Ogólne > Kultura
Brak kultury
rey2000:
No i bardzo dobrze inna ,pisz jak uważasz ,ale jeżeli krytykujesz kogos za błędy to gdzie tu logika!! ???!!!,nikogo tu nie bronie ale mam swoje zdanie ,powinniscie sobie ,,nawtykać,, na priv ,i nie byłoby tyle żenady !!.To tyle .
cwsm111:
--- Cytat: inna w 05 Lut 2011, 21:14:52 ---Ja juz kiedys wspominalam. Ja pisze jak mie sie podoba z bledami czy bez. Malo wazne. Trudno poeta, pisarzem nie zamierzam byc.Takze dla mnie kazdy moze sobie pisac jak mu sie podoba.
--- Koniec cytatu ---
To nie pisz takich tekstów......
Doo Lukashero- taki z "ciebie" polonista a sam w swoim tekscie narobiles tyle bledow.
inna:
Ale ja tylko bronie innych forumowiczow :o.
teraz:
różnice zapewne wywodzą się , bo Polska kraj duży i dużo poddialektów w niej jest, więc i w zwrotach inaczej się wyrażamy
osobiście raz spotkałem kobiete z córką , ktora zwróciła się do niej słowem "NE" podając coś jej( nie istotne co ), początkowo chciało mi się śmiać , ale owa kobieta zapewne mówiła swą lokalna "gwarą" i uzycie tego słowa jest jak najbardziej zrozumiałe.
cwsm111:
--- Cytat: inna w 05 Lut 2011, 21:29:24 ---Ale ja tylko bronie innych forumowiczow :o.
--- Koniec cytatu ---
Może nie jestem jakimś aktywnym forumowiczem na jednym z forów technicznych i można by powiedzieć że jest jakaś możliwość patrzeć z przymrożeniem oka na pisownie osób które zajmuję się sprawami technicznymi wszak najmniej mieli w szkołach średnich i na studiach jeżyka polskiego ale postawa moderatorów doprowadza w niektórych miejscach do młodości w przestrzeganiu przepisów gramatycznych , zaczynając od błędów interpunkcyjnych , ortograficznych czy pisania z dużej litery (akurat tego nie jestem w stanie pojąć) oraz pisania bez sensu i nie na temat.Piszesz źle, dostajesz ostrzeżenie oraz poprawiony post , powtarza się taka sytuacja dostajesz "wczasy" na kilka dni, obrażasz permanentnie innych użytkowników dostajesz bana na IP , i nikt się nie bawi w ceregiele. A patrząc tutaj można odnieść wrażenie że można napisać byle co , byle jak oraz obrażając wszystkich i nikt się tym nie zainteresuje , jakbyśmy wychodzili z założenia że po kilku miesiącach na obczyźnie zapominamy ojczystego języka oraz to że jeden zbanowany będzie ogromna stratą dla forum.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej