Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Zostałem oszukany

(1/5) > >>

mirosław:
Witam zostałem oszukany ,a mianowicie firma Skare ,majster Gregers kazał przyjechac mi do pracy i tak też zrobiłem ,wydałem wszystkie oszczędności na podróż i po przybyciu na miejsce i wstawienie sie w firmie oznajmił mi że mam przyjść w poniedziałek do pracy i też tak uczyniłem po pżyjściu w poniedziałek powiedział mi iz pracy nie ma ,nie wiem czy tak można wykiwac kogokolwiek ,powiedział iż mam jechac do domu ,pytanie jest jedno za co mam jechac jak ja wszystko wydałem co miałem aby tu dotrzeć i pracowac .prosze powiedzcie co robic teraz.?

jamjurand:
No, wspolczuje ci, za duzo mozliwosci nie masz.Musisz z nim porozmawiac i poprosic o bilet do domu bo jestes tutaj bez grosza i znajomych w przeciwnym razie zwrocisz sie do lokalnej tv czy gazety i rozpoczniesz strajk glodowy z afiszem przed jego firma.
Mozesz sie tez udac do socjalu (borgerservice) i zapytac czy moga ci w jakis sposob pomoc.Nie wiem jakimi jezykami i jak dobrze wladasz; pracodawca zawsze moze zwalic wine na twoje klopoty jezykowe. Powodzenia!

Juta:
To bardzo przykra sytuacja. Domyslam sie, ze nie miales podpisanego kontaktu czy wynajetego wczesniej mieszkania i wszystko bylo tylko uzgodnione slownie. Trudno jest w tej sytuacji doradzic cos sensownego. Chyba nie pozostaje nic innego jak znalezc kogos kto jedzie do Polski i moglby cie podwiezc za niewielka oplata. Sporo takich ogloszen jest w dziale Transport. 

andrewgol103:
Witam,zabralbym Cie do Polski ale jade dopabuse za 2,3 tyg. masz dostep do neta wiec napisz ogloszenie,czy nie zabralby Cie ktos  do PL,mysle ktos zrozumie twoja sytuacje,gdzie teraz mieszkasz,za co zyjesz?

[Posted on: 08 Mar 2011, 14:05:14]
Zapomnialem dodac,poszukaj w dziale dam prace moze cos znajdziesz

jamjurand:
Uwazam jednak, ze autor powinien skonfrontowac pracodawce w ten czy inny sposob, nawet zwiazki zawodowe byc moze bylyby zainteresowane, idealna propagandowa dla nich sprawa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej