Magdo , wprowadzono cię w błąd
1 . Jeżeli w 2007 roku nie osiągnęłaś żadnych dochodów legalnych w Polsce , NIE MUSISZ SIĘ ROZLICZAĆ , w U.S. , składasz tak zwany PIT ''zerowy''
załączając do niego PIT - ZG / dochody zagraniczne / , możesz śmiało pisać sumy , PODATKU W POLSCE NIE ZAPŁACISZ .
2. Jeżeli w 2007 roku przepracowałaś legalnie w Polsce , choćby tydzień i jeden dzionek , niestety / jeżeli się rozliczasz sama / MÓSISZ ZŁOŻYĆ W U.S.
PIT - 36 , i zapłacić podatek . PZRYKRO ALE TAKIE SĄ POLSKIE REALIA NA DZIEŃ DZISIEJSZY
3. Dla osób pracujących zagranicą , ostateczny termin rozliczenia z U.S. za bieżący rok rozliczeniowy przypada 31 lipca danego roku
to tyle , pozdrawiam
Dodane: 12 Marzec 2008, 03:35:49
Sorki , zapomniałem dodać / paraliż umysłowy , ale to nocna zmiana zadziałała /
Ad. do pkt. 3 ... dla osób pracujących zagranicą .... , samozatrudniających się i osób zatrudniających się przez firmy - których SIEDZIBA JEST POZA
TERYTORIUM R.P.
reasumując : jeżeli ktoś jest zatrudniony przez firmę , która jest zarejestrowana na terenie Polski , a pracuje zagranicą , ROZLICZA SIĘ DO
31 kwietnia danego roku
Pozostali , tak jak pisałem wcześniej
Dodane: 12 Marzec 2008, 03:56:46
Nie wiem co trzeba zrobić , aby otrzymać duńską rezydencję podatkową , CÓŻ CIĘ ONA OBCHODZI , jeżeli już chcesz to staraj się o polską
rezydenję podatkową . W Polsce w U.S. musisz złożyć ZAMÓWIENIE O DRUK '' CVR - 1 '' - kosztuje 17 , - PLN w ciągu 14 - stu dni muszą ci go
wydać , jest jedno ALE , musisz podać kraj docelowy - czyli danię , no i JESTEŚ AUTOMATYCZNIE ZAREJESTROWANA W ICH SYSTEMIE
Żadnych KÓŁEK RATUNKOWYCH JUŻ NIE MASZ - JEST WSZYSTKO ''CZARNO NA BIAŁYM ''
CVR - 1 upoważnia do TEGO , ŻE OD TEJ ''CHWILI'' cały ''ciężar'' podatkowy S P O C Z Y W A N A D U Ń S K I M SKAT - cie
Ale się wstrzymaj z rozliczeniem z KRAJEM , ma wejść SZEROKA A B O L I C J A . M.F. ma już opracowany PROJEKT , są LI tylko zabiegi
''kosmetyczne'' , WSPANIAŁY '' KACZOR DONALD '' JEST JUŻ NA KOŃCOWYM ETAPIE - JUTRO PO PRACY OPISZĘ TO SZERZEJ . Jest jedno
pewne , powyższa A B O L I C J A ma objąć TYCH wszystkich ziomków , którzy nie rozliczyli się z POLSKIM FISKUSEM od 01- 01 - 2004 / do ogłoszenia
USTAWY O ABOLICJI
Zaznaczam , że R.P. ma na dzień dzisiejszy nie podpisaną UMOWĘ , o unikaniu podwójnego opodatkowania z 5 - cioma krajami U.E.
/ Belgią , Holandią , Austrią , Danią i Finlandią / i Rosją i Stanami Zjednoczonymi
Jeśli chodzi o danię , to powstała w 2007 roku HYBRYDA - ANEKS do umowy '' O unikaniu podwójnego opodatkowania '' z roku 2002
NIC DIAMETRALNIE SIĘ NIE ZMIENIŁO , doszło tylko pojęcie '' centrum życia społecznego '' / osobistego / i ''centrum życia gospodarczego ''
Zaznaczam że U.S. / te mniejsze / , jak i Izby Skarbowe - dowolnie to INERPRETUJĄ
JEŻELI COŚ ''POKIĆKAŁEM'' , to proszę SZANOWNYCH FORUMOWICZÓW O SPROSTOWANIE / bez urazy /
kłaniam się i pozdrawiam