Ogólne > Rodzina ...
pytanie
inna:
Nafta nafta ale jakie wlosy lsniace byly. Moja mama czesto plukala nam wlosy octem. ;D
vred:
Opitolic glowe na lyso i po problemie.
souli:
cytat z artyluku "Co ma Dania do dania"
..."Katrine drapie się w głowę. Nie z zafrasowania jednak, lecz z powodu wszy. Połowa dzieci w przedszkolu jest zawszona. Jeśli szampon, który Charlene co wieczór wylewa na głowę małej, nie pomoże, trzeba jej będzie obciąć włosy.
(Wszawica w duńskich przedszkolach i młodszych klasach nie jest skutkiem biedy, lecz zapracowania rodziców, którym brakuje czasu na walkę z pasożytami). "
nie prawda jest ,ze nikt w szkolach sie nie interesuje wszawica.Ja mieszkam w Vejle kommune i w szkole mojego dziecka 4 razy w roku szkolnym jest masowe "odwaszawianie"dzieci. W szkole dzieci dostaja szampony ,ktore zabieraja do domu oraz instrukcje dla rodzicow jak walczyc z tym pasozytem.Te materialy sa opatrzone logiem Vejle kommune.porozmawiaj z nauczycielem,powinna go pinformaowac o problemie jaki istnieje w szkole.
roga:
Souli napisala: ,,,,porozmawiaj z nauczycielem,powinna go pinformaowac o problemie jaki istnieje w szkole.,,,,
Bardzo slusznie. Zaoytaj, w szkole, zapytaj w komunie, zapytaj w innyc urzedach. Niestety nasz "kultura" zalatwiania swoich spraw daje wiele do zyczenia i myslenia. Pisma przychodzace z urzedow leza mesiacami, ba latami, bez reakcji. Mam na to mnostwo dowodow. Dobrym zwyczajem jest szybka odpowiedz na otrzymane pismo, wezwanie itp. Dpiwero po czasie, czesto kiedy jest hjuz zapozno...placz i pytanie ,,,czego oni (wlasnie "oni") ode mnie chca.
Aby byc respektowanym, nalezy respektowac innych. Brak reakcji lub odpowiedzi na zwracanie sie do ciebie - jest brakiem respektu, wykazywaniem ignorancji, tym bardziej ze to przecieznajczesciej dotyczy wlasnych spraw.
Nie ma to oczywiscie nic zwszami wspolnego, ale jak Souli pisze, pytaj a sie dowiesz. Nieraz pytanie pozostanie bez odpowiedzi - zapytaj gdzie indziej.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej