Ogólne > Kultura
Brak kultury
rafalk:
Jeszcze jedna mala dygresja ....nie wiem ilu z szanownych panstwa mialo okazje widziec naocznie ten cyrk wokol krzyza przed palacem Namiestnikowskim ( Prezydenckim ) latem zeszlego roku .....ja tak ....
Jak sie czyta niektore z tych wypowiedzi tutaj to tak jak by sie tam znalezc z powrotem ......
I to tyle ...milej nocki
Ps ..dziwne ze nie bylo zadnych komentarzy o tym programie o ludziach z p ,l za 16 zl na godzine na DR1 o 20 ........ wyglada na to ze klocenie sie o nic jest bardziej pasjonujace :(
@ae@:
...wyglada na to ze klocenie sie o nic jest bardziej pasjonujace ...
No przeciez ze jest pasjonujace a do tego nic nie kosztuje! Za darmo!
I anonimowo a to to daje odwagi! Mozna wyzywac i nic, bo sie schowalo za internetem i jest sie ODWAZNYM ! :-)
P.S ... pasjonujace to moze nie ale za to co sie czlowiek usmieje to jego - i to za darmo :-)
P.S 2 Ciekawe ilu uzytkowników by zostalo gdyby poloniainfo.dk byla platna - powiedzmy 20 koron na miesiac? Hm...
P.S 3 Podoba mi sie to z adresem IP :-)
vordingborg:
To może podacie jakieś argumenty,może się uda dlaczego mam nienawidzieć ,dlaczego mam pluć ,szydzić z wlasnej ojczyzny kraju gdzie żyje moja rodzina za który walczyli moi dziadkowie gdzie się uczyłem, spędziłem lata młodości i do którego kiedyś mam nadzieje wrócę. Smutno się robi jak czytam wypowiedzi ludzi co sprzedali się za parę dziurawych monet.
cwsm111:
--- Cytat: vordingborg w 10 Lut 2011, 22:39:36 ---To może podacie jakieś argumenty,może się uda dlaczego mam nienawidzieć ,dlaczego mam pluć ,szydzić z wlasnej ojczyzny kraju gdzie żyje moja rodzina za który walczyli moi dziadkowie gdzie się uczyłem, spędziłem lata młodości i do którego kiedyś mam nadzieje wrócę. Smutno się robi jak czytam wypowiedzi ludzi co sprzedali się za parę dziurawych monet.
--- Koniec cytatu ---
Możesz powiedzieć co ty pieprzysz za głupoty. Kto obraża kraj ? , jeżeli w naszym kraju istnieje patologia i przez nasze nawyki oraz dziwne przyjęte normy ośmieszają nasz kraj na arenie międzynarodowej i jest odbierany jako zadupie galaktyki , to mam prawo być niezadowolony z tego powody , jeżeli czyjeś zachowanie uważam za nieodpowiednie to to mowie ,ale mówię o jednostce a nie ogólnie o całym narodzie.
Jak powiedział marszałek " Naród wspaniały tylko ludzie to kurwy".
CzaryMary:
--- Cytat: vordingborg w 10 Lut 2011, 22:39:36 ---No ale na pewno wszystko co w tych wypowiedziach zawarte to klamstwo . Mozna to tez odwrocic i powiedziec, ze jest w tym tez wiele prawdy. Szczegolnie faktow historycznych i niezaprzeczalnych, np. o sytuacji w PRL po II wojnie swiatowej odnosnie tej mniejszosci narodowej, historii zakonczonej tak niechlubnie o ile sie nie myle przez Gomulke tzw. ”marcem 1968”. Widzialem kilka bardzo ciekawy programow w TV, zrobiony przez telewizje polska o tamtych czasach, wlasnie o pogromach w Polsce zaraz po wojnie, przywlaszczaniemajatkow z nadzieja i wiara, ze chyba juz nikt po nie nie wroci bo na pewno nie zyja, widzialem bardzo ciekaea dyskusje i wypowiedzi swiadkow/ludzi z ”Jedwabne”, ktorzy ze szczegolami opowiadali okropnosci jakich dopuscili sie ich sasiedzi. Ale to na pewno tylko ponizanie i oczernianie i nie prawda.
--- Koniec cytatu ---
Roga, czy kolejnym literackim dziełem jakm nas tutaj uraczysz będą Złote żniwa? A może Ty to Gross, co? ROGA - przestaw G na początek, dopisz SS na koniec i wychodzi nam GROSS jak malowany.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej