Ogólne > Kultura
Brak kultury
jamjurand:
Nie zapominajcie, ze moderator to funkcja spoleczna i watpie czy ktokolwiek ma czas sprawdzac i karcic, no i potem dyskutowac oraz uzasadniac.
Na roznorakich polskich forach uzywa sie czesto bledy ortograficzne jako glowny atut w dyskusji, dziwne i dla mnie nawet smieszne jest to, ze nikt nie wyzywa sie na "awangardowych prowokatorach" ktorzy z premedytacja pisza w 100% blednie.
roga:
myszol: "roga ja poprzez swoja i mojego męża litosc nad nieudacznymi rodakami spłacam 70 tys koron i po co mi to ?"
Nigdy nie pomagaj z litosci. Litosc to ponizajace dla przyjmujacego przyjmowanie pomocy. no i oczywiscie pomoc nie musi oznaczac przejmowania odpowiedzialnosci za druga osobe. Pozdrawiam.
myszol:
--- Cytat: lukashero w 05 Lut 2011, 18:03:44 ---
tak,lukashero mu bylo.jak widze gdy ktos pisze "krytykom" zamist "krytyką" to uwazam ze ten ktos jest burakiem nad burakami i nic tego nie zmieni.z cala pewnoscia mowisz tak samo jak piszesz.mozesz zmieniac nick codziennie ,ale to nic nie zmieni. ;Dbedziesz tak samo niedouczony .zamiast sie oburzac, zagladaj czesciej w slownik.
nie przypominam sobie abym krytykowal kogos za to ze pomaga innym.wytykam raczej bledy ortograficzne,jak i logiczne.oczywiscie tez nie jestem wolny od wad,zatem konstruktywna krytyke przyjmuje na klate.koncza juz, chcialem napisac ze czesto mylisz sarkazm z chamstwem.zapewne slyszales to slowo,ale nie masz pojecia co oznacza.
--- Koniec cytatu ---
po co cytujesz ,jak to nie było do Ciebie .ja zaczne zaglądac do słownika ,ale i tobie przyda sie czesciej zaglądac.zamow sobie wizyte u psychologa .masz jakies koles problemy ze swoja osobą. sadzisz byki jak mało kto .
lukashero:
--- Cytat: teraz w 05 Lut 2011, 19:50:13 ---kolego kukashero
slowo krytkom istniej rowniez w jezyku polskim ;)
celownik komu ? czemu ? krytyce / krytykom
nie wiem w jakim celu bylo uzzyte slowo to wczesniej ,ale takowe tez jak najbardziej istnieje w j.polskim
co do slowa sarkazm -mozna i nawet trzeba uzywać synonimów np. kpina, ironia , drwina ,szyderstwo.... a nie odrazu stawać sie "pyszkowatym" i zakładać ,ze druga osoba nie zna tego slowa , kto wie, kazdy robi błedy, ale jesli juz zwracasz uwage ( i dobrze) to rób to kulturalniej ,a nie odrazu robić z kogos
czujesz sie teraz skonfundowany????
chyba nie lubiles i nie lubisz Lecha W....
musze przyznać ,ze pisalem to z lekką ambiwalencją :-X
wnioski........ ;)
[Posted on: 05 Lut 2011, 19:31:42]
"i masz babo placek " - sam pozmieniałem nie jedną literkę
miało być "Lukashero"
druga linijka- "slowo krytkom" nie dobilem "Y" jestem fleksyjny
--- Koniec cytatu ---
napisalem"jak widze gdy ktos pisze "krytykom" zamist "krytyką" to uwazam ze ten ktos jest burakiem nad burakami i nic tego nie zmieni."
wiec czego nie rozumiesz?nie wiesz w jakim celu zostalo uzyte to slowo i wyjezdzasz z przypadkami.nie wiem co jest gorsze, to ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, czy to ze probujesz byc zabawny.
myszol, zamowilem wizyte u psychologa, psychiatry i gastrologa.ale zapewniam cie ze bedziesz musial/musiala zmienic nicki wiele razy:))))))))))))))))))))))))))))))))))
no i czuje sie oczywiscie mocno skonfudowany.
teraz:
ładny obrazek, gdzie go znalazłeś ??? w książce ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej