Ogólne > Rodzina ...
rodzinne
6palcy:
to teraz trzeba pewnie cały rok przepracować zeby dostać rodzinne. Ja ma co kwartał. Oby tak zostało.
Może dziecko wskoczyło na kolejny próg wiekowy i dlatego masz teraz niższe rodzinne.
hydrogen2:
Nie wiem, dlaczego takie zmiany. Przysłali pismo z paragrafami i zaprzestali wypłacać. Co do wysokości świadczenia, nie ma to nic wspólnego z wiekiem dzieci. Dostałem jasną odpowiedź email, iż jest to podyktowane tym, iz moje dzieci przebywają na stale w Polsce. Tylko mam wrażenie, że nie wszyscy są traktowani jednakowo i czuję, że mnie trochę oszukują....ale pewności oczywiście nie mam
@ae@:
Wysokosc swiadczenia zalezy od wieku dzieci.
http://www.skm.dk/tal_statistik/tidsserieoversigter/1294.html
roga:
--- Cytat: hydrogen2 w 04 Lis 2011, 05:59:42 ---Nie wiem, dlaczego takie zmiany. Przysłali pismo z paragrafami i zaprzestali wypłacać. Co do wysokości świadczenia, nie ma to nic wspólnego z wiekiem dzieci. Dostałem jasną odpowiedź email, iż jest to podyktowane tym, iz moje dzieci przebywają na stale w Polsce. Tylko mam wrażenie, że nie wszyscy są traktowani jednakowo i czuję, że mnie trochę oszukują....ale pewności oczywiście nie mam
--- Koniec cytatu ---
Przeslij do mnie ten email, w ktorym podano wyzej wymieniona informacje (dzieci na stale w Polsce). O ile pamietam, bylismy wczesniej w kontakcie i znasz moj email.
Przepisy prawne wskazuja generalnie na taka mozliwosc, ze warunkiem otrzymania tego swiadczenia jesr pobyt dzieci w Danii.
hydrogen2:
To wiem. A co powiesz na odpowiedź z kommune, jaką uzyskałem drogą email?
"In reply to your question I can tell you that you have received 6.825 kr. for the quarter of July 2010. We have deducted 392 kr. for each child because your wife works in Poland and accordingly Poland is primary country. The amount is calculated like this:
............ 4 år: 3.362 kr. - 392 = 2.970 kr.
............l 2 år: 4.247 kr. - 392 = 3.855 kr."
W miejscu kropek były imiona dzieci. Nadmienię przy tym, że wbrew temu twierdzeniu, moja żona NIE pracuje. Ale nie wiem czy to coś zmienia..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej