Ogólne > Kultura
Brak kultury
robertcph:
niezle macie pod sufitem a uwazacie sie za ludzi pozadnych i inteligentnych, wasze motto tylko nazekac, to nie moja winna ze nie ma was kto zabawiac i piszecie aby tylko pisac zeby na siebie uwage zwrocic a juz nie wspomne ze same siebie zachwalacie :o
ci co mnie znaja maja inne zdanie o mnie a wirtualnie nie wyciagajcie pochopnych wnioskow bo rozczarujecie sie, ja nie naleze do erotomanow wiec nie bede wam szeptal do uszka ani podziwial waszego zaklamania i niewinosci 8)
diablowi juz dawno sprzedaliscie dusze a tu wirtualnie robicie sie aniolkami :P
ten kto ma odpowiednio poukladane w glowie zdaje sobie sprawe kim jestescie i do czego podazacie 8)
bez mala pozjadaliscie wszystkie rozumy swiata i wiecej wiecie niz inni jednak rzeczywistosc jest inna, ja wole byc glupcem i slepcem
8)
[Posted on: 08 Lut 2011, 12:01:36]
wiec wyluzujcie sie babuszki, delikatnie draznic i zartowac nie jest jednoznaczne z tym ze ktos jest zlosliwy badz nie ma szacunku do innych ale wasze staroswieckie poglady i intepretacja aspektow zycia osmiesza was samych
wiec kto nie ma kultury, sadze ze wy bo udajecie kogos innego niz jestescie w realu
frisms, roga itd. - same nicki danych osob mowia wszystko za siebie kim sa itd.
ja niestety jestem uczulony na takie osoby 8)
[Posted on: 08 Lut 2011, 12:12:43]
i zawsze bede 8)
[Posted on: 08 Lut 2011, 12:14:33]
myszol co ma darmowy badz platny dostep do internetu, ja place 299 koron miesiecznie ale nie po to zeby zabawiac sie w kotka i myszke z takimi osobami jak ty 8) i tez wiele osob tak sadzi
wasza mentalnosc i zasciankowe poglody juz nigdy nie zmienia sie, za pozno, macie to juz w sobie zakorzenione jednak nie uwazajcie ze inni popieraja wasze postepowanie badz zgadzaja sie z waszym podejsciem do zycia
kiedys pewien medrzec powiedzial ze uczac sie innego jezyka podwajamy swoje czlowieczenstwo wiec dziwi mnie ze takie doskonalosci dopabuse teraz w takim zaawansawonym wieku zaczely chodzic do szkoly badz wcale ::)
proponuje zalozyc watek - sekta przekwitajacych kobiet w danii
8)
Solvej:
robertcph pomyliles watki z "Usmiech dnia"a juz na pewno z "ogloszenia towarzyskie" :D :D
ps. zapytam skromnie: "sekta przekwitajacych kobiet w danii" kogo to sie tyczy? ;D
lukashero:
--- Cytat: myszol w 07 Lut 2011, 22:42:03 ---DO MODERATORA.po co to forum nazywa sie N I E Z A L E Z N E ,jak kasujesz niektore posty .nie wyzywam nikogo od BURAKA ITP kasuj te posty w ktorych naprawde jeden drugiemu ubliza ,moze by zmienic nazwe ,,ZALEŻNE FORUM,, to tez jest mentalnosc polaka jak ma nad czyms władze . ;)
--- Koniec cytatu ---
skasowano twoj post bo prowokujesz.
zeby cie uswiadomic, to bylem dzis na policji i zlosilem to ze dzwoniles do mnie w nocy z pogrozkami.jeszcze raz sie to powtorzy i policja zapuka do twoich drzwi.
rey2000:
--- Cytat: polka99 w 07 Lut 2011, 23:46:00 --- "nie robić we własne gniazdo na prawo i lewo"
--- Koniec cytatu ---
No jasne .a gospodarka legła w gruzach,wszystko rozkradzione,zamiast dróg i mostów wszyscy,,zaradni,, pobudowali sobie chałupy,ale....MILCZEC !!!..,,nie robic we wlasne gniazdo!!!! ;D
Wszyscy w dupe pijani,robota stoi ALE.....(trzeba to jakos zakamuflowac).. ,,nie robic we wlasne gniazdo!!!!!!!!!!!!!!!
I tak mamy ku...... do dziś!
frisms:
cytat robertcph
frisms, roga itd. - same nicki danych osob mowia wszystko za siebie kim sa itd.
ja niestety jestem uczulony na takie osoby
a ja mam uczulenie na twoj nick robertcph – wiesz, to tutaj najbardziej pasujesz ty i twoje posty , nie da sie TEGO ani czytac ani rozumiec...rece opadaja :-[
od kiedy zmienil sie naglowek watku z ”kultura na codzien” na ”brak kultury” zauwazylam wyraznie wieksze zainteresowanie ;D , to takie nudne pisac o kulturze to jest dobre dla ”babuszek, ktore ”sprzedaly” swoja dusze ”dunskiemu diablu...
To tak jak w tych opowiesciach Anonymusa – na opolszczyznie gdzie istnieje mniejszosc niemiecka, co drugi mieszkaniec ma albo pochodzenie albo paszport niemiecki, a najsmieszniejsze jest to ze ci z paszportami mowia po slasku, i nie umieja niemieckiego...odwalaja swoje robote w Rejchu i wracaja do Polski jako bogacze,paniska....ktorzy potem nawet swoim sasiadom nie mowia ”dziendobry”
dlaczego polactwo sie nie przyzna same przed soba – tak, on ma racje jestem chamem, dlaczego jestem chamem? Dlaczego klamie, kombinuje, podkladam komus swinie, jestem zawistny ?? Dlaczego?? Dlaczego polaczki sie oszukuja i gardza innymi a siebie nie widza i swoich wad???
Dlaczego Polacy sie ”nie naprawiaja” ? Dlaczego Polacy nie maja na tyle honoru zeby sie przyznac do popelnionych bledow? Dlaczego uwazaja ze zawsze ktos inny jest winny a w tym konkretnym przypadku – ”dunole” czyt. Duńczycy (szwaby czyt. Niemcy, żabojady czyt. Francuzi , makaroniarze czyt. Wlosi , ruskie czyt. Rosjanie...itp.)
a tutaj nota autora ksiazki “Polactwo” R.Ziemkiewicz.
”Chamuś w gumofilcach, podkoszulku i beretce jak z satyrycznych rysunków Krauzego stał się polskim bożkiem i wyrocznią. To on mówi elitom, czego chce naród. To pod jego kątem układa się polityczne programy, to na jego rozum przykrawają świat media. Nawet Kościół, przestraszony wybuchem antyklerykalizmu w początku lat dziewięćdziesiątych i nieskrywaną gotowością chamusia do przetrzepania biskupich szkatuł, pilnie uważa, by nie narazić mu się zbyt rygorystycznym stawianiem spraw.
Jeśli ktoś chce się schylać, żeby sprawdzać, czy przypadkiem nie noszę słomy w butach, powiem mu od razu: noszę, szkoda fatygi. I właśnie dlatego nie myślę sobie zakładać tłumika i wstrzymywać się od pisania o polactwie prawdy, nie myślę kombinować, komu ta prawda służy i kogo uraduje, a kogo zmartwi. Nic mnie to nie obchodzi. Obchodzi mnie mój kraj, i to, jak wygląda. A wygląda tak, że tylko rzygać. I wiem, dlaczego. I o tym właśnie tu piszę.”
Rafał A. Ziemkiewicz
i jeszcze jeden fragment ... z Dublina Piotr Czerwinski
"Myślę, że my Polacy jesteśmy genetycznie predysponowani do wiecznego uciekania. Nasz "uciekinieryzm" jest samonapędzającą się machiną i kiedy już tylko uda nam się uciec dokądkolwiek, źle się czujemy, bo nosi nas, by uciekać dalej. Musimy uciekać przed samymi sobą, ponieważ przed samym sobą uciec się nie da. “Paragraf 22” (ksiazka )mówi o tym z jednoznaczną precyzją."
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej