poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: list gończy  (Przeczytany 37805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jeni

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-0
Odp: list gończy
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Maj 2011, 21:24:31 »
Adwokat  tu już nic nie pomoże, szkoda kasy za późno.Został zatrzymany na podstawie ENA( europejski nakaz  aresztowania)   w czasie 11 dni od chwili zatrzymania  zostanie przekazany do kraju  a tam trafi  " gdzie" powinien teraz  być. mogą dołożyć coś za ukrywanie , ale nie muszą, to wszystko.

Offline aniald

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Maj 2011, 18:48:20 »
Na stronie Konsulatu PL w Kopenhadze są linki do kancelarii adwokackich - kilku prawników mówi po polsku.

BORYSSSS

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Maj 2011, 23:49:56 »
.... NIECH SIEDZI W POLSCE W WIEZIENIU
PRZERAZA MNIE TYLKO TO ZE PEWNIE NIE MALA GARSTKA DLATEGO SIEDZI TU W DANII...

Offline andrejos

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 39
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +2/-3
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Cze 2011, 00:23:46 »
.... NIECH SIEDZI W POLSCE W WIEZIENIU
PRZERAZA MNIE TYLKO TO ZE PEWNIE NIE MALA GARSTKA DLATEGO SIEDZI TU W DANII...

Jak cie przeraza to moze nie czytaj takich rzeczy.. bo mozesz sie posikac ze strachu i nie bedziesz mogl spac o jejku.

Offline annafolek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Cze 2011, 23:53:49 »
z tego co juz wiem, to nie po 11 dniach, tylko po 4 tyg dunski sad wyda postanowienie odnosnie wydalenia go do Polski. Do tego czasu będzie tu w areszcie i moze sie starac za pomocą odwokata o odsiadywanie wyroku na terenie DK, co nie jest łatwe, jednak prawo takie ma. Ci którzy są przerażeni niech nie czytaja...

Offline rocznik 1971

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Cze 2011, 09:39:28 »
 Wedlug ostatnich  statystyk  Polska wystawia  30 procent z ogolnej liczby  wszystkich  europejskich  nakazow  aresztowania w Europie !!!  Albo  Polacy sa  spoleczenstwem  kryminalistow  albo  po  prostu sytem  prawny w Pl lest  delikatnie mowiac  pierdolniety . Do anglii i  francji  wysylaja    specjalne  samoloty po ludzi  ktrorzy na przyklad  w  2005 ukradli  tabliczke  czekolady !!! . Kto  za  to  wszystko  placi ??? Powalony   kraj  ktorym  rzadza  geje - ksiezulki w  sukienkach i  prezydent  burak .
Oj  teraz  to mnie  pewnie  do  Pl sciagna  nakazem  aresztowania  sciagna  bo  artykul 212  o pomowieniu  zlamalem .
Banda  kretynow  ;D

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Cze 2011, 18:09:35 »
Może on pomoże  ;D http://www.magazynpolonia.com/artykul/andrzej_czuma_show  i proszę przetrwał nagonkę mediów, spisek prokuratury i jeszcze poucza wszystkich w TV jak uczciwym być  :) prawdziwa ikona naszej polityki
« Ostatnia zmiana: 07 Cze 2011, 18:25:47 wysłana przez vordingborg »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 07 Cze 2011, 18:09:35 »

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Cze 2011, 21:49:32 »
Jak cie przeraza to moze nie czytaj takich rzeczy.. bo mozesz sie posikac ze strachu i nie bedziesz mogl spac o jejku.
A czemu ktos ma nie cztac to jest forum dla wszystkich.jak w Polsce narozrabiał to niech poniesie kare za to .jak by maił mało na sumieniu to tak odrazu nie wystawiaja listu gonczego .w moim bloku mieszka 2 bracie ktorzy sa tez poszukiwani listem gonczym.tylko wstyd przynosza.bo nie maja uregulowanych swoich spraw z krajem i jeszcze tu trzodza.i racje ma borys ze wielu tu sie ukrywa.dziwic sie pozniej ze dunskie gazety pisza o polakach

[Posted on: 18 Cze 2011, 21:38:04]

z tego co juz wiem, to nie po 11 dniach, tylko po 4 tyg dunski sad wyda postanowienie odnosnie wydalenia go do Polski. Do tego czasu będzie tu w areszcie i moze sie starac za pomocą odwokata o odsiadywanie wyroku na terenie DK, co nie jest łatwe, jednak prawo takie ma. Ci którzy są przerażeni niech nie czytaja...
ty zostan jego adwokatem bo juz na forum przerazonych ustawiasz.moze jego wspolnikiem byles ,ze sie tak przejoles rolą.jedno jest pewne Dania nie bedzie go tu  w pudle utrzymywała ,ma wyrok z polski i tam jest jego miejsce .nie burz sie jak narozrabial musi poniesc kare.....
a po 2 Dania ma dosyc obcokrajowcow z obywatelstwem dunskim ktorzy kwitna w wiezieniach

[Posted on: 18 Cze 2011, 21:43:28]

Ci co się śmieją niech się śmieją, ciekawe czy nigdy nie złamali prawa paląć chociażby blanta lub jeżdząc po piwie w pl, a każdy może mieć pecha i mogą go złapać.
Słyszałam że w Horsens jest taki adwokat, jednak nie moge znaleść do niego namiaru :(
ciekawe czy bys tak pisała jakby PIJANY KabuseWCA CZY KTOS PO PROCHACH ZABIŁ CI DZIECKO CZY BARDZO BLISKĄ OSOBE.twoj kochas powinien byc w pudle jest to przestepstwo i tyle .kto mu dał prawo jazdy ? powinni takim co po alkoholu wsiadaja za kabusewnice dozywotnio zabrac je i tyle i nie wymadrzaj sie bo nie masz racji .ukrywał sie w Danii a przeciez wiedział ze ma wyrok do odsiadki .

amica

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Cze 2011, 23:45:35 »
jak czytam niektóre wypowiedzi to mnie krew zalewa. Przestępcy polscy uciekający z kraju do Danii!
Przynosicie wstyd i łątkę innym uczciwym polakom!
złodzieje pijani kabusewcy z wyrokami alimenciarze ect. wszystko to zaczyna ukrywać się w Danii. Niespełna 5 dni temu słyszałam jak Duńczycy o nas mówią... i nie myślcie , ze pochlebnie! Będzie przez takich popaprańców, podobna opinia jak w Niemczech. Jestem za zamykaniem takich nowobogackich polaków. Proponuję założyć wątek i zgłaszać tu takich i sami ich my uczciwi wykurzmy stad!  ;D

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Cze 2011, 00:17:06 »
Amica uspokoj sie !
Wykurzanie w jaki sposob, doslowny? Zglaszanie w jaki sposob? Gdzie? Komu? A dowody? Wierz mi, ze skonczy sie to wszystko na czesto bezpodstawnych plotkach, zlosliwym szkalowaniu i prowokacjach. Zostaw to policji, radze ci.

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Cze 2011, 23:03:21 »
Amica MA racje nie BEDZIE zadnych bezpodstawnych oskarzen Bo sa Przeciez lusty goncze wystarczy zadzwonic pod NR KTORY Polska podaje w liscie gonczym I niech delikwenci siedza gdzie ICH miejsce JA na TYCH dwoch co w moim bloku MIESZKAJA  patrze  z pogarda Bo jeszcze prochami handluja .JEDNEMU OSTATNIO GEBE NAWET OBILI ,MA TU zone I dziecko .ZONA SIE PROWADZI JAK I ON .RAZ MIESZKA Z NIM A RAZ HAK JAKIEGOS CPUNA DORWIE TO ZNIKA NA PARE TYGODNI RAZEM Z DZIECKIEM WSTYD BO OPINIA IDZIE PO WSZYSTKICH

[Posted on: 19 Cze 2011, 12:54:04]

my zbulwersowani postepowaniem niektorych naszych rodakow ale prawda jest gorzka ,minęło juz 11 dni i mysle ze koles odpowiada juz w kraju za swoje wystepki po blancie czy po piwku. a jego wierma obroncza dusza jezdzi do niego na widzenia i szykuje mu paczki , ;D

amica

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Cze 2011, 11:34:04 »
Amica uspokoj sie !
Wykurzanie w jaki sposob, doslowny? Zglaszanie w jaki sposob? Gdzie? Komu? A dowody? Wierz mi, ze skonczy sie to wszystko na czesto bezpodstawnych plotkach, zlosliwym szkalowaniu i prowokacjach. Zostaw to policji, radze ci.

plotkę zawsze warto sprawdzić, bo każda moze okazac się prawdziwa. Nikt nikogo bezpodstawnie nie podejrzewa.
Pytanie:
Czy jeśli widzisz, ze ktos prawdopodobnie kradnie komuś dobytek, nie zareagujesz?
Czy gdy widzisz, ze zboczeniec zaczepia dziecko, nie zareagujesz?
Czy wiedząc, ze Twoim sąsiadem jest koleś który uciekł z kraju bo sąd go ściga za pozostawienie dziecka bez środków na życie, nie zareagujesz?
Jeśli na te pytania odpowiedziałeś NIE.... to widac kim jesteś

Tylko, ze gdyby sytuacja dotyczyła Ciebie osobiście to wtedy byś zrobił szum, tak? Typowe zachowanie egoistów

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Cze 2011, 13:32:02 »
Twoje agresywne posty wyraznie dowodza niedotlenienia mozgu i objawy paranoi.

"Prawdopodobnie" czyli nie jestes pewny? Zapewniam, ze policja nie ma czasu na takie sprawy.
"Zboczeniec" skad wiesz, moze to krewny? Masz wglad do jego danych: tzn straffeatest, sygejournalen?
"Uciekl z kraju? Ponownie, skad wiesz? Chwalil sie?

Kim jestem? Rosadnym obywatelem, nigdy narwanym samosadnym durnowatym prowokatorem.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Cze 2011, 14:04:37 »
Jak reaguje bity pies ?. Jest nieufny, podejrzliwy, agresywny, czuje sie ciagle oszukiwany, niepewny czy znowu nie bedzie bity i dlatego szczerzy zeby i nawet bez wiekszego powodu moze ugryzc. Bardzi mi go szkoda kiedy spotkam go na swojej drzodze, ale nie wiele moge zrobic.   

Mylse, ze mozna to przeniesc na ludzi. Spoleczenistwa, ktore byly bite przez stulecia zachowuja sie podobnie. Spoleczenstwa ktorym tego oszczedzona maja zupelnie inne zachowania. Tak jakos przyszlo mi to do glowy - moze sie mylse, a moze i jest w tym cos prawdziwego :(

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Cze 2011, 14:33:19 »
"Jest nieufny, podejrzliwy, agresywny, czuje sie ciagle oszukiwany, niepewny czy znowu nie bedzie bity i dlatego szczerzy zeby i nawet bez wiekszego powodu moze ugryzc"
Dobrze to ujales profesorze :) zastanawia mnie czesto dlaczego ci ludzie "na nieustannej bacznosci" sa bez problemu oszukiwani przez polskich posrednikow czy dunskich "na czarno" zleceniodawcow. Bedac szczeniakiem chodzilem z mama na wroclawskie targowisko
po warzywa i owoce; zawsze byli tam "magiczni dobroczyncy" grajacy w trzy karty czy naparstki i wiele razy bylem swiadkiem dramatycznych lamentow starszych kobiet czy mezczyzn wyportkowanych do suchej nitki, zastanawialo mnie wtedy dlaczego paredziesioletnie zycie ich niczego nie nauczylo?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 20 Cze 2011, 14:33:19 »

List od ubezpieczyciela auta. Proszę o pomoc.

Zaczęty przez rog3rDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3210
Ostatnia wiadomość 19 Sie 2015, 18:31:40
wysłana przez MAXFIT
Skat - List - O co chodzi ?

Zaczęty przez ad17Dział Podatki

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 16825
Ostatnia wiadomość 13 Lis 2011, 19:59:54
wysłana przez greg1969
list ze SKAT - restskat do zapłacenia?