Ogólne > Kultura
Polska Biblioteka Internetowa w Danii!:)
marcinsen:
Powiem tak - Anha - gratulacje z powodu ilości książek, miłego czytania 8) .
Ale zanim zaczniemy kolejną dyskusję o Polakach-złodziejach, to popatrzym na to w ten sposób - można wypracować jakis system zabezpieczenia, jak na przykład ta kaucja, o której pisałem. Nikt nikomu nie każe wierzyć na słowo. Jeśli komuś się nie podoba, to przecież jest zupełnie wolna inicjatywa i nikt nikogo nie przymusza (stąd do końca nie rozumiem "manifestu" anhy). Proponowałbym, żeby w tym temacie wypowiadały się osoby zainteresowane udziałem, a krytycy idei niech założą własny temat (proponuję tytuł: "Uwaga na Polską Bibliotekę Internetową w Danii - Polska Mafia chce naszych księgozbiorów!" ;) ). W przeciwnym wypadku zrobi się tu kolejny śmietnik z mnóstwem postów nie na temat i nic nie będzie z pomysłu.
Pozdrawiam
[Posted on: 22 Maj 2011, 18:16:01]
Myślę też, że sporo osób może miec opór przed wstawieniem listy, co jest zrozumiałe - skoro nic w tym wątku jeszcze nie ma, to jaka korzyść będzie dla nas, skoro wstawimy nasze książki? Dlatego proponowałbym, żeby zanim zaczniemy prosić o książki, to zaczekajmy z tydzień - niech na razie ludzie wrzucają swoje listy, bez żadnych zobowiązań (i żadnych zobowiązań nie będzie tak naprawdę w żadnym momencie - zawsze można powiedzieć "nie"), i kiedy się trochę uzbiera, wtedy możemy zacząć pisać do siebie priva. Co wy na to?
No i jeśli ktoś miałby jakies praktyczne propozycje rozwiązań, to śmiało :)
bater:
jak ktos ma ochote to można ściagnąć z torrenty.org nie tylko książki :) http://torrenty.org/nowe/ksiazki
aga17:
można w swojej bibliotece zamówić polskie książki,zanieść liste książek i poprosić o zamówienie,ściągną z innych bibliotek i poinformują mailem jak bedą mieli dla mnie takie rozwiązanie ok :)
lukashero:
--- Cytat: bater w 22 Maj 2011, 20:22:24 ---jak ktos ma ochote to można ściagnąć z torrenty.org nie tylko książki :) http://torrenty.org/nowe/ksiazki
--- Koniec cytatu ---
dzieki,nie ma to jak czytac ksiazki na ekranie monitora.
ja moge komus pozyczyc ksiazki Krajewskiego i wiele innych:)
marcinsen:
--- Cytat: lukashero w 22 Maj 2011, 22:08:33 ---dzieki,nie ma to jak czytac ksiazki na ekranie monitora.
ja moge komus pozyczyc ksiazki Krajewskiego i wiele innych:)
--- Koniec cytatu ---
No to śmiało wrzucaj listę! :D
[Posted on: 22 Maj 2011, 22:31:39]
372 kliknięcia od wczoraj i jak na razie dwie (mini) listy, w tym jedna moja... 8) Naprawdę nie ma zainteresowanych?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej