Wiem, wiem. Oklepany temat i nic nie pomaga.
Gdybym nie znał osobiście dwóch osób, które rzuciły palenie po przeczytaniu książki to bym Wam nie zawracał głowy.
Ale znam. I dlatego chciałbym się z Wami tym podzielić, bo widzę że to zadziałało.
Może zaznaczę, że nie mam żadnych ekonomicznych interesów w tym co opiszę.
Moja znajoma, która paliła 25 papabusesów dziennie, kupiła przy okazji zakupów w Fakcie przecenioną książkę (po duńsku)
holenderskiego pisarza -
Jan Geurtz -"Røgfri - den lette vej til rygestop" Opowiadała potem, że jest to pranie mózgu - skuteczne. Zamknęła się w pokoju, z książką i paczką papabusesów.
Po wypaleniu x papabusesów w trakcie czytania książki i wykonywaniu poleceń wyszła z pokoju i stwierdziła,
że nie jest palaczem. Przekazała książkę swojej córce, która również przestała palić.
Jeżeli ktoś poważnie chce skończyć z paleniem - niech to spróbuje. To nic nie kosztuje. Książkę można wypożyczyć w bibliotece.
Sprawdzałem w Odense Centralbibliotek - jedna stoi na półce, drugą można zamówić.
Pozdrawiam
PS. Osobiście rzuciłem palenie wiele lat temu. taka była imprezka, że mi sie palić odechciało jak się obudziłem nstępnego dnia rano.
[Posted on: 28 Paź 2010, 21:18:04]
Acha, jest jeszcze strona www tej książki. Tłumaczka na duński napisała trochę informacji.
I można przeczytać parę słów od mojej znajomej - Ireny.
http://www.rygefri.dk/index.htm