Regionalne > Århus, Aalborg ...
polacy w Århus i okolicy
kopytko:
uważam,że wpis nie jest idiotyczny a informujący. nie ważne w jakim kraju bym była zawsze zastanowiłabym się nad zrobieniem ogniska, bo to jednak ogień, który może powodować zagrożenie i w związku z tym istnieją specjalne przepisy zabraniające pewnych rzeczy.
roga:
No ,ale "malinka" nie wie co znaczyslowo "informacja". Sama pisze, ze nad morzem plona ogniska nawet bardzo wysokie. Wlasnie nad morzem, a nie w pobluzu domow. Moi sasiedzi, obcokrajowcy tez otym niewiedzieli i kiedys jako to w ich wlasnym kraju rozpalili ognisko, siedzieli i spiewali nawet bardzo przyjemnie, ale niestey wiatr wial w niekorzystnym dla nich kierunku i sasiedzi byli z tego niezadowleni bo dym i swad wchodzil im prosto do ich okien. Poszli do nich i grzecznie bez podnoszenia glosu powiedzxieli im, ze niestety, przepisy sa takie jakie sa. "Ogniskowcy" - wietnaczycy tez bardzo grzecznie przeprosili, zgasili ognisko, zaprosili dunczykow aby razem z nimi posiedzieli. Kultura. Chcialbym widziec "malinke" albo innych rodakow w akcji, gdyby ktos im zwrocil uwage, a w dodatku jak by juz byli w "dobrym nastroju". Moze nie obyloby sie bez 112.
Tak, ze Malinka - uspokoj sie. Przyjmuj inforamcje, nie tylko o ognisku, ale generalnie, jako cos przydatnego, albo w ogole ic nie przyjmuj. Stawianie sie na barykady jest bezsensowne i smieszne. Dobrego ognia zycze. Roga
[Posted on: 23 Sty 2011, 23:59:44]
--- Cytat: malinka2305 w 23 Sty 2011, 22:14:27 ---kto ma sie odwrocic lub Bog wie co to i tak zrobi na sile w dupe nie bede nikomu wchodzic i nie dunczykom nie okradam ich ani nie robie im krzywdy wiec czy powiedza mi hej czy nie mam to gdzies a co do ogniska to plona i 5 metrowe nad morzem wiec niech tu nikt bezsensownych kitow nie pisze bo nie ma to sensu i swoich jakis podlych informacji nieprawdziwych a na chlopski rozum to na balkon 100 osob nie zaprosze i ogniska nie zrobie wiec po co ten idiotyczny wpis
--- Koniec cytatu ---
Fantastyczny popis w odpowiedzi na moja jak ajprawdziwsza informacje: " niech tu nikt bezsensownych kitow nie pisze bo nie ma to sensu i swoich jakis podlych informacji nieprawdziwych"
Nie wiedzilaem, ze informacje moga byc podle. :o
souli:
podle informacje to pikus ---" te bezsensowne kity -bo to nie ma sensu" :o ;D ale pojechalaaaa.... :o ;D
malinka2305:
No bardzo dziekuje za informacje jestem przemile zaskoczona naplywajacymi informacjami na temat tego co mozna a co nie dziekuje serdecznie i ps. Nie robcie z NA's chamow i pijakow jesli mialoby juz byc to ognisko czy cos innego napewno nie w miejcu w ktorym moglby przeszkadzac czy dym czy spire czy smiech i jeszcze jedno nie wypisujcie tu bzdur znajdzie se innu post a ty Roga kolego slyszalam ze ty z Kbh jestes to co tu sie wcinasz nie twoja dzialka nie tá czesc kawalka i ja naprawde jestem miła piszac to a co dó postow na poloni da osoby ktore naprawde udzielaja dobrych informacji a sa i takke ktore pisza co uslyszaly wiec darujcie sobie z wypisywaniem jaki to cham ze mnie i niegrzeczny niewychowany czlowiek!!! A za prawdziwe i sprawdzone informacje dziekuje malejzarhus kompetentna osoba!!!!
timatong:
Cześć
Witam Cie, nie wiem czemu odnośnie nawiązywania znajomości Związki Polonijne wźałeś w nawias.
Ponieważ uważam iż jest to dobra organizacja do nawiązywania nowych znajomości.
Teraz związek Polonijny w Aarhus ma całkiem nową grupę zarządzającą w której są młodę dziarskie osoby,
z którymi warto nawiązać znajomość.
Teraz jest organizowana zabawa karnawałowa jeśli jesteś osobą która chcę się dobrze bawić i poznać nowych ludzi to jest szerokie grono. Zapraszam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej