Ogólne > Rodzina ...

alimenty w danii szukam pomocy

<< < (2/8) > >>

amica:
teraz to alimenciarzy wsadzają do więzienia jeśli nie mają chęci płacić. Pełno takich ukrywa się w Danii którzy w sposób bezczelny nie poczuwają się do  obowiązku alimentacji. Osobiście jestem za dotkliwym karaniem tego typu przestępców, np. kastracja, sterylizacja.Bo jeśli nie łoży na to dziecko, to i na następne też jest szansa, ze nie będzie.
Napłodzi taki dzieci wszędzie a potem państwo, czyli my podatnicy utrzymujemy takie dziecko, bo juchas nie chce łożyć.
  Jest to najgorszy rodzaj przestępstwa bo krzywdzone jest własne dziecko. Potępiam takich przestępców i klasyfikuję ich jako tych najgorszych.

asia1234:
Ysia,ja byłam w takiej samej sytuacji.Moje dziecko jest ze mną tutaj,eks mąż w Pl i też nie płacił alimentów.Udałam sie do kommuny,tam Pani dala mi dokumenty,które pomogła wypełnić i wysłałam je .Następnie dostałam od nich informacje,papiery do wypełniania min.o ojcu dziecka,czy na pewno nie płaci i itd.Jemu też wysłali(nie wypełnił i nie odesłał ich)i dostałam po paru miesiącach całą kwotę.Tylko muszę Ci powiedzieć,że u mnie to bardzo długo trwało(7 miesięcy)i pomogła mi Dunka z pracy,która stwierdziła,że to nienormalne aby czekać tak długo.Wiesz,że alimenty tu są stałe.Teraz dostaję ok 1200 dkk/m.Poza tym dołączam stronkę gdzie znajdziesz wszystkie informacje(tam też wysyłałam dokumenty,do Aaberny bo mieszkam na Fynie,nie wiem skąd Ty jesteś i gdzie jest Twój oddział ale jestem pewna,że w kommunie Ci pomogą)Jak coś to pisz na priv,a w miarę możliwości Ci pomogę.
Pozdrawiam

[Posted on: 31 Maj 2011, 17:12:39]
ten link www.statsforvaltning.dk

@ae@:
...Osobiście jestem za dotkliwym karaniem tego typu przestępców, np. kastracja, sterylizacja.Bo jeśli nie łoży na to dziecko, to i na następne też jest szansa, ze nie będzie.
Napłodzi taki dzieci wszędzie a potem państwo, czyli my podatnicy utrzymujemy takie dziecko, bo juchas nie chce łożyć.
  ....

A mamusie to gdzie sa?? Nie wiedza ze mamy XXI wiek? A srodki antykoncepcyjne juz od wielu dziesiatków lat sa powszechnie dostepne? A moze je tez trzeba by wysterylizowac?
Do "robienia dzieci" trzeba dwojga, ja znam kilka mamus które po prostu "sie zakochuja" i nastepny dzieciaczek w drodze...sam z siebie...

Nie bronie nieplacacych alimentów tatusiów ale przeszle mamusie tez moga uzywac glowy i mózgu. Nie jest to zabronione ...

asia1234:
do @ae@,co ma piernik do wiatraka?!dziewczyna pyta się,jak załatwić alimenty,a Ty wyskakujesz z głupimy,nie w temacie tekstami!ja nie wiedziałam,tak ,jak i może Ysia,że rozstanę się z ojcem dziecka.nikt nie wie,jak długo będzie z drugim człowiekiem!i co,teraz mamy darować?!dziecko powietrzem żyje?!a może Ty dasz?lepiej się zamknij,niż masz wypisywać bzdury!poza tym,ktoś prosił o pomoc,a nie tego typu uwagi!

EVA77:
Do @ae@. Ty sie chyba wogole nie zastanowilas co piszesz. Juz nie pierwszy raz wtykasz nos w temat o ktorym zupelnie nie masz wiedzy a potem rozkrecasz awanture. Osobista prosba - zniknij z tego forum bo zaklocasz atmosfere.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej