Ogólne > Rodzina ...

alimenty w danii szukam pomocy

<< < (4/8) > >>

roga:

--- Cytat: vordingborg w 01 Cze 2011, 20:06:26 --- Udaj się do MOPS w PL bo to oni przejmują obowiązek alimentacyjny max do 500 zł jeśli miesięczny dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza 725zł  :) Tyle ci może zaoferować nasza ojczyzna. Ojciec jest bezkarny no chyba że głupi, a jak głupi to gdzie  miałaś oczy   ???.

--- Koniec cytatu ---
500 zl. w Polsce - to duzo. W Danii kwota przy normalnych dochodach nie jest o wiele wieksza - moze 1.200 kr. miesiecznie.

JULIA1964:
Powinnas tez wiedziec ze TWOJA sytuacja finansowa sie TEZ zmienila od MOMENTU JAK mialas zasadzone alimenty,i Powinnas to zglosic w SADZIE RODZINNYM.W WYROKU JAKI OTRZYMALAS ZE SADU MASZ TAM NAPISANE .prawo dziala w DWIE STRONY .JAK SIE POGORSZY I JAK SIE POLEPSZY.MI NAWT CHCIELI WZIASC DOCHODY MOJEGO NOWEGO FACETA Z KTORYM MIESZKALAM .

rey2000:
Podłaczę się pod wątek w swojej sprawie, ???

Mój syn mieszka z byłą zoną w pl ma 18 lat chodzi do szkoły, wysyłam regularnie alimenty ,oczywiscie zaprosiłem go na miesiąc wakacji do Danii , ale matka niestety nie chciała mu dać na bilet,więc zapłaciłem,,,Eurolines autobus,, poprosiłem go tylko żeby  wziął jakies pieniądze na podróż bo róznie bywa ale skutek ten sam i teraz do czego zmierzam.

Mam taki zamiar aby niewysyłać byłej żonie  alimentów za mc lipiec (ponieważ syn będzie u mnie)tylko wręczyć je synowi ,oczywiscie na pismie że na czas 1 mca otrzymalem alimenty itd itd(wiadomo podkładka), ale nadal niewiem czy to mądry pomysł czy żona może udać sie z tym do komornika ,staram się dmuchać na zimne ,jesli ktoś wie cos na ten temat czekam na odpowiedzi ,pozdro dla wszystkich.

adwokat:
przeczytalem tak pokrutka co piszecie i mam wiedze taka ze dania pomoze z zamieszkaniem , z doplata do mieszkania w ciezkiej sytuacji ze da zasilek jak stracicie prace ze do szkoly wysle zupelnie za darmo ale ze jeszcze wyplaci alimenty za jakiegos buraka w polsce to juz jestem zupenie zdziwiony tym stanem zeczy , nie dziwie sie dunczykom ze tak radykalne przepisy wdrazaja co jakis czas i bronia sie usilnie przed wyplywem pieniedzy z budrzetu bo owszem mamy unie europejska ale placenie alimentow za ludka ktory gdzies tam dzieciaczka w polsce splodzil i z dania nie ma zupelnie nic wspulnego to jest dla mnie jakos nie zrozumiale.

vordingborg:

--- Cytat: rey2000 w 07 Lip 2011, 16:26:45 ---Podłaczę się pod wątek w swojej sprawie, ???

Mój syn mieszka z byłą zoną w pl ma 18 lat chodzi do szkoły, wysyłam regularnie alimenty ,oczywiscie zaprosiłem go na miesiąc wakacji do Danii , ale matka niestety nie chciała mu dać na bilet,więc zapłaciłem,,,Eurolines autobus,, poprosiłem go tylko żeby  wziął jakies pieniądze na podróż bo róznie bywa ale skutek ten sam i teraz do czego zmierzam.

Mam taki zamiar aby niewysyłać byłej żonie  alimentów za mc lipiec (ponieważ syn będzie u mnie)tylko wręczyć je synowi ,oczywiscie na pismie że na czas 1 mca otrzymalem alimenty itd itd(wiadomo podkładka), ale nadal niewiem czy to mądry pomysł czy żona może udać sie z tym do komornika ,staram się dmuchać na zimne ,jesli ktoś wie cos na ten temat czekam na odpowiedzi ,pozdro dla wszystkich.

--- Koniec cytatu ---
Na pewno w wyroku zapisano że alimenty płatne do rąk matki ,standardowa procedura .Syn jest pełnoletni więc alimenty możesz płacić dziecku pod jednym warunkiem musisz zrobić to przez sąd, to sąd musi przeanalizować sytuacje i podjąć decyzje.Może latorośle będzie chciało zostać w Danii i tu się uczyć wtedy role się odwrócą  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej