poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: łapanka w Esbjergu  (Przeczytany 14721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szuli88@wp.pl

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
łapanka w Esbjergu
« dnia: 15 Sty 2011, 14:14:03 »
witam diś w Esbjergu jest łapanka na Polskie auta. prosze nie pytac o szczegóły bo nie mam czasu opdpisywac pozdro

Offline asia1234

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
Odp: łapanka w Esbjergu
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Sty 2011, 17:27:04 »
a wczoraj była w Odense i co?!"łapanka",ha ha!po prostu,w końcu,skat i policja zaczęli bardziej przykładać się do pracy!i bardzo dobrze bo pieniądze ,które z tego tytułu wpłyna do budżetu,bardzo się przydadzą.bo,znając życie i przykłady,większość tych,którzy mają samochody na pl blachach,są na zasiłkach i jeszcze narzekają,czemu tak mało,czemu tak krótko etc!odpowiedź jest oczywista-bądźcie uczciwi,nie oszukujcie!wiem,ze zaraz zacznie się "nagonka"na mnie ale nie dbam o to.napiszę więcej,jak dla mnie to powinni "wyłapać"wszystkich,zarekwirować auta,nałożyć kary,a jak się nie podoba-to do Polski!!!pozdrawiam.

Offline gerary23

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Sty 2011, 18:48:04 »
,.kl/l

[Posted on: 15 Sty 2011, 18:25:17]

widze ze niektórym to zal .... sciska ze wydali kase na zmiane blach na Duńskie {  jak ktoś jest głupi to niech daje sie ......} a to przeciez Dunczycy sa ..... i chca zdzierać kase z obcokrajowców ,kto mówił Polacy przyjerzdzajcie praca czeka !mówią ze polacy ich oszukują a sami co robią  - kontrakty za 60 koron to nie nest oszóstwo  niech dadza wszystkim kontrakty za 120 koron ,dlaczego w innych krajach tak sie nie dzieje jeżeli ktoś przyjezdza tu na pare miesiecy to po jaka cholere ma zmieniać blachy ,pytam sie co ich boli ze ludzie  jezdza na zagranicznych numerach przecierz mamy oc ,kupujemy tu paliwo .placimy podatki wiec jeszcze raz pytam co ich boli  - pieniądze ?,zmiana numerów powinna sie tyczyć osób które chca sie tu osiedlić , jezeli jestem zameldowany w Polsce to jak zmienie blachy na Duńskie to znowu nie moge sie poruszac w Polsce na zagranicznych nr ( taki paradoks} Żenada . na moje powinni wprowadzic jakies winiety czy coś w tym stylu i byłby spokój
« Ostatnia zmiana: 16 Sty 2011, 13:07:54 wysłana przez Juta »

Offline Piotr_223

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Sty 2011, 18:55:20 »
,.kl/l

[Posted on: 15 Sty 2011, 18:25:17]

(..)  - kontrakty za 60 koron to nie nest oszóstwo  niech dadza wszystkim kontrakty za 120 koron (..)

sorry za OT, wiem, ze pisanie o tym jest bez sensu, ale napisze jeszcze raz: co Cię boli albo tych co pracują za za 60 dkk/h. Nikt ich nie zmusza, do podpisywania kontraktów za taką kasę.....

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Sty 2011, 19:06:58 »
asie 1234 boli że miała nisana z 2002 na PL za 4..... koła a teraz musi jeździć starym gratem na DK ,aż się sypnie!jak sama napisała "naprawdę niskie pobutki nią kierują zwłaszcza że sama skatowi zarobić nie pozwoliła "

Offline turbo

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Sty 2011, 19:28:27 »
nie no :( nie na sensu odrzucanie się łajnem, temat aut na blachach PL był poruszany wielokrotnie na tym forum i zawsze wywoływał burzliwe dyskusje :-\ nie tylko Polacy mają problem ze swoimi autami ale też między innymi Niemcy, Szwedzi, Litwini.
tylko nie rozumie dlaczego Duńskie media przy okazji kontroli Polskich aut robią swoistą propagandową nagonkę na Polaków, przecież nie jesteśmy jedynymi obcokrajowcami z autami na nie duńskich blachach ???
sam osobiście borykałem się z dylematem co zrobić, jeździć na PL czy kupić na DK a może przerejestrować ??? no i kupiłem tu auto i mogę śmiało stwierdzić że zrobiłem błąd ponieważ koszty naprawy przed zrobieniem nowego bilsyn przeraziły mnie, za te pieniądze (cena auta DK + naprawy itp.) śmiało mogłem przerejestrować mój polski samochód i wiedział bym co mam a tak nie wiem czego mogę spodziewać się przed następnym przeglądem ???

Offline gerary23

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Sty 2011, 19:45:09 »
jezeli to komuś pomoże to wystarczy załozyć w Polsce firme  ,pózniej uzyskac w skacie cvr  zeby swiadczyc usługi w Danii jako Polska firma wtedy praktycznie nie ma problemu z uzyskaniem pozwoleni a nawet i bez pozwolenia moga cie cmoknąć  , jezeli widzieliście Fiaty Pande   na poznanskich blachach ze znanej nam agencji pracy to własnie na takich zasadach to działa

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 15 Sty 2011, 19:45:09 »

Sobalka

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Sty 2011, 19:51:27 »
Trzeba się liczyć z wyższymi kosztami utrzymania - także auta, jeżeli zarabia się kilka razy więcej niż w Polsce. My i tak mamy lepiej, bo możemy zawsze podreperować auto w kraju dużo taniej niż robią to Duńczycy.
A teksty typu: {  jak ktoś jest głupi to niech daje sie r.....} to poprostu żenada!!!
« Ostatnia zmiana: 16 Sty 2011, 13:06:20 wysłana przez Juta »

Offline turbo

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Sty 2011, 20:11:20 »
My i tak mamy lepiej, bo możemy zawsze podreperować auto w kraju dużo taniej niż robią to Duńczycy.
wiem coś o tym ja akurat nie naprawiałem auta w PL, ale zamawiałem w PL części zamienne a z naprawą to było różnie trochę sam a czego nie mogłem zrobić bez podnośnika to pomógł mi znajomy mechanik mojego sąsiada ;D zawsze to po znajomości taniej ::)

Offline asia1234

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Sty 2011, 20:37:15 »
nie boli mnie to,co miałam,a co mam teraz.bo teraz mam dużo lepsze auto niż wcześniej,na duńskich blachach.i wcale nie sa tak drogie samochody tutaj,jak co niektórzy piszą.jesli chce się mieć nówkę z salonu-to na pewno.my teraz mamy dobry,5-letni samochód,a ceny zbliżone do tych w Polsce.poza tym,nie zgadzam się z opinią,ze w żadnym innym kraju tak nie ma!tak się składa,że parę lat mieszkałam w Holandii i tam nie ma takiej "zabawy" z autami,jak tu!po prostu policja zamyka z dwóch stron ulice i po kolei!!!łapią wszystkich cudzoziemców!W Danii i tak mieliśmy duzo czasu na przerejestrowanie.Poza tym,jak piszecie,że wpadacie tu na parę miesięcy,to nie zarabiacie po 10000dkk na miesiąc,a 2 lub 3 razy wiecej!I co,nie stać Was na samochód tutaj?!Albo wstydzicie się jeździć gratem za 5 tysięcy?!Ja tak zaczynałam i korona mi z głowy nie spadła!
A co do 60 dkk-właśnie to Polacy zgodzili się tak robić i jeśli ktoś ma pretensje,to nie do mnie!Pozdrawiam.

Offline mar_fil

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Sty 2011, 21:06:03 »
w stege też jakis czas temu były tzw.łapanki ale chodziło o sprawdzenie czy auta na firme z zółtymi blachami są wykozystywane do celów przeznaczonych dla nich,bo Duńczycy nie sa głupi i kupuja takie auta bo jest taniej,sam mój szef ma auto 500 tys dkk i tylko 2 siedzonka, :oczemu? bo tańsze autko jest

Offline turbo

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Sty 2011, 22:01:58 »
... wstydzicie się jeździć gratem za 5 tysięcy?!Ja tak zaczynałam i korona mi z głowy nie spadła!
...

jej ale ty jesteś konfliktowa :o sam jeżdżę gratem za 9 000DKK  ;D sypie się w oczach ale dopóki będzie na chodzie będę go użytkował  ;) i się tego nie wstydzę :D ale nikomu nie wytykam że jeździ na PL i nikomu nie złorzeczę że powinni wszystkich wyłapać, bo to nie mój ani też Twój zasmarkany interes że ktoś ma auto na PL a kto inny na DK. to naprawdę też nie nasza sprawa kto co zrobi: kupi czy przerejestruje a może będzie ryzykował zapłaceniem kary czy też utratą auta.
każdy z nas jak sądzę jest osobą dorosłą i jako taki swój rozum posiada. jestem tego zdania że jak sobie zrobią, tak będą mieli i kropka.
PS: proszę cie tylko o nie ripostowanie mojej wypowiedzi bo ta dyskusja nie ma sensu, gość chciał dobrze zakładając ten wątek ale mu nie wyszło he he he bo nic dobrego z tego nie wynika(nie)  ;D

Sobalka

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Sty 2011, 22:49:01 »
nie boli mnie to,co miałam,a co mam teraz.bo teraz mam dużo lepsze auto niż wcześniej,na duńskich blachach.i wcale nie sa tak drogie samochody tutaj,jak co niektórzy piszą.jesli chce się mieć nówkę z salonu-to na pewno.my teraz mamy dobry,5-letni samochód,a ceny zbliżone do tych w Polsce.poza tym,nie zgadzam się z opinią,ze w żadnym innym kraju tak nie ma!tak się składa,że parę lat mieszkałam w Holandii i tam nie ma takiej "zabawy" z autami,jak tu!po prostu policja zamyka z dwóch stron ulice i po kolei!!!łapią wszystkich cudzoziemców!W Danii i tak mieliśmy duzo czasu na przerejestrowanie.Poza tym,jak piszecie,że wpadacie tu na parę miesięcy,to nie zarabiacie po 10000dkk na miesiąc,a 2 lub 3 razy wiecej!I co,nie stać Was na samochód tutaj?!Albo wstydzicie się jeździć gratem za 5 tysięcy?!Ja tak zaczynałam i korona mi z głowy nie spadła!
A co do 60 dkk-właśnie to Polacy zgodzili się tak robić i jeśli ktoś ma pretensje,to nie do mnie!Pozdrawiam.

a kto zarabia więcej niż 10000dkk na miesiąc albo dwa lub trzy razy więcej? niewiem, ale ja chyba na jakieś innej wyspie mieszkam  :P
a poza tym to chyba nie ma większego sensu przekonywać na siłę innych rodaków do własnej ideologii. Jeżeli komuś pasują polskie blachy to proszę bardzo (byle legalnie bo konsekwencje są ponoć dotkliwe) a jeżeli duńskie blachy to również wedle życzenia.

Offline IIIIIII

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Sty 2011, 22:56:11 »
Co ty pierd.... co policja w Holandii robi.... ??? Chyba za dużo trawy tam paliłaś!!!!! Tam są najtańsze auta na świecie i najtańsze utrzymanie samochodu!!!! Brat zony 10 lat tam jeździ autem z polski, a pracuje jako funkcjonariusz policji.

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 118
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Sty 2011, 23:07:17 »
Nie wiem po co to obrzucanie wyzwiskami i licytacje kto ma lepiej, kto gorzej.
Nalezy podziekowac tym, ktorzy pisza o lapankach, niech ci co jezdza nielegalnie trzesa portkami.
Uwazam, ze najbardziej boli tych, ktorym skat odbierze auto >:(
Milego wieczorku!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 15 Sty 2011, 23:07:17 »

Łapanka na PL samochody w Odense

Zaczęty przez RBaumiDział Odense

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 28249
Ostatnia wiadomość 26 Kwi 2009, 19:26:30
wysłana przez Tula
łapanka