Ogólne > Rodzina ...

alimenty w danii szukam pomocy

<< < (5/8) > >>

JULIA1964:

--- Cytat: vordingborg w 07 Lip 2011, 19:48:23 --- Na pewno w wyroku zapisano że alimenty płatne do rąk matki ,standardowa procedura .Syn jest pełnoletni więc alimenty możesz płacić dziecku pod jednym warunkiem musisz zrobić to przez sąd, to sąd musi przeanalizować sytuacje i podjąć decyzje.Może latorośle będzie chciało zostać w Danii i tu się uczyć wtedy role się odwrócą  ;)

--- Koniec cytatu ---
JAK SYN MA UKONCZONE 18 LAT to sam moze złozyc do sadu ze alimenty maja byc na niego ,i wtedy nie ojciec idzie na sprawe tylko matka na ktora do tej pory były jako OPIEKUNA NIEPEŁNOLETNIEGO DZIECKA,A OJCIEC DOSTANIE TYLKO PISMO ZE MA WYSYŁAC ALIMENTY NA SYNA A NIE NA MATKE.ale nie sadze by syn chciał wchodzic na droge sadowa ,z matka ,bo usłyszy ,,,,ja cie zywie ,utrzymuje ,ubieram ,oplacam mieszkanie itd,itd,itd,takie jest zycie ,a matki po rozwodach biora dzieci jak rzecz do rozgrywki ,nie da na wakacje ,bo nie EGOISTKI I TYLE .jest jedynie srawiedliwe ze kiedys dziecko stanie sie pełnoletnie i moze zadecydowac ze chce mieszkac u ojca.POWODZWENIA

vordingborg:

--- Cytat: JULIA1964 w 07 Lip 2011, 20:22:53 --- matki po rozwodach biora dzieci jak rzecz do rozgrywki ,nie da na wakacje ,bo nie EGOISTKI I TYLE .jest jedynie srawiedliwe ze kiedys dziecko stanie sie pełnoletnie i moze zadecydowac ze chce mieszkac u ojca.POWODZWENIA

--- Koniec cytatu ---
Tylko że nikt nie zwróci nikomu straconych lat ,a to że matka zostanie sama to też marna pociecha

JULIA1964:
Czemu dziecko ma byc karta przetargową,przeciez dziecko nie bierze rozwodu z ojcem.a matki tylko patrza zeby jak najwiecej kasy wyciagnac od ojca dziecka.a zycie nie polega tylko na tym ze facet ma płacic ,dziecko powinno miec swiadomosc ze ma tez ojca ,a jest i tak ze po rozwodach matki wbijaja w głowe dziecku ,,jaki to ojciec s....,takie jest zycie i temat bez konca ,stajesz w obronie matek jak same ,,zostana,,a co z ojcami ktorzy tylko płacą i mie moga sie doprosic widzenia z dzieckiem bo jak termin sie zbliza widzenia to mamuska zawsze cos wymysli ,ale terminu alimentow tu UMIEJA PILNOWAC .SZKODA ZE LUDZIE PO ROZWODACH NIE POTRAFIA DAC DZIECKU PEWNOSC ZE JEST KOCHANE PRZEZ NICH DWOCH , ::)

Nela:

--- Cytat: JULIA1964 w 07 Lip 2011, 22:39:21 ---Czemu dziecko ma byc karta przetargową,przeciez dziecko nie bierze rozwodu z ojcem.a matki tylko patrza zeby jak najwiecej kasy wyciagnac od ojca dziecka.a zycie nie polega tylko na tym ze facet ma płacic ,dziecko powinno miec swiadomosc ze ma tez ojca ,a jest i tak ze po rozwodach matki wbijaja w głowe dziecku ,,jaki to ojciec s....,takie jest zycie i temat bez konca ,stajesz w obronie matek jak same ,,zostana,,a co z ojcami ktorzy tylko płacą i mie moga sie doprosic widzenia z dzieckiem bo jak termin sie zbliza widzenia to mamuska zawsze cos wymysli ,ale terminu alimentow tu UMIEJA PILNOWAC .SZKODA ZE LUDZIE PO ROZWODACH NIE POTRAFIA DAC DZIECKU PEWNOSC ZE JEST KOCHANE PRZEZ NICH DWOCH , ::)

--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się w 100 % z twoją wypowiedzią. Zawsze ojciec dziecka jest tym najgorszym nawet wtedy gdy małżeństwo rozpada się z winy żony a nie męża. Dużo ludzi nie bierze tego pod uwagę że małżęństwa rozpadają się także z winy kobiety.

amica:
Nela, ten rodzic jest podły który zdradza swoja żonę czy tez partnerkę, dziecko nawet. Porzucając nie przejawia żadnego zainteresowania dzieckiem. Mój ex właśnie po 11 latach małżeństwa,zdradził, porzucił i ma gdzieś własne dziecko. Nie interesuje sie dzieckiem, nie dzwoni, nie pisze nie kupuje mu nic aż wreszcie nawet nie łoży na dziecko.Nawet nie próbuje odwiedzać dziecka(kochanka nie pozwala) choć bardzo o to prosiłam, ja jak również moje dziecko. Dramat jaki zgotował nam wraz ze swoją kochanką stał sie jego i jego kochanki celem aby nas zniszczyć tz. mnie i dziecko. Narażał własne dziecko na spotkania z wulgarną dyskotekową różową landrynką, gdzie matka dziecka(ja) była obrzucona wulgarnymi epitetami w obecności dziecka, które trzęsąc sie tuliło sie ze strachu do mnie, "tatuś" stał obok i nie reagował. Traumę jaką doświadczyło dziecko było dramatem, pomoc psychologa była niezbędna, zmiany jakie dziecko doznało rzutują na jego obecne życie. Dodatkowo, "tatuś" choć zarabia w Danii, i to nie mało, to nie łoży na dziecko a sam tymczasem bawi się jeździ na wczasy opala się ze swoja k.. na plażach nadmorskich popijając drinki za kilkadziesiąt euro, a dziecko, choć matka pracuje(wiemy ile się w Polsce zarabia) nie wyjedzie na wakacje, przesiedzi w bloku przed tv bo nawet nierzadko na kino nie stać. Ex ukrywa się w Danii czuje się bezpieczny, ale już nie długo niech już zawsze ogląda się za siebie, bo nie tylko komornik ale i wielu innych go szukają. I właśnie dlatego moje wpisy wcześniejsze są uzasadnione. teraz wiem, że właśnie ci pseudo-tatusiowie lub jego kochanki będą mnie obrażać.Lecz jeśli jest tu ktoś życzliwy to podpowie..."jak uzyskać alimenty z Danii"? Ja nie mam nic do ukrycia, sumienie mam czyste, teraz tylko chcę aby "ojciec" mojego dziecka zaczął pomagać finansowo w jego utrzymaniu,a to jest jego obowiązek, bo, że już widywać dziecka nie chce- to wiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej