nieuporządkowana”[9] i czyny homoseksualne „są grzechami pozostającymi w głębokiej sprzeczności z czystością”.
(...) Tym, którzy w imię tej tolerancji chcą podejmować działania na rzecz przyznania określonych praw osobom homoseksualnym współżyjącym ze sobą, należy przypomnieć, że tolerowanie zła jest czymś zupełnie odmiennym od aprobowania i legalizowania zła.
W wypadku prawnego zalegalizowania związków homoseksualnych, bądź zrównania prawnego związków homoseksualnych i małżeństw wraz z przyznaniem im praw, które są właściwe temu ostatniemu, konieczne jest przeciwstawienie się w sposób jasny i wyrazisty. (...)
6. (...) prawo cywilne nie może wchodzić w konflikt z prawym rozumem (recta ratio) bez utraty tym samym mocy wiążącej dla sumienia. Każde prawo, ustanowione przez ludzi, ma rację bytu jako prawo na tyle, na ile jest zgodne z naturalnym prawem moralnym, (...) Ustawodawstwa przychylne związkom homoseksualnym są sprzeczne z prawym rozumem, (...)
7. (...) Włączenie dzieci do związków homoseksualnych na drodze adopcji oznacza w rzeczywistości dokonanie przemocy na tych dzieciach w tym sensie, że wykorzystuje się ich bezbronność dla włączenia ich w środowisko, które nie sprzyja ich pełnemu rozwojowi ludzkiemu. (...)
8. Społeczność swe przetrwanie zawdzięcza rodzinie opierającej się na małżeństwie. (...) Stawiając związki homoseksualne na tej samej płaszczyźnie prawnej co małżeństwo albo rodzinę, państwo działa arbitralnie i wchodzi w konflikt z własnymi obowiązkami.
Dla poparcia legalizacji związków homoseksualnych nie można przywoływać zasady szacunku i niedyskryminacji wobec każdej osoby. (...) Nieprzyznanie statusu społecznego i prawnego małżeństwa formom życia, które nie są i nie mogą być małżeńskimi, nie przeciwstawia się sprawiedliwości, ale przeciwnie, jest przez nią wymagane.
(...) Związki homoseksualne nie realizują - nawet w najdalej idącej analogii - zadań, ze względu na które małżeństwo i rodzina zasługują na właściwe i specyficzne uznanie prawne. Istnieją, natomiast, słuszne racje, by stwierdzić, że takie związki są szkodliwe dla prawidłowego rozwoju społeczności ludzkiej, szczególnie jeśli dopuściłoby się do wzrostu ich efektywnego wpływu na tkankę społeczną. (...)
9. Jako że pary małżeńskie mają za zadanie zagwarantowanie następstwa pokoleń, a zatem wyraźnie przyczyniają się dla dobra publicznego, prawo cywilne nadaje im znaczenie instytucjonalne. (...)
10. (...) wszyscy wierni mają obowiązek przeciwstawienia się zalegalizowaniu prawnemu związków homoseksualnych, (...)
11. Kościół naucza, że SZACUNEK DLA OSÓB HOMOSEKSUALNYCH NIE MOŻE W ŻADNYM WYPADKU PROWADZIĆ DO APROBOWANIA ZACHOWANIA HOMOSEKSUALNEGO

Joseph kard. Ratzinger, Prefekt Angelo Amato, S.D.B., Arcybiskup tytularny
Rzym, w siedzibie Kongregacji Nauki Wiary, 3 czerwca 2003 r.,

Ojciec Tadeusz

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Lip 2008, 13:15:48 »
(...) Tym, którzy w imię tej tolerancji chcą podejmować działania na rzecz przyznania określonych praw osobom homoseksualnym współżyjącym ze sobą, należy przypomnieć, że tolerowanie zła jest czymś zupełnie odmiennym od aprobowania i legalizowania zła.
W wypadku prawnego zalegalizowania związków homoseksualnych, bądź zrównania prawnego związków homoseksualnych i małżeństw wraz z przyznaniem im praw, które są właściwe temu ostatniemu, konieczne jest przeciwstawienie się w sposób jasny i wyrazisty. (...)

Ojciec Tadeusz

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Lip 2008, 13:17:44 »
7. (...) Włączenie dzieci do związków homoseksualnych na drodze adopcji oznacza w rzeczywistości dokonanie przemocy na tych dzieciach w tym sensie, że wykorzystuje się ich bezbronność dla włączenia ich w środowisko, które nie sprzyja ich pełnemu rozwojowi ludzkiemu. (...)
10. (...) wszyscy wierni mają obowiązek przeciwstawienia się zalegalizowaniu prawnemu związków homoseksualnych, (...)
11. Kościół naucza, że SZACUNEK DLA OSÓB HOMOSEKSUALNYCH NIE MOŻE W ŻADNYM WYPADKU PROWADZIĆ DO APROBOWANIA ZACHOWANIA HOMOSEKSUALNEGO
Joseph kard. Ratzinger, Prefekt Angelo Amato, S.D.B., Arcybiskup
Rzym, w siedzibie Kongregacji Nauki Wiary, 3 czerwca 2003 r.,

Ojciec Tadeusz

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Lip 2008, 13:21:05 »
Cytat: Juta
Sa takze nawiedzeni fanatycy, niestety

Może jeszcze napiszesz, ze Ojciec Święty Benedykt XVI (zacytowałem Jego wypowiedź jeszcze kiedy to był Kardynałem) też jest nawiedzony i jak Stalin?

Troche pokory.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 07 Lip 2008, 13:21:05 »

jak odnosza sie pracodawcy w danii do sluzby wojskowej

Zaczęty przez tygrys3000Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 22030
Ostatnia wiadomość 09 Cze 2007, 15:21:41
wysłana przez GoTTie
Gdzie najlepiej mieszka sie w Århus?

Zaczęty przez SarahDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 28057
Ostatnia wiadomość 14 Cze 2012, 19:29:18
wysłana przez air2006
muah Thai - gdzie mozna sie zapisac?

Zaczęty przez Muay Thai- gdzie znajde?Dział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 41401
Ostatnia wiadomość 14 Sty 2014, 13:41:34
wysłana przez czesio
Problem z logowaniem sie do banku

Zaczęty przez patrykos93Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 16737
Ostatnia wiadomość 15 Wrz 2016, 20:03:06
wysłana przez daniaa
Jak się rozliczyć ze skat w 2008

Zaczęty przez kaska114Dział Podatki