Ogólne > Kultura
Brak kultury
roga:
Anonumus (c.d)
...dla wszystkich kundlo-zawodów istnieje jeden wspólny mianownik: wychujać resztę...
Jeżeli kundel jest budowlańcem (och, jakie to teraz modne i dochodowe zajęcie...) to pracuje za granicą, bez ubezpieczenia, na lewo. Znam osobiście przypadek faceta, który robił jako budowlaniec w Niemczech i przez DWA TYGODNIE gotował tam rosół co-dziennie z tej samej kury, zabranej z Polski, aby było taniej. Prawdopodobnie mógłby dalej urządzać te swoje kulinaria, bo z kury sporo zostało, ale biedaka zabrała karetka.
Ale na temat - jeżeli kundel jest budowlańcem mieszkającym w naczepie w Szwabii, noszącym śmierdzące adiki, odkładającym każdy grosz, to pomimo wszystko i tak chuja rodaków. Nie odprowadza składek na ZUS - a firma ta przecież pracuje na zasadzie "umowy miedzypokoleniowej" - wiec robi mnie tak samo w chuja, jak gdyby mój praco-dawca nie opłacał składek za mnie. Przecież to i tak idzie do wspólnej puli. Zaskakujące, jak się teraz w Polsce wszystkie wsiochy pasjonują tymi polskimi budowlańcami, ile to oni nie zarabiają i co oni tam nie mają. Kurwa mać! Przez 50 lat budownictwo w tym kraju kojarzy się z największym partactwem, największymi cwaniaczkami-majstrami, zjebanymi domami, drogami do dupy, opieraniem się o łopatę. Czy ci ludzie umieją pracować w innych krajach? Nie. Umieją jedynie harować za bezcen, w najprymityw- niejszych warunkach, jak robale. Potem w Polsce cwaniakują wozami za sto euro i dezodorantami za 5 złotych, wszystko zdobyte kosztem nie jedzenia i chujania tych, którzy zostali w kraju
polka99:
A ja Ci powiem Roga tak, żeby ktoś nas dobrze widział to przede wszystkim należy siebie szanować nawzajem i przepraszam za wyrażenie ale "nie robić we własne gniazdo na prawo i lewo"
I jakieś wynajdywanie artykułów poniżających nas jest dla mnie żenujące i kompletnie tego nie rozumiem.
Nie można oceniać narodu polskiego na podstawie internetu,głupiego artykułu bo nie jest on miarodajnym źródłem. Tak jak napisałam na forach zazwyczaj siedzą osoby sfrustrowane, anonimowe i niedowartościowane.
Przepraszam Cię ale nie mam czasu wypisywać kto co i kiedy napisał, nie miałam ochoty kopiować i trzymać czyiś wypowiedzi. I jestem odważna tylko wiesz nie muszę tego pokazywać na forum w polemice z Tobą. Bo nie jest to moja ambicją i mam inne priorytety w życiu.
Ale było tego mnóstwo. Ciągle tylko jest tak, że wchodząc na to forum widzę złośliwość i złe opinie o nas. I po prostu dla mnie jest to nie do pojęcia ileż można o tym pisać.
Jedyne co mogę sobie wytłumaczyć to fakt że piszą to osoby które nie odnoszą żadnych sukcesów, niedowartościowane, zakompleksione w normalnym życiu i muszą koniecznie dowartościować się anonimowo internecie, i poświęcają na to mnóstwo swojego czasu, żeby tylko coś napisać na forum. Bo jak to można wytłumaczyć.
Proponuję Ci Roga znajdź więcej tego typu artykułów i wsadź na forum. Naprawdę żałosne to jest!!!!
[Posted on: 07 Lut 2011, 23:21:47]
A Ty Roga wiecznie jesteś osobą wszystkowiedzącą najlepiej i wszystko komentującą i nigdy nie umiejącej przyjąć jakiejkolwiek krytyki.
Porównujesz mój post to huzarskiego ataku, nie wiem z której strony...??jest to śmieszne.
Ale zapomniałam że Ty tutaj na forum masz zawsze najwięcej do napisania i musisz być najbardziej zauważalny w większości tematów.
Tylko że ja się nie muszę na szczęście z Tobą zgadzać.
roga:
Nie tlumacz sie, ze nie masz czasu znalezc posty, w ktorych osoby tutaj dlugo juz mieszkajace ponizaja polakow. Jeszcze raz podkreslam, byc moze Ty odczuwasz, ze zamieszczony tekst jest ponizajacy, ale to nie ja ani inni tutaj dluzej mieszkajacy ponizaja polakow albo Ciebie. Nie porownujac – chcialabys moze, zeby bylo tak jak z rysunkami Mahometa, ktore tez niektorzy uwazaja ze powinne nie byc drukowane poniewaz ponizaja……..
Zgadzam sie z Toba, ze nie musisz sie ze mna zgadzac. Powtarzasz to juz kilka razy jak nie masz innego rozsadnego argumentu. Tak jak inni nie musza sie zgadzac z Toba czy ze mna. Ale nie zgadzanie sie nie oznacza, ze musisz byc agresywna, oburzac sie na kibicow, ktorzy glosno sie zachowuja w czasie hymnu, czy osob, ktore maja inne spojrzenie na to czy inne. Ja moge byc niezgodny i wyrazic moj poglad, co nie oznacza ze z tego powodu mam od razu prawo byc krzykliwym, agresywnym, gotowym na barykady, a przede wszystkim zarzucac komus cos co nie jest zgodne z prawda. To czy jestes zgodna ze mna, najmniej mnie interesuje. Najlepsze dyskusje ma si wlasnie z osobami, ktore nie sa zgodne, pod warunkiem, ze wzajemnie przedstawiaja swoje argumenty nie oczekujac zgodnosci.
Spodziewalem albo raczej obawialem sie takiej reakcji. Przeczytaj jeszcze raz moj post. Prosilem zeby nie zwraca sie do Roga, bo to nie ja jestem autorem tego tekstu. Prosilem o wypowiedzi i opinie, jezeli w ogole takie beda. Niestety mimo swojej doskonalej polszczyzny nie zrozumialas. Obawiam sie, ze masz potrzebe wyladowania sie- jezeli moge w tym pomoc to napisz jeszcze kilka agresywnych odpowiedzi, a szkoda bo twoja inteligencja moglaby byc uzyta na lepsze i ciekawsze dyskusje.
Czy zwrocilas uwage, ze niewiele osob podejmuje z toba dialog ? Chyba rozumiesz dlaczego.
Do tego czy jestem najmadrzejszy nie moge sie ustosunkowac jedynie na podstawie twojej oceny. Wiem, ze duzo wiem, wiecej niz przecietny dunczyk, tak mowia mi dunczycy nie ja sobie, ale to nie jest ani moja wina ani moja zasluga. Staram sie jak najlepiej przekazywac mnostwo informacji i w wielu tematach, najczesciej informacji bardzo konkretnych i suchych faktow. A jest to tylko kropla w morzy w stosunku do odpowiedzi, rad i wsparcia udzielanych na priv. Nie sadze, ze gdybym byl tak przemadrzalym jak ty to oceniasz, ze otrzymywalbym w ciagu miesiaca setki postow. Najczestsze pytanie: roga nie moge napisac do ciebie poniewaz twoja skrzynka email jest zapchana. A robie to bo mam ”mental overskud” dla innych.
Mysle jednak, ze chodzi tutaj zupelnie o cos innego, nie to czy ja wklejam jakis glupi tekst, nie czy ja mysle, ze nie jest tak zle z tym czy z tamtym albo odwrotnie. To nie ja mam problem z powodu ktorego jestem czestym tutaj gosciem. Nie-, ja mam wspaniale ulozone zycie od dziesiatkow lat, wspaniala rodzine, wspanialych przyjaciol, jestem niezalezny od tego czy bedzie bezrobocie czy wysoka koniunktura, czy musze pracowac czy uzywac moj czas na cos innego, szukania talentow do naszego musicselskab, albo w ogole nic nie robic, mam czas na kontenplacje, mam czas na szalenstwa, mam czas wysluchac i mam czas napisac, raz lepiej raz gorzej. Czuje wyraznie, a biorac pod uwage, ze jestem jednym z najmadrzejszych, jak sama piszesz o mnie, czuje ze sie nie myle i wiem gdzie jest piespogrzebany. Problem masz Ty. Niesposob nie zwrocic na to uwage, chociarz szczegolowo zapoznalem sie tylko z dwoma Twoimi postami. Na pewno masz wysokie ambicje i to bardzo dobrze, ale zapominasz o jednym, ze wszystko zabiera czas, czas, czas….. i niczego nie osiagniesz natychmiast.. Jestes niecierpliwa. Rowniez to ze podkreslasz przy kazdej okazji ze w Polsce przez 30 lat stworzylas sobie network przyjaciol, znajomych, tez jest problemem. Jest ich ci brak i jest to sprawa powazna i trudna byc nagle zdaleka od tego wszystkiego co jes Ci bliskie, przynajmiej tak daleko, ze nia masz mozliwosci kontaktu na co dzien.Rozumie i wspolczuje, ale nie upowaznia to Ciebie do wrogosci, agresywnosci, tym bardziej, ze moj post nie jest ”moim postem” ani skabusewanym bezposredni przeze mnie do Ciebie. Pracuj nad soba z troche wieksza ”ydmyghed” (bardzo madre okreslenie, nie potrafie dokladnie przetluamaczyc), a na pewno potrafisz lepiej zrozumiec i ocenic innych a co najwazniejsze sama siebie. Zycze dobrej nocy. Roga.
Natepny odcinek Anonymusa jutro – nie musisz go czytac.
Solvej:
--- Cytat: rey2000 w 07 Lut 2011, 20:07:56 ---Solvej prom jest ok,bywa że ktoś pali tam gdzie sie je i wtedy jest wielkie ,,żenua,,ale co zrobić .
--- Koniec cytatu ---
Dymu papabusesowego nie czulam :)
Do polka99 ten temat jest duzo ciekawszy, bo ilez mozna pisac o blachach i o cyfrze na liczniku? Moze ktos sobie wezmie do serca te pisanie i wyciagnie wnioski ? ;D
--- Cytat: roga w 07 Lut 2011, 22:43:41 ---Anonumus (c.d)
...Zaskakujące, jak się teraz w Polsce wszystkie wsiochy pasjonują tymi polskimi budowlańcami, ile to oni nie zarabiają i co oni tam nie mają. Kurwa mać! Przez 50 lat budownictwo w tym kraju kojarzy się z największym partactwem, największymi cwaniaczkami-majstrami, zjebanymi domami, drogami do dupy, opieraniem się o łopatę. Czy ci ludzie umieją pracować w innych krajach? Nie. Umieją jedynie harować za bezcen, w najprymityw- niejszych warunkach, jak robale. Potem w Polsce cwaniakują wozami za sto euro i dezodorantami za 5 złotych, wszystko zdobyte kosztem nie jedzenia i chujania tych, którzy zostali w kraju
--- Koniec cytatu ---
Ilez w tym prawdy... ::) :-[
roga:
Anonymus (c.d)
Kundelek zazwyczaj kończy ogólniak. Chuja umie , ale ma ogólny pęd do wiedzy. Studia przeżywają prawdziwe oblężenie. Mnogość kierunków i uczelni przyprawia o za- wrót głowy. Kundelek kończy ogólniak. Chuja umie. NO BO NIE UMIELI NAUCZYĆ - rzecz jasna. Opierdalali się nauczyciele, wiec chodzilo sie na wagary, nauczyli sie ściągać, kserować, drukować z internetu i tak dalej. Język obcy - położony na całej linii. Co tu zrobić? nie ma pracy... Jak kilka milionów innych młodych kundli-debili idzie na studia. Jakiekolwiek. Żeby tylko przezimować. Po 5 latach jakoś to może bedzie. Może w kraju będzie lepiej i więcej pracy dla młodych? Po 5 latach na ulicę wylewa się kilka milionów ludzi z wyższym wykształceniem. Bez jakichkolwiek szans na pracę. Podaż wykształconych spowodowała, ze do najgłupszej pracy bierze się ludzi z magistrem, bo jest ich pełno, podejmą każdą pracę. Cały rynek pracy zapierdolony. Bo kundle jak zwykle próbowały wyruchać wszystkich, a wyruchały samych siebie.
Właściwie jak okiem siegnać, do dowolnej dziedziny życia, dowolnej profesji, wszędzie widać skundlenie. Kundlem może być każdy na każdym stanowisku. Bo po prostu w Polsce są tylko dwie kategorie ludzi - kundle, oraz uczciwi. Drobne kombinatorstwo to cecha tej nadwiślańskiej rasy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej