poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: zna ktos odpowidz? /polski blachy  (Przeczytany 4930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gerary23

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
zna ktos odpowidz? /polski blachy
« dnia: 08 Sty 2011, 18:52:53 »
moze ktos odpowidziec  na pytanie ,jezeli  nie jest sie zameldowanym w Danii ,lub jezeli auto którym sie poruszamy w Danii jest własnościa osoby która miieszka w Polsce i nawet nie była w Danii lub jezeli auto jest na kredyt i jest własnoscia banku to policja ma prowo zabrać auto ? Duńczycy twierdza ze sa oszukiwani poniewaz polacy nie zmieniaja blach na Duńskie i sa stratni setki tyś koron , a to ze te .... oszukuja polaków dając 60 koron na godzine  to niby nie jest oszóstwo
« Ostatnia zmiana: 08 Sty 2011, 23:43:20 wysłana przez Juta »

varszafiak

• Gość
Odp: zna ktos odpowidz? /polski blachy
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Sty 2011, 19:07:34 »
znajdź legalna prace a wszystko będzie dobrze.  | ;)
Z Twojej wypowiedzi wynika ze oszukujesz bo jestes oszukiwany ...czyli znasz odpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: 08 Sty 2011, 19:19:08 wysłana przez varszafiak »

Offline MAXFIT

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 15
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +2/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Sty 2011, 19:17:14 »
BYŁO wiele watków odszukaj na forum,jesli nie jestes zameldowany w kommunie i nie pracujesz na kontrakcie to nic ci nie zrobią bo mozesz byc na wakacjach,ja wiem po sobie ze jak złapią to bedzie zle:))oczywiscie byłem zameldowany,i pracowałem na kontrakcie.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Sty 2011, 19:28:54 »
Mój kolega z Niemiec który pracuje legalnie i uczył się w szkole językowej w Danii oczywiście, przez cały czas jezdził na Niemieckich blaszkach twierdząc że nie ma adresu zameldowania w Danii i tak przez ostatnie ponad 3 lata jak jest w tej chwili to niestety nie wiem bo od 6 miesięcy nie dał znaku życia . Ale coś chyba jest na rzeczy

Offline daniaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 10
  • -Otrzymane: 29
  • Reputacja: +14/-2
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Sty 2011, 21:06:56 »
...od 6 miesięcy nie dał znaku życia . Ale coś chyba jest na rzeczy
Chyba jednak NIE na rzeczy  ;D

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Sty 2011, 22:34:25 »
Co po niektórych kłują w oczy autka na PL blaszkach więc nawet jak wie to nie powie  ;)

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Sty 2011, 13:26:48 »
Nic nie kluje tylko co poniektorzy chca zyc i pracowac tutaj wg.praw i przepisow tutaj panujacych,jak dla mnie mozesz nawet jezdzic bugatti jak cie na niego stac.Co z tego ze masz wypasiona fure a  w glowie echo zamiast rozumu.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Sty 2011, 13:26:48 »

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Sty 2011, 13:59:08 »
Nic nie kluje tylko co poniektorzy chca zyc i pracowac tutaj wg.praw i przepisow tutaj panujacych,jak dla mnie mozesz nawet jezdzic bugatti jak cie na niego stac.Co z tego ze masz wypasiona fure a  w glowie echo zamiast rozumu.
Żeby mieć wypasioną furę trzeba najpierw" myśleć" jak na nią zarobić. Jak to mówią czemuś biedny boś głupi.........             

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Sty 2011, 15:08:51 »
Tak, to prawda, temat walkowany juz setki razy, nawet ostatnie 2 miesiace 2010 roku na temat ”lapanek aut na polskich blachach przez Skat ” i takze artykuly i video z ”Razzia”

Nie ma to jak ”wet za wet” ,albo ”oko za oko” i do czego to prowadzi moze to sposob na wzbogacenie sie jak pisze vordinborg
A bugatti to fajne auto,kiedys na studiach moj znajomy mial “fisia” na punkcie bugatti i wiedzial o tym aucie chyba wszystko, swoja droga ciekawe czym teraz jezdzi, a moze nawet i on sie gdzies w Danii podziewa na “nie przerejestrowanych blaszkach”  ;D

Vordingborg jakie ty masz polaczkowe myslenie ze az glowka boli a najbardziej swiadczy o tym twoje “kluje w oczy” no jasne,a po co kogos uswiadamiac niech sie uczy na wlasnych bledach, jak zaplaci to na pewno zrozumie, nauczy sie i zapamieta  ;)

Wystarczy przejsc sie do Skatu tam sa rowniez informacje po polsku,albo spisac na kartce problem, przetlumaczyc w google translate na ang. i juz

mowia ze najlepiej u zrodla...

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Sty 2011, 15:22:28 »
Polaczkowe myślenie .....a kim ty jesteś jeśli można wiedzieć ? Z całym szacunkiem już dawno mam auto z DK blaszkami  ale wciąż pojawiają się nowi rodacy no "moi rodacy" prosząc o pomoc a co dostają, sam wiesz ile wniosłeś do tego wątku                            Zdaje się że o autach w Danii można już się wszystkiego dowiedzieć z forum ,a ja opisałem tylko sytuacje mojego kolegi z Niemiec bo zdaje się że jest jakaś luka prawna no może się mylę ale liczyłem na to że może ktoś wie więcej stąd ta prowokacja.

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Sty 2011, 15:30:36 »
moze ktos odpowidziec  na pytanie ,jezeli  nie jest sie zameldowanym w Danii ,lub jezeli auto którym sie poruszamy w Danii jest własnościa osoby która miieszka w Polsce i nawet nie była w Danii lub jezeli auto jest na kredyt i jest własnoscia banku to policja ma prowo zabrać auto ? Duńczycy twierdza ze sa oszukiwani poniewaz polacy nie zmieniaja blach na Duńskie i sa stratni setki tyś koron , a to ze te .... oszukuja polaków dając 60 koron na godzine  to niby nie jest oszóstwo

to ze daja 60 dkk na godzine to nie jest oszustwo.oszustwo jest wtedy gdy umawias sie na 100,a dostjesz 60.
ja tam za swojego poloneza zaplacilem afgift i mam po problemie:D
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Sty 2011, 15:34:16 »
Jesli masz auto na dunskich numerach to po co ten sarkazm  twoim poscie?mnie ciekawi tylko jedno czy ci wszyscy co pisza tu ze maja fury z niewiadomo jakim wypasem i za niwiadomo ile kasy maja cos jeszcze czyli zaplecze finansowe na utrzymanie tejze fury a znajac zycie to pierdza cienko bo tylko fura,skora i komora a co bedzie za jakis tam czas? nie wazne wazne jest tu i teraz.Podjezdzaja taka fura pod stacje i leja tylko paliwo za dwie czy trzy stowki bo reszta musi isc na bal,i tak przez cale zycie a kiedy koniec balu piakna lalu to do komuny po pomoc bo przeciez jak to mi sie nalezy a co.Tak wiec ludzie ktorzy maja olej w glowie to i owszem maja tez fury ale do wlasnej wygody i pokazuja tez poniekad  w ten sposob swoj status spoleczny a nie kupuja tylko i wylacznie na pokaz badz zeby kluc w oczy sasiada,ci co to robia sa poprostu malostkowi i zalosni.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Sty 2011, 15:43:32 »
Oczywiście tacy też są ale nie można wszystkich wrzucać do tego samego kotła sam wiem z jakimi problemami borykałem się na początku i z jakimi problemami borykają się moi nowi znajomi a o samochodzie to już nawet nie marzą

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #12 dnia: 09 Sty 2011, 15:43:32 »

tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42594
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand
z duńskiego na polski

Zaczęty przez jan22Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 23752
Ostatnia wiadomość 22 Cze 2009, 23:12:13
wysłana przez robertcph.
jak odliczyc dojazdy do polski

Zaczęty przez mucz81Dział Podatki

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 24081
Ostatnia wiadomość 27 Cze 2009, 20:40:39
wysłana przez andyandy
Nabiał itp. z Polski

Zaczęty przez seba08Dział Kącik Kulinarny

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 43209
Ostatnia wiadomość 16 Lis 2011, 20:05:53
wysłana przez M z Horsens
gdzie wymienic polski certyfikat na dunski ( wozki widlowe )

Zaczęty przez kumcokDział Hydepark

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 28150
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2022, 20:01:03
wysłana przez wafl