poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Jak Mozna Gwarantowac Komus zwrot Podatku  (Przeczytany 19787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
Odp: Jak Mozna Gwarantowac Komus zwrot Podatku
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Mar 2011, 18:20:07 »
Pewnie że nie,zabrałam dokumenty które zostawiłam przecież to rozbój w biały dzień.
Nie jestem z Horsens specjalnie tam jechałam, ale to duże biuro rachunkowe i tłumacze, a ten szef nazywa się Abil czy Abdul jakos tak.
To chyba to
« Ostatnia zmiana: 15 Mar 2011, 18:38:09 wysłana przez vordingborg »

Offline M z Horsens

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +3/-1
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Mar 2011, 19:17:25 »
Czy to ten oszust z Horsens?
Tak na poważnie to słyszałem że dużo z Danish Crown miało podobne przejścia,ale to tak tylko słyszałem.........
« Ostatnia zmiana: 15 Mar 2011, 19:40:27 wysłana przez M z Horsens »

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Mar 2011, 19:50:09 »
Bez przesady, Skat nikomu na zlosc nic nie robi; mieli i maja redukcje personelu, sa napewno problemy z interpretacja wiele nowych skomplikowanych przepisow (zwlaszcza dla "nowych") poza tym pamietajcie to Skat jest zrodlem socjalnego dobrobytu w Dk.
To waszym obowiazkiem jest dostarczenie poprawnie wypelnionego selvangivelse.. i dlatego..prof. Roga ma sliczna sekretarke i sportowego Mercedesa :)

Zapomniales dodac,ze mam wspaniale rezydencje na Francuskiej Riwierze w Saint Rropez, a to wszystko z rozliczen podatkowych ;D ;)
Sekretarke tez mam. no bo jakto tak, samemu wszystko robic. 

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Mar 2011, 19:59:33 »
Zapomniales dodac,ze mam wspaniale rezydencje na Francuskiej Riwierze w Saint Rropez, a to wszystko z rozliczen podatkowych ;D ;)
Sekretarke tez mam. no bo jakto tak, samemu wszystko robic. 
Podejrzane "Karamba" piszcie DO-NOS  ;D

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Mar 2011, 20:04:29 »

Cale szczescie nie zapominasz skromnie przypomniec o sobie;)
Zawsze mialem w zyciu troche szczescia, moze przez ta nieskromnosc - dobrze kots zauwazyl kiedys na forum, na pewno jestem w pewnym stopniu megalomanem (czy tak to sie pisze?). Uciekam, nie ma czasu, juz tylko 2 dni rozliczn w 1-szej rundzie. Znowu zarwana nocka. Zaraz dostane po glowie, ze sie reklamuje - to pewni ci zazdrosni tzw. "ksiegowi". Pozdrawiam ich wszystkich. Moja lista lista zamknieta od 2 tygodni przed 7. marca tzn. jeszcze w ogole przed otworzeniem dostepu do rozliczen. Poczta pantofolowa - nie ma lepszej reklamy, no i oczywiscie powazne traktowanie osob zwracajacych sie o pomoc oferujac cos wiecej niz samo rozliczenie, o czym wiedza i dunczycy i polacy z tad i z Polski, czesi i litwini z ktorymi mam "rzomawiam" na ten temat. Pozdrawiam. 

Offline kola2

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Mar 2011, 20:19:36 »
Tak to prawda  droga pantoflowa najlepsza . , Pozdrawiam

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Mar 2011, 20:36:03 »
Zawsze mialem w zyciu troche szczescia, moze przez ta nieskromnosc - dobrze kots zauwazyl kiedys na forum, na pewno jestem w pewnym stopniu megalomanem (czy tak to sie pisze?). Uciekam, nie ma czasu, juz tylko 2 dni rozliczn w 1-szej rundzie. Znowu zarwana nocka. Zaraz dostane po glowie, ze sie reklamuje - to pewni ci zazdrosni tzw. "ksiegowi". Pozdrawiam ich wszystkich. Moja lista lista zamknieta od 2 tygodni przed 7. marca tzn. jeszcze w ogole przed otworzeniem dostepu do rozliczen. Poczta pantofolowa - nie ma lepszej reklamy, no i oczywiscie powazne traktowanie osob zwracajacych sie o pomoc oferujac cos wiecej niz samo rozliczenie, o czym wiedza i dunczycy i polacy z tad i z Polski, czesi i litwini z ktorymi mam "rzomawiam" na ten temat. Pozdrawiam. 

megaloman a może megalodon  jak dla mnie to ta twoja nieskromność to połączenie ogona pawia na rufie z worami pod oczami indyka w okolicach dzioba

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 15 Mar 2011, 20:36:03 »

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Mar 2011, 21:00:44 »
I mialem racje. Pisalem, ze jakos troche bezzebnie bez odrobiny prowokacju. I znowu sie udalo :D.

Vordingborg masz zupelnie racje, bo jakbys nie mogl jej nie miec, skoro przeciez tak uwazasz. Oj ciezko, cieko Ci musi byc. Ani odrobiny chumoru, a na dodatek nikt juz nie zamieszcza wulgaryzmow.  Dobrze, ze Roga cie od czasu do czasu prowokuje.
Ale sie nie martw, juz niedlugo wiosna. U mnie w ogordzie juz zakwitly takie male zolte kwiaty. Nie iwem jak sie nazywaja.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Mar 2011, 21:12:53 »
I mialem racje. Pisalem, ze jakos troche bezzebnie bez odrobiny prowokacju. I znowu sie udalo :D.

Vordingborg masz zupelnie racje, bo jakbys nie mogl jej nie miec, skoro przeciez tak uwazasz. Oj ciezko, cieko Ci musi byc. Ani odrobiny chumoru, a na dodatek nikt juz nie zamieszcza wulgaryzmow.  Dobrze, ze Roga cie od czasu do czasu prowokuje.
Ale sie nie martw, juz niedlugo wiosna. U mnie w ogordzie juz zakwitly takie male zolte kwiaty. Nie iwem jak sie nazywaja.

Tak czasami ściągam cię na ziemie z powrotem  ;) Jeśli chodzi o mnie to się świetnie bawię a i tobie nie zaszkodzę , może pomoże daj Boże( tylko nie zjadaj tych żółtych kwiatów broń Boże bo nawet weterynarz nie pomoże)
Widzę że sam już zauważyłeś że zrobiło się jakoś mniej wulgarnie, czyżby kundle w kojcach
« Ostatnia zmiana: 15 Mar 2011, 21:27:54 wysłana przez vordingborg »

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Mar 2011, 22:03:52 »
Vordingborg,

Siedzisz na werandzie z proca i strzelasz nieustannie/nalogowo do profesora; daj moze w koncu spokoj, wez sie za zone albo palenie konopii, filatelistyka tez jest ok.

Bo,bo..bo.. znalazlem wiele kawalow zawierajacych brzydkie slowa i grozi ci palpitacja serca gdy je tutaj zamieszcze  :)

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Mar 2011, 01:50:52 »
Tak czasami ściągam cię na ziemie z powrotem  ;) Jeśli chodzi o mnie to się świetnie bawię a i tobie nie zaszkodzę , może pomoże daj Boże( tylko nie zjadaj tych żółtych kwiatów broń Boże bo nawet weterynarz nie pomoże)
Widzę że sam już zauważyłeś że zrobiło się jakoś mniej wulgarnie, czyżby kundle w kojcach

Switnie sie bawisz-  jak piszesz. Cieszy mnie, a to ze kosztem innych, to drobnostka. Trzeba i inym zrobic od czasu do czasu przyjemnosc. Bawisz sie dobrze "jak pies w studni" - jak mowi przyslowie. Chyba powiem weterynarzowi jak przyjdzie do mnie, ze ma jeszcze jednego pacjenta. Moze dostaniemy jakis rabat ;). A z ta wulgarnoscia, to wlasnie poskutkowalo, bez tak drastycznego srodka, nadal forum jak przdtem, byloby zarzucane "blotem", wzajemnymi obelgami. Czy nie  zwrociles uwagi jak grzecznie sie wszyscy do siebie zwracaja? Ty myslisz ze to dlatego, ze Ty zaczeles bronic kultury slowa, a ja mylse, ze gdybym nie sprowokowal to w ogole takiej dyskusji by nie bylo. A rezultat - jak widzisz - wspanialy oby tak dalej.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Mar 2011, 11:34:16 »
Bez przesady, cenzura wciaz (raz gorzej, raz lepiej) dziala. Calkiem niedawno ktos cie Roga nazwal zlodziejem, polecialo do kosza zanim zauwazyles.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Mar 2011, 19:59:16 »
Vordingborg,

Siedzisz na werandzie z proca i strzelasz nieustannie/nalogowo do profesora; daj moze w koncu spokoj, wez sie za zone albo palenie konopii, filatelistyka tez jest ok.

Bo,bo..bo.. znalazlem wiele kawalow zawierajacych brzydkie slowa i grozi ci palpitacja serca gdy je tutaj zamieszcze  :)

Pewnie zauważyłeś że "profesorek"to lubi .Najpierw prowokuje a potem płacze że mu ciśnienie skacze  :D Lustereczko mówi mu że jest najwspanialszy na świecie a tu zonk w internecie. Marszczy czoło,zaciska pięści, zgrzyta zębami i żadnych zmian choćby nawet machał gaciami. Tak to już bywa czasami z fałszywymi prorokami że zamiast uwielbienia pręga na tyłku, ślad rzemienia.
Filatelistykę przerabiałem,konopie olewałem, kobietę kocham i szanuję a  palpitacji na pewno nie odczuje. Jeśli chcesz to wklejaj te kawałki byle bawiły ,bo jeśli nie to zamiast pochwały humoru usłyszysz żeś "kundel z dworu".

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Mar 2011, 22:05:27 »
vordingborg ,

Wydajesz sie byc tak pewny swego jak dzisiejszy Rasmus Kofoed z Geranium ktory liczyl na swoja pierwsza gwiazdke Michelin`a ,a tu ”zonk” i sie przeliczyl...zamiast pic dzisiaj szampana pije gravøl  :'(

”Det er næsten at tage pis på os”. R.Kofoed    no coz...Men træerne vokser ikke ind i himlen.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Mar 2011, 23:34:40 »
Frisms,
Podejrzewam, ze Geranium to historia moze juz za rok; polozenie bedzie pewnie przyczyna, miesci sie bowiem anonimowo na pietrze na stadionie (Parken), tragedia imho.To bylo tak  na temat gwarancji.. :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 16 Mar 2011, 23:34:40 »

Praca w nocy szkodliwa jak azbest

Zaczęty przez MargaretMitchellDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 25510
Ostatnia wiadomość 17 Sie 2011, 17:15:50
wysłana przez @ae@
feriepenge - jak otrzymać wypłatę?

Zaczęty przez evadeloonaDział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 17747
Ostatnia wiadomość 27 Maj 2009, 10:37:25
wysłana przez mala_z_Aarhus
jak odnosza sie pracodawcy w danii do sluzby wojskowej

Zaczęty przez tygrys3000Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 22030
Ostatnia wiadomość 09 Cze 2007, 15:21:41
wysłana przez GoTTie
jak zrobic przelew nordea.dk NIECH MI W KONCU KTOS POMOZE !

Zaczęty przez kolanexDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 21503
Ostatnia wiadomość 19 Mar 2013, 10:18:41
wysłana przez 1941
jak odliczyc dojazdy do polski

Zaczęty przez mucz81Dział Podatki

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 24080
Ostatnia wiadomość 27 Cze 2009, 20:40:39
wysłana przez andyandy